Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 05.10.2023.

Promocija zbirke pjesama za djecu 'Šaljivo putovanje Hrvatskom'

Promocija zbirke pjesama za djecu 'Šaljivo putovanje Hrvatskom' Irene Stanić Rašin održat će se u četvrtak 5. listopada u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. O zbirci će govoriti: prof. Vesna Kukavica, urednica i književnica prof. Silvija Šesto, prof. dr. sc. Diana Zalar i autorica Irena Stanić Rašin.
Najava • 05.10.2023.

Promocija knjiga 'Hrvatska kulturna baština' i 'Hrvatska prirodna baština'

Promocija knjiga 'Hrvatska kulturna baština' i 'Hrvatska prirodna baština', održat će se u četvrtak 5. listopada u zagrebačkoj Kavani Lav. O knjigama će govoriti Hrvoje Kekez, Ivan Kostenjak i Josip Jukić (autori teksta) te Vid Jakša Opačić (urednik) i Marko Hadjur (moderator).
Najava • 04.10.2023.

Nizozemski autor Merijn de Boer predstavlja knjigu 'Grupa solidarnosti'

Nizozemski autor Merijn de Boer, u srijedu 4. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, predstavlja knjigu 'Grupa solidarnosti'. O knjizi će uz autora govoriti prevoditeljica Svetlana Grubić Samaržija i prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić. Razgovor će moderirati novinarka Karmela Devčić
Najava • 28.09.2023.

Novozagrebačka tribina: Marina Šur Puhlovski

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu gostuje Marina Šur Puhlovski, koja će govoriti o romanu 'Virus, potres, brak'. Roman je zamišljen kao trilogija koja će obuhvatiti gotovo cijeli emotivni život Sofije Kralj.
Najava • 28.09.2023.

Promocija romana 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić

Predstavljanje romana 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić održat će se u četvrtak, 28. rujna u Kulturnom centru Multimedia u Zagrebu. Na promociji će, uz autoricu, o romanu govoriti likovni i književni kritičari Tihana Bertek, Marko Golub i Bojan Krištofić. Predstavljanju romana prethodit će razgovor s Natašom Govedić - Stvaranje iznutra.
Vijest • 04.09.2023.

Pet finalista V.B.Z.-ove književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2023.

Izdavačka kuća V.B.Z. devetnaesti je put raspisala javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine na koji je pristiglo 103 rukopisa. Žiri u sastavu: Drago Glamuzina, Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Strahimir Primorac i Mile Stojić, izabrao je 5 rukopisa koji su ušli u finale ovogodišnje nagrade vrijedne 15 000 eura!
Najava • 06.07.2023.

Predstavljanje knjige Jadranke Kosor 'Kraljica: Života ima i izvan politike'

Predstavljanje knjige Jadranke Kosor 'Kraljica: Života ima i izvan politike' održat će se u četvrtak 6. srpnja u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. O knjizi će govoriti novinarka Ivana Dragičević, diplomat Mirko Galić, urednik Velimir Visković te autorica, Jadranka Kosor. Razgovor će moderirati voditeljica i urednica Nevena Rendeli.