Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.04.2022.

Promocija knjige 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera
Održava se
19.04.2022. u 20h

Promocija knjige "Doba mjedi" cijenjenog autora Slobodana Šnajdera koja je nedavno izašla u izdanju nakladničke kuće Bodoni (u četvrtom hrvatskom izdanju, konačnom, kako kaže sam autor) održat će se u srijedu 19. 4. u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. 

O domaćem i svjetskom uspjehu Šnajderova romana i o novoj percepciji romana razgovarat će autor Slobodan Šnajder, redateljica i znanstvenica Snježana Banović i urednik Seid Serdarević.

Ovaj roman o bespućima 20. stoljeća, o silovoljcima, o odnosu oca i sina, oca i majke, o stoljeću ratova i promjena, koji se događa na širokom prostoru između Slavonije i Poljske, u galicijskom blatu, u sivim socijalističkim zgradama, snažan je antiratni krik jedne generacije koja se obračunavala s grijesima otaca, a pred starost ih dočekuje novi veliki europski rat za koji se nisu nadali da se može ponoviti.

Šnajderov roman "Doba mjedi", koji je istodobno i obiteljska saga i autofikcija, iznimno pažljivo rekonstruira prošlost. A pripovjedač svoj osobni identitet traži u retrovizoru vlastite obitelji. Glavni junak Georg Kempf dijete je stoljeća koje je u odraslo muško doba proživjelo sve drame koje su se tada odigravale u Europi. On je proživio dramu običnoga Srednjoeuropejca, malog čovjeka s kojim se povijest poigrava kao mačka s mišem.

Slobodan Šnajder

Doba mjedi

  • Bodoni 01/2022.
  • 496 str., tvrdi uvez + zaštitna kutija
  • ISBN 9789538398018
  • Cijena 199.90 kn

Georg Kempf je prisiljen, kao pravi srednjoeuropski Švejk s kraja stoljeća, na plećima tegliti daleko složeniju i mutniju, pa i proturječniju sudbinu nego što je to morao Hašekov junak na početku stoljeća, jer su se ljudske sudbine u međuvremenu sasvim razorile, te izgubile čak i ime, ili pak zaglavile u kaosu nazivlja. Presuđeno mu nije, ali ispaštati mora.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –