Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.05.2024.

Marina Vujčić predstavlja knjigu 'Sigurna kuća'
Održava se
13.05.2024. u 19h

Na književnoj tribini Razotkrivanje koja će se u ponedjeljak 13. svibnja u 19 sati održati u zagrebačkom Kazalištu Kerempuh, svoju novu knjigu Sigurna kuća predstavit će jedna od najznačajnijih domaćih autorica, Marina Vujčić.

Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumica Ksenija Marinković.

O knjizi:

"Žena je ubila muža, nasmrt ga je ubola nožem, bilo je to ubojstvo na mah. Ni susjedi ni obitelj ne mogu vjerovati da je to bila u stanju učiniti jer, bez obzira na povremene svađe, oni su bili sasvim normalan par. Kako to da je Lada Lončar – nježna žena, majka djevojčice – ubila supruga, uglednog sveučilišnoga profesora? Sada na odsluženju kazne u ženskoj kaznionici, okružena najrazličitijim prijestupnicama, može promišljati o tome što je dovelo do toga da odustane od šminke, kako je ostala bez prijateljica i zašto se odrekla karijere. Kako je postala supruga zatvorena u četiri zida svoga stana jednako kao sada u zatvoru? Tko je bio njezin muž, osoba koju su obožavali njezina majka i svi ostali, tko je stvarno bio taj mister savršeni?

Marina Vujčić pripovijeda o nasiljima o kojima se ne piše u novinama, o ženama koje pate i ne uspijevaju naći izlaz. Sigurna kuća krik je protiv verbalnog i psihičkog nasilja, upozorenje da ne prihvaćamo zdravo za gotovo živote svojih prijatelja te nadasve roman o tome da uvijek trebamo biti prvo lice svoga života."

Marina Vujčić

Sigurna kuća

  • Fraktura 04/2024.
  • 207 str. , tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587165

Žena je ubila muža, nasmrt ga je ubola nožem, bilo je to ubojstvo na mah. Ni susjedi ni obitelj ne mogu vjerovati da je to bila u stanju učiniti jer, oni su bili sasvim normalan par. 'Sigurna kuća' Marine Vujčić krik je protiv verbalnog i psihičkog nasilja, upozorenje da ne prihvaćamo zdravo za gotovo živote svojih prijatelja te nadasve roman o tome da uvijek trebamo biti prvo lice svoga života.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –