Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Seid Serdarević ×

Razgovor • 29.08.2023.

Sibila Serdarević : Književnost je kraljica nacionalne kulture

Nismo imali iskustvo samostalnog poduzetništva tako da otpočetka funkcioniramo kao bicikl tandem, oboje moramo vrtjeti, ali da, on je glavni urednik, a ja sam direktorica, to je ta podjela. Ja nikad za sebe ne kažem da sam izdavačica, mislim, Seid je izdavač i mi zajedno smo izdavači, ali što se mene tiče, ja vodim firmu koja se bavi izdavanjem knjiga.
Najava • 19.06.2023.

Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej'

U ponedjeljak 19. lipnja s početkom u 20 sati u Laubi - kući za ljude i umjetnost na tribini Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura predstavit će autobiografiju 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej', jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika Brace Dimitrijevića.
Najava • 10.06.2023.

2. Festival kulture i komunikacija

Festival kulture i komunikacija drugu godinu zaredom održava se 10. lipnja 2023. u Zaprešiću, u suradnji studijskih smjerova Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu i Komunikacijskog menadžmenta Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Festival čine razni paneli, radionice i bogat kulturni sadržaj.
Najava • 12.01.2023.

BestBook & Fraktura pozivaju na predstavljanje knjiga mjeseca

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca. U četvrtak 12. siječnja u Knjižari Fraktura (i online) o čak trima sjajnim knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati glavni Frakturin urednik Seid Serdarević.
Najava • 30.11.2022.

Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje

Finsko-estonska spisateljica Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje u srijedu 30. studenog u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu 'Pseći park' koji se u svjetlu današnjih zbivanja čita kao priručnik za razumijevanje ukrajinskog i ruskog svijeta, s autoricom će razgovarati Seid Serdarević. Razgovor će simultano prevoditi Nikolina Matetić Pelikan.
Razgovor • 26.05.2020.

Seid Serdarević : Čekaju nas izazovne godine

Trebamo promjene koje će kulturu ojačati, koje će joj dati još važnije mjesto, jer iz kulture i kreativnih industrija se razvijaju sve druge ideje. Kako ne može postojati samo STEM područje bez humanistike, tako ne može postojati društvo bez kulture.
Najava • 23.09.2019.

Tribina Mržnja u književnosti

Na devetoj tribini iz ciklusa 'Zašto se mrzimo?' tema je 'Mržnja u književnosti'. Kroz iskustva, saznanja i dosege vodećih pisaca nacionalnih književnosti, govore ugledna imena književne scene: Vladimir Arsenijević, srpski književnik, prevoditelj i urednik, Ivana Šojat, hrvatska književnica i prevoditeljica te Kristian Novak, hrvatski književnik i jezikoslovac.