Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 22.11.2022.

Tomislav Ribić dobitnik Nagrade Kamov 2022.

Dobitnik Nagrade Kamov Hrvatskog društva pisaca za najbolju knjigu godine 2022. je Tomislav Ribić za zbirku poezije 'Dve rali zmeržnjenoga jognja' (Tonimir, Varaždinske Toplice, 2022.). Nagrada uključuje brončanu statuu 'Kamov ključ' akademskog umjetnika Davora Krelje i ček od 10 000 kn.
PODCAST • 21.11.2022.

PODCAST: Suzana Matić – Leglo

Poslušajte ulomke iz priče 'Zečja rupa' koja se nalazi u novoj knjizi Suzane Matić, zbirci kratkih priča 'Leglo'. Ako bi u jednoj rečenici trebalo formulirati temu ove zbirke, ističe autorica u uvodu, onda bi to bilo: obitelj je ta koja nas najlakše otuđuje od sebe samih.
Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je Daši Drndić, a otvara ga László Krasznahorkai

U petak, 25. studenog, počinje 28. Sa(n)jam knjige u Istri, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Svečani uvod u program desetodnevnog festivala knjiga i autora vodit će pulska glumica Dijana Vidušin dok će jazz-ritam ceremoniji u swing maniri 30-ih i 40-ih godina zadati Big Band Pula.
Vijest • 19.11.2022.

Eko-radionice 'Što se to događa s klimom?' u Knjižnicama grada Zagreba

Izdavačka kuća Indigo knjiga i Društvo za oblikovanje održivog razvoja – DOOR, započeli su program edukativnih radionica na temu 'Što se to događa s klimom?' u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba. Program se temelji na istoimenom edukativnom stripu čiji su autori istaknuti norveški novinar iz područja ekologije Ole Mathismoen i ilustratorica Jenny Jordahl.
Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri u znaku teme Povratka

U fokusu 28. Sa(n)jam knjige u Istri tema je 'Povratak' koja će otvoriti desetodnevnu raspravu u kojoj će gostovati više od sto uvaženih domaćih i stranih književnih stvaraoca, teoretičara i umjetnika, poput Lászla Krasznahorkaija, Katalin Ladik, Kasimme, Kapke Kassabove, Sofi Oksanen, Eve Menasse, Marte Barone...
Najava • 03.11.2022.

Izdavačka kuća Media bar predstavlja knjigu Anđe Marić 'Moja revolucija u 365 dana'

U četvrtak, 3. listopada 2022. s početkom u 19 sati, u Hoću knjigu Megastoru (Bogovićeva 7, Zagreb) izdavačka kuća Media bar (MB Books) predstavit će knjigu Anđe Marić 'Moja revolucija u 365 dana'. Knjigu će biti moguće kupiti uz prigodni popust, uz potpis autorice.
Vijest • 29.10.2022.

Objavljeni polufinalisti Nagrade Kamov 2022.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković) odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada će biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog 2022. u vili Arko u Zagrebu.