Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Razotkrivanje ×

Najava • 11.11.2021.

Eimear McBride gostuje na tribini 'Razotkrivanje'

Na tribini 'Razotkrivanje' koja će se održati u četvrtak 11. studenog 2021. nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjige 'Čudan hotel' i 'Manji smo boemi' autorice Eimear McBride. S autoricom će razgovarati lektorica, književna kritičarka i prevoditeljica romana Anda Bukvić Pažin.
Najava • 28.10.2021.

Tribina Razotkrivanje: Slavenka Drakulić

Na tribini 'Razotkrivanje' gostuje Slavenka Drakulić koja će predstaviti svoje knjige 'U kavani Europa' i 'Ponovno u kavani Europa'. S autoricom će o aktualnim izdanjima i dosadašnjem književnom radu razgovarati Seid Serdarević. Tribina će se održati 28. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).
Najava • 19.03.2021.

Tribina Razotkrivanje: Geir Gulliksen – Priča o jednom braku

Tribina Razotkrivanje s norveškim piscem Geirom Gulliksenom, autorom romana 'Priča o jednom braku' održat će u petak 19. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora, koji će se pridružiti putem Zooma, o knjizi će govoriti prevoditeljica Anja Majnarić i urednik Roman Simić.
Razgovor • 09.06.2020.

Jurij Andruhovyč: Pokušati smjestiti svijet u knjigu beznadan je posao

Mislim da su moji čitatelji nalik na mene, nemaju to jednostrano razumijevanje onoga što je dobro, što je zlo, u čemu leži odgovornost. Vjerojatno i oni poput mene imaju mentalni sklop koji je usmjeren na igru, također su prilično ironični, jer da bi se moji tekstovi nekome svidjeli, čovjek mora razumjeti ironiju kojom su prožeti.
Najava • 10.12.2019.

Ruski pisac Sergej Lebedev u Puli i Zagrebu predstavlja roman 'Granica zaborava'

Ruski pjesnik, esejist i novinar Sergej Lebedev (1981.) gostuje u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri te u Zagrebu, na tribini Razotkrivanje gdje će predstaviti svoj roman 'Granica zaborava'. Lebedev je već ovim svojim prvijencem dospio na listu deset najboljih romana The Wall Street Journala i priskrbio si usporedbe sa Solženjicinom.
Najava • 04.11.2019.

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić, održat će se u ponedjeljak 4. studenog na tribini Razotkrivanje u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Razgovor o novom romanu autorice i književne urednice Marine Vujčić vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 12.06.2019.

Tribina Razotkrivanje s Ernestom van der Kwastom – o sladoledu i književnosti

Nizozemski pisac Ernest van der Kwast, čiji je roman 'Sladoledari', u prijevodu Josipe Dvoraček objavljen u izdanju Frakture, bit će gost na tribini Razotkrivanje u srijedu 12. lipnja u Medijateci Francuskog instituta. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodi Seid Serdarević.