Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Razotkrivanje ×

Razgovor • 02.07.2019.

Ernest van der Kwast: Ne želim biti književni Big Mac, čitatelje hranim maštom

Cijela se knjiga vrti oko pitanja možemo li postati tko doista jesmo jer time se mora postati. Često kažemo da nam je nešto predodređeno, no time biramo odbaciti svoju slobodu istovremeno se oslobađajući od mogućnosti pogreške. Jer sloboda sa sobom nosi i teret dokazivanja. Pitanje je kome se dokazujemo?
Najava • 12.06.2019.

Tribina Razotkrivanje s Ernestom van der Kwastom – o sladoledu i književnosti

Nizozemski pisac Ernest van der Kwast, čiji je roman 'Sladoledari', u prijevodu Josipe Dvoraček objavljen u izdanju Frakture, bit će gost na tribini Razotkrivanje u srijedu 12. lipnja u Medijateci Francuskog instituta. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodi Seid Serdarević.
Najava • 28.11.2016.

Tribina Razotkrivanje : Srećko Horvat

Filozof i pisac Srećko Horvat gost je Frakturine tribine Razotkrivanje koja će se održati u ponedjeljak 28. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih. U razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem predstavit će svoju knjigu 'Radikalnost ljubavi'. Ulomke iz knjige čitat će Goran Bogdan.
Najava • 09.05.2016.

Ivan Lovrenović na tribini Razotkrivanje

Tribina Razotrkivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih ugostit će u u ponedjeljak 9. svibnja u 19 sati Ivana Lovrenovića. Povod je gostovanju njegova nova knjiga 'Ulazeći u Varcar', nedavno objavljena u izdanju Frakture. Uz autora o njegovoj novoj knjizi govorit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 04.06.2014.

Tribina Razotkrivanje predstavlja Maricu Bodrožić

Tribina Razotkrivanje koja se održava u suradnji s Festivalom europske kratke priče, ugostit će njemačku književnicu hrvatskog podrijetla Maricu Bodrožić, povodom objavljivanja novog romana "Balada o zvjezdanom moru". Tribina će se održati u srijedu 4. lipnja u Medijateci Francuskog instituta.