Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Razotkrivanje ×

Najava • 17.05.2022.

Promocija knjige 'Smrtni ishod atletskih povreda' Milice Vučković

Promocija knjige 'Smrtni ishod atletskih povreda' autorice Milice Vučković održat će se u utorak 17. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu koji otvara mnoga pitanja koja se tiču odnosa, prije svega nasilja u vezama, uz autoricu govorit će novinarka Jelena Jindra i glumica Jelena Veljača, a razgovor će moderirati pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 24.05.2022.

Tribina Razotkrivanje: Zoran Žmirić - Hotel Wartburg

Promocija romana 'Hotel Wartburg' nagrađivanog i prevođenog prozaista Zorana Žmirića održat će se u četvrtak 5. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora o knjizi govori spisateljica i urednica romana Marina Vujčić, a moderira urednik Seid Serdarević.
Najava • 27.04.2022.

Tribina Razotkrivanje: Ludwig Bauer, Dvostruki život Eve Braun

Promocija romana 'Dvostruki život Eve Braun' Ludwiga Bauera održat će se 27. travnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu u kojem jedan od najplodnijih suvremenih hrvatskih pisaca ispisuje sudbinu generacije rođene 1960-ih, govorit će profesorica Lidija Dujić, urednik Seid Serdarević i Ludwig Bauer.
Najava • 11.11.2021.

Eimear McBride gostuje na tribini 'Razotkrivanje'

Na tribini 'Razotkrivanje' koja će se održati u četvrtak 11. studenog 2021. nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjige 'Čudan hotel' i 'Manji smo boemi' autorice Eimear McBride. S autoricom će razgovarati lektorica, književna kritičarka i prevoditeljica romana Anda Bukvić Pažin.
Najava • 28.10.2021.

Tribina Razotkrivanje: Slavenka Drakulić

Na tribini 'Razotkrivanje' gostuje Slavenka Drakulić koja će predstaviti svoje knjige 'U kavani Europa' i 'Ponovno u kavani Europa'. S autoricom će o aktualnim izdanjima i dosadašnjem književnom radu razgovarati Seid Serdarević. Tribina će se održati 28. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).
Najava • 02.12.2019.

Stefan Hertmans na tribini Razotkrivanje

Flamanski autor Stefan Hertmans, autor romana 'Slikar i rat' koji je postao međunarodni bestseler i kojim je 2014. osvojio prestižne književne nagrade AKO i Gouden Uil, u Zagrebu će predstaviti svoj najnoviji roman 'Obraćenica'. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodit će urednik Roman Simić.
Najava • 19.11.2019.

Predstavljanje romana 'Kad su padali zidovi' Kristijana Vujičića

'Kad su padali zidovi' kronika je odrastanja na gradskim ulicama Zagreba krajem 1980-ih, u vrijeme kada velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, a budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Predstavljanje novog romana Kristijana Vujičića održat će se u utorak, 19. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.