Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2022.

Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje
Održava se
30.11.2022. u 19h

Sofi Oksanen (foto: Toni Härkönen)

Kad su golubice nestale Oksanen Sofi

Finsko-estonska spisateljica Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje u srijedu 30. studenog u 19 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Kneza Mislava 17). 

O romanu „Pseći park“ (prev: Kristina Špehar-Vuković, Fraktura, 2022.) „ambicioznom po svom zahvatu i hrabrom u pitanjima kojima se bavi“, o aktualnim temama koje su njime anticipirane i literarno moćno ispričanim ljudskim sudbinama s autoricom će razgovarati Seid Serdarević. Razgovor će simultano prevoditi Nikolina Matetić Pelikan

Sofi Oksanen, jedan je od najutjecajnijih europskih književnih glasova koji se hvataju ukoštac s teškim i određujućim temama suvremenih društava. Obiteljsko iskustvo represije sovjetskog režima i osobno poznavanje putinovske Rusije snažno progovaraju iz njezinih djela, a posebno iz posljednjeg, šestog romana, međunarodnog bestselera „Pseći park“, koji se u svjetlu današnjih zbivanja čita kao priručnik za razumijevanje ukrajinskog i ruskog svijeta. Radnja romana odvija se na pozornicama suvremene Finske i postsovjetske Ukrajine, na kojima korumpiranost Istoka susreće i hrani pohlepu Zapada, na čijem raskrižju stoje dvije žene, Olenka i Daria, uhvaćene u mrežu industrije umjetne oplodnje, iskorištavanja i komercijalizacije ženskog tijela. Sofi Oksanen majstorski plete surovu i realističnu priču trilerske napetosti, koja je ujedno i duboko ljudska priča o odanosti, ljubavi, ambiciji i narušenom povjerenju.

Tribina se odvija uz potporu Veleposlanstva Republike Finske.

Sofi Oksanen

Pseći park

  • Prijevod: Kristina Špehar-Vuković
  • Fraktura 06/2022.
  • 360 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584652

Međunarodni bestseler 'Pseći park' odvija se na pozornicama suvremene Finske i postsovjetske Ukrajine, na kojima korumpiranost Istoka susreće i hrani pohlepu Zapada, na čijem raskrižju stoje dvije žene uhvaćene u mrežu industrije umjetne oplodnje, iskorištavanja i komercijalizacije ženskog tijela. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –