Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Seid Serdarević ×

Najava • 07.07.2022.

Promocija knjige Miroslava Krleže 'Hiljadudevetstošezdesete'

Knjigu priređenu iz objavljenih fragmenata piščeva dnevnika, neobjavljene dnevničke građe iz rukopisne ostaštine te kontekstualnih predložaka, predstavit će leksikograf i krležolog Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža Bruno Kragić i dramski prvak kazališta Gavella Ozren Grabarić, koji će čitati Krležine tekstove.
Najava • 19.04.2022.

Promocija knjige 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera

Promocija knjige 'Doba mjedi' cijenjenog autora Slobodana Šnajdera koja je nedavno izašla u izdanju nakladničke kuće Bodoni održat će se u srijedu 19. 4. u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O domaćem i svjetskom uspjehu Šnajderova romana razgovarat će autor Slobodan Šnajder, redateljica i znanstvenica Snježana Banović i urednik Seid Serdarević.
Najava • 25.03.2022.

Promocija romana 'Pozdrav iz Staljingrada' Romana Pavića

Promocija romana 'Pozdrav iz Staljingrada' autora Romana Pavića koji je u svojem je prvijencu spojio svoje ljubavi – slikarstvo, medicinu, povijest i književnost, održat će se u petak 25. ožujka u Novinarskom domu u Zagrebu. O romanu uz autora govore povjesničar Hrvoje Klasić, kustos Željko Marcijuš i urednik Seid Serdarević.
Tema • 06.06.2020.

Književni festivali nisu odustali – vraćaju se na jesen!

Organizatori naših najvećih književnih festivala, Petra Ljevak, Seid Serdarević, Roman Simić i Drago Glamuzina govore o tome hoće li se i kad festivali održati, kako strani autori reagiraju na mogućnost gostovanja i putovanja u Hrvatsku, na koje sve prepreke nailaze i kako pripremaju festivale u ovim otežanim okolnostima.
Razgovor • 26.05.2020.

Seid Serdarević : Čekaju nas izazovne godine

Trebamo promjene koje će kulturu ojačati, koje će joj dati još važnije mjesto, jer iz kulture i kreativnih industrija se razvijaju sve druge ideje. Kako ne može postojati samo STEM područje bez humanistike, tako ne može postojati društvo bez kulture.
Najava • 06.11.2014.

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba' Paula Schreinera

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba : Sjećanja troje preživjelih srodnika na hrvatski Holokaust' Paula Schreinera održat će se u četvrtak 6. studenoga u auditoriju Židovske općine Zagreb. O knjizi će uz autora Paula Schreinera govoriti Suzana Glavaš, Tvrtko Jakovina i Seid Serdarević.
Najava • 30.10.2009.

Promocija nove knjige Zdravka Zime 'Bordel u plamenu'

Promocija nove knjige istaknutog kolumnista i književnog kritičara Zdravka Zime "Bordel u plamenu" (Fraktura, 2009) održat će se u utorak 3. studenog 2009. u 19.00 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Zbirku pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima progovara o našoj zbilji, predstavit će Predrag Matvejević, Bruno Kragić, Zdravko Zima i Seid Serdarević.
Najava • 20.10.2009.

Tribina Vidljivi i nevidljivi pisci

U okviru festivala 'PAZI, KNJIGA!' koji se ovoga tjedna održava u Zagrebu, u utorak, 20. listopada 2009. u 18h u knjižari Profil Megastore, bit će održana tribina pod nazivom 'Vidljivi i nevidljivi pisci'. O tome kako se postaje pisac vidljiv širokoj čitateljskoj publici i drugim sličnim temama, govorit će Julijana Matanović, Milica Lukšić, Jagna Pogačnik, Seid Serdarević i Zoran...