Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 22.06.2018.

Festival Četiri godišnja doba književnosti: Ljeto i Zelina

Međunarodni književni festival pod nazivom Četiri godišnja doba književnosti održat će se 22. i 23. lipnja u Zelini i Blaževdolu i okupiti brojne pisce iz zemlje i susjedstva. Ovaj je festival prvi u nizu od četiri festivala koji čine jedinstvenu cjelinu zamišljenu kao izmjenu četiri godišnja doba, a održat će se u Sarajevu, Pančevu i Sloveniji.
Vijest • 20.06.2018.

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja' 2018.

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Istarski ogranak DHK Pula raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja' koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja. Nakladnici ili pojedinci mogu sudjelovati u natječaju knjigama objavljenima u vremenu od 1. rujna 2017. do 1. rujna 2018.
Najava • 26.06.2018.

Dubravka Ugrešić gostuje u Booksi

U Književnom budoaru moderatorica Katarina Luketić i književnica Dubravka Ugrešić razgovarat će o pričama, pripovijedanju i subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti; o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i politici književnosti, te brojnim drugim temama.
Najava • 27.06.2018.

Razgovor o knjizi Ivane Dragičević 'Nejednaki'

Razgovor o knjizi 'Nejednaki', novinarke Ivane Dragičević koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, i u knjizi se hvata ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, održat će se u srijedu 27. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 29.06.2018.

Četvrto zagrebačko More knjiga

Četvrto izdanje kulturnog događanja More knjiga održat će se od 29. lipnja do 8. srpnja na zagrebačkom Zrinjevcu. U organizaciji Lumen izdavaštva i ove se godine popularna lokacija pretvara u egzotičnu plažu na kojoj ćete moći besplatno pročitati više od 500 knjiga.
Najava • 14.06.2018.

DHK obilježava 145. obljetnicu rođenja A.G. Matoša

Prigodom 145. obljetnice rođenja Antuna Gustava Matoša, četvrtak 14. lipnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu održat će se predstavljanje knjiga Antuna Gustava Matoša i knjiga o Matošu. O knjigama će govoriti Đuro Vidmarović, Mirko Ćurić i Ivica Matičević.
Najava • 12.06.2018.

Predstavljanje projekta Lungomare – Rijeka: Autorske bure

U utorak, 12. lipnja u zagrebačkom klubu Booksa gostovat će petoro autorica i autora: Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde koji će sa selektoricom programa Željkom Horvat Čeč razgovarati o svom iskustvu sudjelovanja u Autorskim burama.