Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 24.09.2021.

Hommage Afganistanu: Poezija afganistanske pjesnikinje Nadije Anjuman

U znak solidarnosti s kolegicama i kolegama u Afganistanu, afganistanskim ženama, književnicima, umjetnicima i svima progonjenima u Afganistanu danas, Hrvatski P.E.N. centar i Društvo hrvatskih književnih prevodilaca predstavlja poeziju afganistanske pjesnikinje Nadije Anjuman, stradale od ruke vlastitog muža u dvadeset petoj godini života.
Najava • 24.09.2021.

Tribina Kultura na remontu: Od čega vi zapravo živite?

Prva u ciklusu tribina Kultura na remontu pod nazivom 'Od čega vi zapravo živite?' održat će se u parku ispred Bookse i pokušati odgovoriti na pitanje s kojim se često susreću samostalni umjetnici/umjetnice, a napose oni koji se bave pisanjem. Razgovaraju Olja Savičević Ivančević, Mihaela Majcen Marinić i Marko Tomaš, uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Najava • 23.09.2021.

Predstavljanje knjige Dobrile Zvonarek 'Esperanto vremena'

Predstavljanje knjige Dobrile Zvonarek 'Esperanto vremena' održat će se u četvrtak 23. rujna u 19 sati u KIC-u, Zagreb. Pjesnički prvijenac uz autoricu će predstaviti Goran Matović i Sanja Baković, urednica.
Najava • 23.09.2021.

Počinje deveti KaLibar bestiVal u Varaždinu

Deveti KaLibar bestiVal u Varaždinu donosi svečanu dodjelu Nagrade Post scriptum Vandi Petanjek, premijerno će biti predstavljene zbirka poezije Senke Kapetanović i zbirka priča Mladena Kopjara, a predstavit će se i dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike Vida Sever, Marko Presečki te Nada Gašić i Drago Glamuzina.
Najava • 22.09.2021.

Predstavljanje romana 'Identitet' Tihane Petrac Matijević

Predstavljanje romana 'Identitet' Tihane Petrac Matijević, nagrađenoga na premijernom izdanju natječaja Društva hrvatskih književnika 'Korzo slova' za najbolju neobjavljenu knjigu Sisačko-moslavačke županije u 2020. godini, održat će se ispred Knjižare Korzo u Sisku. Roman će uz autoricu predstavit će urednik Siniša Matasović.
Najava • 10.09.2021.

Pjesnikinja petkom: Irena Matijašević i Suzana Matić

U programu 'Pjesnikinja petkom' gostuju pjesnikinje Irena Matijašević i Suzana Matić. S autoricama će razgovarati Monika Herceg. Pjesnikinje će razgovarati o poeziji kao alatu za transfer emocija, o jednostavnosti jezika kao jednog od uvjeta takve poezije te o svojim sjajnim posljednjim pjesničkim knjigama.
Najava • 08.09.2021.

Virtualni skup Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti

Hrvatsko čitateljsko društvo organizira virtualni skup 'Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti', 8. rujna od 10 - 14 sati na kojem će se raspravljati hoće li digitalne tehnologije olakšati pristup svima koji su isključeni iz procesa učenja, ili će zapravo podići nove, čak još i veće barijere?