Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 27.01.2022.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Marija Andrijašević

Na Tribini 'Cruising sa Srđanom Sandićem' gostuje pjesnikinja i spisateljica Marija Andrijašević. U četvrtak, 27. siječnja u 19 sati govorit će o sjećanjima, nostalgiji, (ne) sretnoj prošlosti, opisivanju krajolika, mentaliteta i zahvalnosti. Pogledajte videoprijenos uživo na Facebook stranicama MAMA Zagreb.
Najava • 27.01.2022.

Promocija romana 'Vrt od stakla' rumunjske spisateljice Tatiane Țîbuleac

Promocija romana 'Vrt od stakla' rumunjske spisateljice Tatiane Țîbuleac, nagrađenog Nagradom Europske unije za književnost, održat će se u četvrtak 27. siječnja u Booksi. O romanu će govoriti prevoditeljica Ivana Olujić i urednica knjige Irena Španić, te autorica Tatiana Țîbuleac koja će se promociji priključiti putem videoprijenosa uz prijevod Gorana Čolakhodžića.
Najava • 27.01.2022.

Promocija knjige 'Crveno na crno' Hrvoja Klasića u Makarskoj

Promocija knjige 'Crveno na crno' autora Hrvoja Klasića održat će se u četvrtak, 27. siječnja u dvorani Arte u Gradskoj knjižnici Makarska. Knjiga donosi izbor kolumni na temu povijesnog revizionizma. Klasić argumentirano raskrinkava pokušaje povijesnog revizionizma u odnosu na fašizam i antifašizam i lažiranje povijesnih činjenica.
Najava • 20.01.2022.

Otvorenje izložbe Boja vode: Mediteran

Otvorenje izložbe 'Boja vode: Mediteran', radova iz ciklusa velikih 'slikoknjiga' u kojima slikarica Iva Valentić i književnica Sanja Lovrenčić istražuju mogućnosti interakcije i fuzije poezije i likovnosti, održat će se u četvrtak 20. siječnja u 20 sati u zagrebačkoj Laubi.
Najava • 19.01.2022.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine i drugi eseji'

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine' održat će se u srijedu 19. siječnja u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Knjigu eseja koji su grupiran oko velikih društvenih tema 2020. godine u Hrvatskoj – epidemije i potresa u Zagrebu – predstavit će Dražen Klarić (urednik Večernjeg lista), Boris Beck (autor) i Eugenia Ehgartner (urednica).
Vijest • 20.12.2021.

Dodijeljene nagrade najboljim knjižarama i antikvarijatima

Danas su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljene nagrade najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj. Od 40 knjižara i antikvarijata prijavljenih na Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2021. godini, dodijeljeno je ukupno 12 nagrada. Čestitamo dobitnicima!
Najava • 20.12.2021.

Slovenski autori C. Bevc, A. Demšar i B. Gradišnik u Zagrebu

Autori izdavačke kuće Pivec iz Maribora, Cvetka Bevc, Avgust Demšar i Branko Gradišnik, nastupit će u ponedjeljak 20. prosinca u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Njihovi radovi bit će predstavljeni u hrvatskim prijevodima.