Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Slobodan Šnajder ×

Najava • 19.04.2022.

Promocija knjige 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera

Promocija knjige 'Doba mjedi' cijenjenog autora Slobodana Šnajdera koja je nedavno izašla u izdanju nakladničke kuće Bodoni održat će se u srijedu 19. 4. u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O domaćem i svjetskom uspjehu Šnajderova romana razgovarat će autor Slobodan Šnajder, redateljica i znanstvenica Snježana Banović i urednik Seid Serdarević.
Vijest • 29.06.2020.

Slobodan Šnajder dobitnik nagrade Višnja Machiedo 2019.

Književna nagrada Višnja Machiedo Hrvatskoga P.E.N. centra za 2019. godinu, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo nastalo na hrvatskom jeziku i u hrvatskoj produkciji, dodijeljena je Slobodanu Šnajderu za knjigu 'Umrijeti u Hrvatskoj' u izdanju Frakture.
Najava • 09.05.2019.

Predstavljanje knjige 'Umrijeti u Hrvatskoj' Slobodana Šnajdera

Predstavljanje nove knjige Slobodana Šnajdera 'Umrijeti u Hrvatskoj' održat će se u okviru Subversive Festivala u Kinu Europa. Razgovor o knjizi u kojoj se isprepleću književnost, filozofija i politika, sudbine raznih ljudi sa sudbinom autora samoga, vodit će urednik Seid Serdarević.
Vijest • 13.03.2019.

Hrvatska na Sajmu knjiga u Leipzigu od 21. do 24. ožujka 2019.

Svojom programskom koncepcijom, formatom i fokusom na Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi Leipziški je sajam knjiga (21. - 24. ožujka 2019.) odlična platforma za predstavljanje autora, privlačenje pozornosti čitatelja i povećanje vidljivost na europskoj književnoj sceni.
Najava • 19.10.2017.

Novu sezonu splitske Bookvice otvara Slobodan Šnajder

Prvi gost nove sezone splitske književne Bookvice je hrvatski književni velikan, ugledni dramatičar, prozaik, esejist i kolumnist Slobodan Šnajder, koji je svojim posljednjim romanom 'Doba mjedi' osvojio brojne važne književne nagrade.
Najava • 28.04.2016.

Razgovor o novom romanu Slobodana Šnajdera 'Doba mjedi' u Booksi

U četvrtak, 28. travnja u 19 sati u klubu Booksa održat će se književna večer na kojoj će gostovati Slobodan Šnajder s kojim će o njegovu radu i najnovijem romanu 'Doba mjedi' razgovarati Gordana Crnković, urednica knjige.
Najava • 13.11.2009.

Razgovor povodom 20 godina od pada berlinskog zida

Hrvatski P.E.N. centar i Goethe-Institut Kroatien pozivaju Vas na razgovor povodom 20 godina od pada berlinskog zida, u petak, 13. studenog 2009. u 10 sati, u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu. U razgovoru sudjeluju Gerd Koenen, Nenad Popović, Žarko Puhovski i Slobodan Šnajder.
Najava • 05.11.2009.

Književna večer na temu 'Sjećanje i književnost'

Književna večer na temu "Sjećanje i književnost" održat će se u četvrtak 5. studenog u 20 sati, u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu. Uz hrvatske doprinose izdavačkom projektu "Odvažnost sjećanja“ u kojem sudjeluju pisci iz 10 zemalja, sudjeluju: Slobodan Šnajder, Tatjana Gromača, Dalibor Šimpraga i Velimir Ćurgus Kazimir.