Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 18.06.2021.

Predstavljanje romana 'U ime mafije' Maxa Bunkera – knjige potpisuje Severina

Izdavačka kuća Sandorf predstavlja prvi prijevod kriminalističkog romana 'U ime mafije' Maxa Bunkera. Ovog prvaka svjetskog humorističkog kriminalističkog žanra, na promociji će dostojno predstavljati estradna zvijezda Severina, koja je na naslovnici utjelovila 'femme fatale' romana, te će poslije promocije za sve fanove potpisivati knjige.
Najava • 17.06.2021.

Tribina Poezija je za sve s Monikom Herceg

Na tribini Poezija je za sve Monika Herceg predstavit će svoju zbirku 'Vrijeme prije jezika' i novo izdanje knjige pjesama 'Početne koordinate'. Uz autoricu o njezinoj poeziji će govoriti Jadranka Đokić, a razgovor će moderirati Romana Perečinec.
Najava • 17.06.2021.

Novozagrebačka tribina: Ivana Bodrožić predstavlja roman 'Sinovi, kćeri'

Na Novozagrebačkoj tribini gostuje autorica Ivana Bodrožić koja će predstaviti svoj novi roman 'Sinovi, kćeri'. Tribinu organizira Knjižnica Vjekoslava Majera, a druženje s autoricom i urednicom Dianom Matulić održat će se na otvorenom ispred knjižnice u Zapruđu, u četvrtak 17. lipnja 2021.
Najava • 17.06.2021.

77. Poezija u dvorištu – Goranovke 2021: Evelina Rudan i Vida Sever

Pjesnička tribina Poezija u dvorištu još jednom se održava u gostima, u Čitaonici i Galeriji VN u Ilici 163, u četvrtak 17. lipnja u 20 sati. Gošće su ovogodišnje dobitnice nagrada manifestacije Goranovo proljeće, Evelina Rudan, dobitnica nagrade Ivan Goran i Vida Sever, dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike.
Najava • 17.06.2021.

Promocija knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Jasen Boko, dramaturg, novinar i putopisac sa splitskom adresom, u Zagrebu će u četvrtak, 17. lipnja, promovirati svoju najnoviju knjigu, putopis po Indiji 'Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva', objavljen u izdanju Profila. Promocija putopisa održat će se u Atriju Arheološkog muzeja.
Najava • 11.06.2021.

25. Kvirinovi poetski susreti nagrađuju Gordanu Benić i Vladimira Tomaša

U Sisku će se od 11. do 13. lipnja održati jubilarni, 25. Kvirinovi poetski susreti. Na Susretima će biti dodijeljene dvije pjesničke nagrade: Plaketu sv. Kvirina za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu dobila je Gordana Benić, a dobitnik nagrade za najbolju knjigu poezije autora do 35. godina je Vladimir Tomaš za knjigu 'Hommage krvi Kristovoj'.
Najava • 10.06.2021.

Počinje 10. festival Stih u regiji

10. festival Stih u regiji ugostit će jake pjesničke snage iz zemlje i okruženja, oni su: Anita Pajević (BiH), Jovica Ivanovski (MK), Nina Dragičević (SLO), Radmila Petrović (SRB); Alen Brlek, Branko Čegec, Josip Čekolj, Ivan Herceg, Monika Herceg, Adrijana Kos Lajtman, Neva Lukić, Ivica Prtenjača, Damir Radić, Evelina Rudan, Vida Sever.