Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 25.01.2019.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Marko Tomaš

Na 'Cruisingu sa Srđanom Sandićem' gostuje pjesnik Marko Tomaš. U petak, 25. siječnja u 19 sati u zagrebačkom klubu MaMa govorit će se o položaju 'pjesnika' u 'stvarnosti', o pjesničkom 'zadatku', ali i nacionalizmu, gluposti, Mostaru, Zagrebu, kolumnama, snovima i bolima.
Najava • 24.01.2019.

Tribina 'Jakši Fiamengu pozdrav od Mediterana!'

U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina 'Jakši Fiamengu pozdrav od Mediterana! - u spomen uglednom pjesniku i akademiku', u četvrtak, 24. siječnja u 12 sati. Sudjeluju Veljko Barbieri, Stjepan Čuić i dramski umjetnik Joško Ševo. Voditeljica Tribine DHK je Lada Žigo Španić.
Najava • 23.01.2019.

Predstavljanje knjige Veljka Barbierija 'Veliki kuharski kanconijer'

Predstavljanje nove knjige Veljka Barbierija 'Veliki kuharski kanconijer' održat će se u srijedu, 23. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Drago Glamuzina i Jelena Ivanišević. Tekstove će čitati dramski umjetnik Joško Ševo.
Najava • 16.01.2019.

Predstavljanje novog, 204. broja časopisa 'Meridijani' koji ove godine slavi 25 godina izlaženja

Objavljen je novi, 204. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani', a bit će predstavljen u srijedu, 16. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Glavna tema novog broja je rijeka Drava, i uz nju prilozi o japanskoj regiji Kansai, cunamiju u Indoneziji, istraživaču domorodaca Nikolaju Mikluho-Maklaju i drugim zanimljivostima.
Najava • 17.01.2019.

Svečano predstavljanje troknjižja o hrvatskoj zajednici u Brazilu Milana Puha

Svečano predstavljanje troknjižja o hrvatskoj zajednici u Brazilu autora i priređivača Milana Puha iz São Paula (Brazil), održat će se u četvrtak 17. siječnja u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. O troknjižju hrvatske zajednice u Brazilu govorit će povjesničari Gordan Ravančić i Darjan Godić. Moderatorica promocije je Vesna Kukavica.
Najava • 22.12.2018.

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića održat će se u subotu, 22. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U rekonstrukciji Trogira iz kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina sudjeluju Vlado Vurušić, Boris Perić, Dražen Lalić i Josip Ivanović.
Najava • 28.12.2018.

Poezija migracija i bezdomnosti

U sklopu projekta Hrvatskog P.E.N. centra u petak 28. prosinca u Knjižnici Dugave održat će se večer 'Poezija migracija i bezdomnosti'. Događaj će moderirati prevoditelj Tvrtko Klarić i pjesnik Miroslav Kirin, a pjesme će tumačiti Asja Korbar iz udruge Are You Syrious. Pjesme će čitati glumica Nancy Abdel Sakhi.