Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Razotkrivanje ×

Razgovor • 09.06.2020.

Jurij Andruhovyč: Pokušati smjestiti svijet u knjigu beznadan je posao

Mislim da su moji čitatelji nalik na mene, nemaju to jednostrano razumijevanje onoga što je dobro, što je zlo, u čemu leži odgovornost. Vjerojatno i oni poput mene imaju mentalni sklop koji je usmjeren na igru, također su prilično ironični, jer da bi se moji tekstovi nekome svidjeli, čovjek mora razumjeti ironiju kojom su prožeti.
Najava • 10.12.2019.

Ruski pisac Sergej Lebedev u Puli i Zagrebu predstavlja roman 'Granica zaborava'

Ruski pjesnik, esejist i novinar Sergej Lebedev (1981.) gostuje u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri te u Zagrebu, na tribini Razotkrivanje gdje će predstaviti svoj roman 'Granica zaborava'. Lebedev je već ovim svojim prvijencem dospio na listu deset najboljih romana The Wall Street Journala i priskrbio si usporedbe sa Solženjicinom.
Najava • 06.12.2019.

Ukrajinski pisac Jurij Andruhovyč predstavlja Leksikon intimnih gradova u Puli i Zagrebu

Ukrajinski pisac Jurij Andruhovyč predstavit će u Puli i Zagrebu svoju knjigu 'Leksikon intimnih gradova: Slobodni priručnik iz geopoetike i kozmopolitike' koja na izniman i intiman način obrađuje 111 gradova. Ovaj nagrađivani pjesnik, prozaik, esejist i prevoditelj, surađuje i s kazalištima i glazbenicima te je suautor i izvođač nekoliko glazbenih albuma.
Najava • 02.12.2019.

Stefan Hertmans na tribini Razotkrivanje

Flamanski autor Stefan Hertmans, autor romana 'Slikar i rat' koji je postao međunarodni bestseler i kojim je 2014. osvojio prestižne književne nagrade AKO i Gouden Uil, u Zagrebu će predstaviti svoj najnoviji roman 'Obraćenica'. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodit će urednik Roman Simić.
Najava • 29.11.2019.

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W'

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W', koji u maniri najboljih skandinavskih trilera daje presjek posljednjih pola stoljeća europske i svjetske ljevice, održat će se u petak, 29. studenog u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 28.11.2016.

Tribina Razotkrivanje : Srećko Horvat

Filozof i pisac Srećko Horvat gost je Frakturine tribine Razotkrivanje koja će se održati u ponedjeljak 28. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih. U razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem predstavit će svoju knjigu 'Radikalnost ljubavi'. Ulomke iz knjige čitat će Goran Bogdan.
Najava • 04.06.2014.

Tribina Razotkrivanje predstavlja Maricu Bodrožić

Tribina Razotkrivanje koja se održava u suradnji s Festivalom europske kratke priče, ugostit će njemačku književnicu hrvatskog podrijetla Maricu Bodrožić, povodom objavljivanja novog romana "Balada o zvjezdanom moru". Tribina će se održati u srijedu 4. lipnja u Medijateci Francuskog instituta.