Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Razotkrivanje ×

Najava • 10.12.2019.

Ruski pisac Sergej Lebedev u Puli i Zagrebu predstavlja roman 'Granica zaborava'

Ruski pjesnik, esejist i novinar Sergej Lebedev (1981.) gostuje u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri te u Zagrebu, na tribini Razotkrivanje gdje će predstaviti svoj roman 'Granica zaborava'. Lebedev je već ovim svojim prvijencem dospio na listu deset najboljih romana The Wall Street Journala i priskrbio si usporedbe sa Solženjicinom.
Najava • 06.12.2019.

Ukrajinski pisac Jurij Andruhovyč predstavlja Leksikon intimnih gradova u Puli i Zagrebu

Ukrajinski pisac Jurij Andruhovyč predstavit će u Puli i Zagrebu svoju knjigu 'Leksikon intimnih gradova: Slobodni priručnik iz geopoetike i kozmopolitike' koja na izniman i intiman način obrađuje 111 gradova. Ovaj nagrađivani pjesnik, prozaik, esejist i prevoditelj, surađuje i s kazalištima i glazbenicima te je suautor i izvođač nekoliko glazbenih albuma.
Najava • 02.12.2019.

Stefan Hertmans na tribini Razotkrivanje

Flamanski autor Stefan Hertmans, autor romana 'Slikar i rat' koji je postao međunarodni bestseler i kojim je 2014. osvojio prestižne književne nagrade AKO i Gouden Uil, u Zagrebu će predstaviti svoj najnoviji roman 'Obraćenica'. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodit će urednik Roman Simić.
Najava • 29.11.2019.

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W'

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W', koji u maniri najboljih skandinavskih trilera daje presjek posljednjih pola stoljeća europske i svjetske ljevice, održat će se u petak, 29. studenog u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 19.11.2019.

Predstavljanje romana 'Kad su padali zidovi' Kristijana Vujičića

'Kad su padali zidovi' kronika je odrastanja na gradskim ulicama Zagreba krajem 1980-ih, u vrijeme kada velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, a budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Predstavljanje novog romana Kristijana Vujičića održat će se u utorak, 19. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.
Najava • 09.05.2016.

Ivan Lovrenović na tribini Razotkrivanje

Tribina Razotrkivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih ugostit će u u ponedjeljak 9. svibnja u 19 sati Ivana Lovrenovića. Povod je gostovanju njegova nova knjiga 'Ulazeći u Varcar', nedavno objavljena u izdanju Frakture. Uz autora o njegovoj novoj knjizi govorit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 04.06.2014.

Tribina Razotkrivanje predstavlja Maricu Bodrožić

Tribina Razotkrivanje koja se održava u suradnji s Festivalom europske kratke priče, ugostit će njemačku književnicu hrvatskog podrijetla Maricu Bodrožić, povodom objavljivanja novog romana "Balada o zvjezdanom moru". Tribina će se održati u srijedu 4. lipnja u Medijateci Francuskog instituta.
Najava • 13.12.2012.

Na tribini Razotkrivanje gostuje Josip Mlakić

Na tribini Razotkrivanje gostuje Josip Mlakić koji će sa Seidom Serdarovićem razgovarati o svom novom, antiutopijskom romanu "Planet Friedman", u izdanju Frakture. Tribina će se održati u četvrtak 13. prosinca u 19 sati, u dvorani Polanec Zagrebačkoga kazališta mladih.