Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Razotkrivanje ×

Najava • 20.06.2024.

Tribina Razotkrivanje: Zoran Žmirić, 'Visoke trave' i r'n'r u Knjižari!

Na književnoj tribini Razotkrivanje u Knjižari Fraktura bit će predstavljen novi roman "Visoke trave" pisca, kolumnista i glazbenika Zorana Žmirića. Uz autora, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević. Nakon promocije pozvani ste na r'n'r koncert uz bend MCW!
Najava • 13.05.2024.

Marina Vujčić predstavlja knjigu 'Sigurna kuća'

Na književnoj tribini Razotkrivanje koja će se u ponedjeljak 13. svibnja održati u zagrebačkom Kazalištu Kerempuh, svoju novu knjigu 'Sigurna kuća' predstavit će jedna od najznačajnijih domaćih autorica, Marina Vujčić. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumica Ksenija Marinković.
Najava • 18.04.2024.

Promocija knjige Korane Svilar 'Soba za djevojčice'

Promocija nove knjige spisateljice Korane Svilar 'Soba za djevojčice' održat će se u četvrtak 18. travnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. U novom romanu, Korana Svilar, i sama gimnazijska profesorica, pokazuje lice i naličje današnje generacije mladih, njihovu hrabrost i strahove iza pametnih telefona.
Najava • 14.03.2024.

Promocija knjige 'Rat' Miljenka Jergovića

Promocija knjige 'Rat' Miljenka Jergovića i ekskluzivna izložba autorovih fotografija, održat će se u Knjižari Fraktura 14. ožujka u 19 sati. Miljenko Jergović napisao je još jednu posvetu gradu – ovoga puta neimenovanom, svakom ranjenom gradu na svijetu poput Buče ili Alepa, gradu u kojemu žive, dišu i vole ljudi okruženi smrću.
Najava • 19.06.2023.

Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej'

U ponedjeljak 19. lipnja s početkom u 20 sati u Laubi - kući za ljude i umjetnost na tribini Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura predstavit će autobiografiju 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej', jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika Brace Dimitrijevića.
Najava • 02.06.2022.

Razotkrivanje: Goran Vojnović – Đorđić se vraća

Jedan od najomiljenijih i najprevođenijih suvremenih slovenskih pisaca Goran Vojnović, prije premijere svoga novoga filma dolazi iz Berlina, u četvrtak 2. lipnja u Knjižaru Fraktura (Zagreb) na razgovor o svom najnovijem romanu 'Đorđić se vraća'. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević
Najava • 17.05.2022.

Promocija knjige 'Smrtni ishod atletskih povreda' Milice Vučković

Promocija knjige 'Smrtni ishod atletskih povreda' autorice Milice Vučković održat će se u utorak 17. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu koji otvara mnoga pitanja koja se tiču odnosa, prije svega nasilja u vezama, uz autoricu govorit će novinarka Jelena Jindra i glumica Jelena Veljača, a razgovor će moderirati pjesnikinja Monika Herceg.