Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Seid Serdarević ×

Najava • 12.01.2023.

BestBook & Fraktura pozivaju na predstavljanje knjiga mjeseca

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca. U četvrtak 12. siječnja u Knjižari Fraktura (i online) o čak trima sjajnim knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati glavni Frakturin urednik Seid Serdarević.
Najava • 30.11.2022.

Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje

Finsko-estonska spisateljica Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje u srijedu 30. studenog u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu 'Pseći park' koji se u svjetlu današnjih zbivanja čita kao priručnik za razumijevanje ukrajinskog i ruskog svijeta, s autoricom će razgovarati Seid Serdarević. Razgovor će simultano prevoditi Nikolina Matetić Pelikan.
Najava • 07.07.2022.

Promocija knjige Miroslava Krleže 'Hiljadudevetstošezdesete'

Knjigu priređenu iz objavljenih fragmenata piščeva dnevnika, neobjavljene dnevničke građe iz rukopisne ostaštine te kontekstualnih predložaka, predstavit će leksikograf i krležolog Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža Bruno Kragić i dramski prvak kazališta Gavella Ozren Grabarić, koji će čitati Krležine tekstove.
Najava • 19.04.2022.

Promocija knjige 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera

Promocija knjige 'Doba mjedi' cijenjenog autora Slobodana Šnajdera koja je nedavno izašla u izdanju nakladničke kuće Bodoni održat će se u srijedu 19. 4. u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O domaćem i svjetskom uspjehu Šnajderova romana razgovarat će autor Slobodan Šnajder, redateljica i znanstvenica Snježana Banović i urednik Seid Serdarević.
Najava • 25.03.2022.

Promocija romana 'Pozdrav iz Staljingrada' Romana Pavića

Promocija romana 'Pozdrav iz Staljingrada' autora Romana Pavića koji je u svojem je prvijencu spojio svoje ljubavi – slikarstvo, medicinu, povijest i književnost, održat će se u petak 25. ožujka u Novinarskom domu u Zagrebu. O romanu uz autora govore povjesničar Hrvoje Klasić, kustos Željko Marcijuš i urednik Seid Serdarević.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 19.12.2014.

Promocija knjige 'Oberon', zbornika Kreativnog kluba žena

Promocija knjige 'Oberon', zbornika izabranih tekstova proizašlih iz književne manufakture Kreativnog kluba žena Milane Vuković-Runjić, održat će se u petak 19. prosinca u Dvorani Mueller kina Europa. O knjizi će govoriti Nino Raspudić, Seid Serdarević, Milana Vuković-Runjić i Daniel Rafaelić.
Najava • 06.11.2014.

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba' Paula Schreinera

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba : Sjećanja troje preživjelih srodnika na hrvatski Holokaust' Paula Schreinera održat će se u četvrtak 6. studenoga u auditoriju Židovske općine Zagreb. O knjizi će uz autora Paula Schreinera govoriti Suzana Glavaš, Tvrtko Jakovina i Seid Serdarević.