Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 27.11.2020.

Književni petak: Europska prijestolnica kulture – kad se podvuče crta

Iskustva gradova koji su ponijeli titulu europskih prijestolnica kulture različita su. O tome kakva je europska prijestolnica kulture bila Rijeka te je li prilika iskorištena ili propuštena svoja viđenja sučeljavaju i dijele: Valerij Jurešić, Irena Kregar Šegota i Igor Mavrin. Urednik i voditelj Književnog petka je Roman Simić.
Najava • 27.11.2020.

Virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu'

U sklopu programa Angažirana književnost Hrvatskog PEN-a, održat će se virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu – Aesthetics of Engagement in the Post-pandemic World'. Sudjeluju: Ivana Armanini, Tomica Bajsić, Teresa Cadete, Nadežda Čačinović, Marketa Hejkalova, Vedrana Klepica, Mario Kovač...
Vijest • 22.11.2020.

Dobitnici književnog natječaja OVCA U KUTIJI 2020.

Proglašeni su dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI u 2020. godini. Prema odluci dječjeg žirija nagradu je dobila slikovnica 'Moj tata zeko', tekst Zoran Maljković, ilustracije Marko Jovanovac, a prema odluci stručnog žirija, slikovnica 'Park u oblacima', tekst Snježana Babić Višnjić, ilustracije Branka Hollingsworht Nara.
Najava • 22.11.2020.

Poezija u dvorištu : Pjesme s Trećeg trga

[ OTKAZANO ZBOG BOLESTI SUDIONIKA !!! ] Poezija u dvorištu posvećena je hrvatskim dobitnicima regionalnog nagradnog natječaja za poeziju i prozu festivala 'Trgni se! Poezija' beogradske nakladničke kuće Treći Trg.
Vijest • 19.11.2020.

Poezija i nova lica Pule u fokusu 26. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri

Uz neizostavni 'Doručak s autorom', u fokusu 26. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri je pjesništvo, premijerni program 'Nova lica Pule' te suradnja sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem čije će glumice i glumci pod paskom redatelja Ivice Buljana i izbornice programa poezije Monike Herceg oživjeti starogradsku jezgru Pule.
Najava • 11.11.2020.

Susret s književnim prevoditeljem Willom Firthom

O prevođenju hrvatskih pisaca za englesko govorno područje i svom radu na predstavljanju književnosti Istočne Europe u svijetu govori Will Firth, gost PEN-ove rezidencije za pisce u Zagrebu, koji trenutno na engleski prevodi Roberta Perišića i Tatjanu Gromaču. Sudjeluju i književni agenti, Diana Matulić i Ivan Sršen.
Najava • 10.11.2020.

Predstavljanje romana 'Otok' Sándora Máraija

Predstavljanje romana 'Otok' Sándora Máraija održat će se u utorak 10. studenog u Mađarskom kulturnom institutu u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditeljica Xenia Detoni i urednica Nataša Medved, a razgovor će moderirati János Dezső, ravnatelj instituta. Ulomke iz romana čitat će glumac Frano Mašković.