Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Seid Serdarević ×

Tema • 06.06.2020.

Književni festivali nisu odustali – vraćaju se na jesen!

Organizatori naših najvećih književnih festivala, Petra Ljevak, Seid Serdarević, Roman Simić i Drago Glamuzina govore o tome hoće li se i kad festivali održati, kako strani autori reagiraju na mogućnost gostovanja i putovanja u Hrvatsku, na koje sve prepreke nailaze i kako pripremaju festivale u ovim otežanim okolnostima.
Razgovor • 26.05.2020.

Seid Serdarević : Čekaju nas izazovne godine

Trebamo promjene koje će kulturu ojačati, koje će joj dati još važnije mjesto, jer iz kulture i kreativnih industrija se razvijaju sve druge ideje. Kako ne može postojati samo STEM područje bez humanistike, tako ne može postojati društvo bez kulture.
Promo • 01.04.2020.

Budi dobro, čitaj najbolje! Sve o akcijama, besplatnim sadržajima i preporukama za čitanje nakladničke kuće Fraktura

U svijetu koji se unatoč svemu i dalje vrti knjige za nas, u nakladničkoj kući Fraktura, sve naše stare i nove čitatelje, imaju jako važnu ulogu. One nisu samo bijeg od stvarnosti, one su i poziv na plemenitost, ljudskost i na putovanje kakvo ništa osim književnosti ne može priuštiti. One su i potreba. Budite dobro i čitajte najbolje!
Najava • 23.09.2019.

Tribina Mržnja u književnosti

Na devetoj tribini iz ciklusa 'Zašto se mrzimo?' tema je 'Mržnja u književnosti'. Kroz iskustva, saznanja i dosege vodećih pisaca nacionalnih književnosti, govore ugledna imena književne scene: Vladimir Arsenijević, srpski književnik, prevoditelj i urednik, Ivana Šojat, hrvatska književnica i prevoditeljica te Kristian Novak, hrvatski književnik i jezikoslovac.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 19.09.2008.

Promocija romana 'U sfinginoj sjeni' Ede Vujević

Novi roman splitske autorice Ede Vujević "U sfinginoj sjeni" u izdanju Frakture, bit će predstavljen u Splitu u petak, 19. rujna 2008. u 19 sati u Kavani Luxor na Peristilu. Romanu o ljubavi između fotoreportera i novinarke u vrijeme Domovinskog rata predstavit će Eda Vujević, Milorad Bibić, Renato Baretić i Seid Serdarević, a ulomke će čitati Ivica Bašić.
Najava • 29.06.2007.

PROMOCIJA : Sonnenschein

U petak, 29. lipnja 2007. u 21 sat na Trgu Marka Marulića (iza Robne kuće “Korzo”) u Rijeci održat će se promocija nove knjige Daše Drndić «Sonnenschein». Promociju organiziraju Nakladnička kuća Fraktura, HNK Ivana pl. Zajca, Odjel za kulturu Grada Rijeke, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Udruga Katapult. O romanu će govoriti: Daša Drndić, Aljoša Pužar i Seid Serdarević.
Najava • 19.06.2007.

PROMOCIJA : Središte na rubu

Promocija knjige eseja «Središte na rubu» književnog kritičara, esejista, žurnalista i prevoditelja Branimira Donata, održati će se u utorak 19. lipnja 2007. godine u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjiga sabranih književnih istraživanja najvećega i najmarljivijega istraživača hrvatske književne baštine, donosi niz novih eseja u kojima Donat baca novo svjetlo na male,...