Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 08.03.2021.

Objavljena aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha'

Na 8. mart objavljena je aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha', koja sadrži ukupno 27 pjesama 18 autorica. Poetska zbirka koju objedinjava misao da aktivizam nije samo ulica, nego i stih, nastajala je pažljivim izborom pjesnikinja Aide Bagić i Sanje Baković. Zbirku je moguće bez naknade preuzeti na aplikaciji book&zvook.
Vijest • 05.03.2021.

Natječaj za najbolju kratku priču - metaFORA je igra!

Knjižnica Vladimira Nazora (KGZ) raspisala je natječaj za najbolju kratku priču metaFORA na temu igre. Natječaj se organizira devetu godinu zaredom krajem Mjeseca hrvatske knjige, a njegova završnica, proglašenje najboljih, zbiva se u Noći knjige. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021. Od ove godine u natječaju mogu sudjelovati i djeca.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje knjige Korane Serdarević 'Gušterov rep'

Predstavljanje knjige priča Korane Serdarević 'Gušterov rep' održat će se ponedjeljak 8. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Ivana Bodrožić i Seid Serdarević. Broj posjetitelja je ograničen na 12, a razgovor će se moći pratiti uživo na Frakturinom YouTube i Facebook kanalu.
Najava • 08.03.2021.

Tribina Zlostavljači u književnosti i izvan nje

Hrvatski P.E.N. centar poziva na tribinu povodom Dana žena 'Zlostavljači u književnosti i izvan nje'. O čitanju klasika na Dan žena govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski. Tribina će se održati na platformi Zoom 8. ožujka, a prenosit će se na Facebooku Hrvatskog PEN-a.
Vijest • 04.03.2021.

Odabrane najljepše oblikovane hrvatske knjige objavljene u 2020. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj Hrvatska lijepa knjiga za 2020. Godinu. Na natječaj je pristiglo rekordnih 210 izdanja, od kojih je ocjenjivački sud, u čijemu su sastavu bili Luka Gusić, Danijel Srdarev, Nives Tomašević te viša kustosica Maja Karić, djelatnica Grafičke zbirke NSK, izabrao njih 18.
Najava • 27.02.2021.

U prevodilačkom ringu: Anja Majnarić i Mišo Grundler

Anja Majnarić i Mišo Grundler okušat će se u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik ulomka iz romana 'Neverwhere' Neila Gaimana. 'Okršaj' dvoje iskusnih književnih prevoditelja održat će se u subotu, 27. veljače na internetskoj platformi za videosastanke Zoom pod moderatorskom palicom književne prevoditeljice Patricije Horvat.
Najava • 11.02.2021.

Aleksandar Hemon u Booksinom online književnom programu

U Booksinom online književnom programu gostuje 'navijač Liverpoola i Želje', dobitnik nagrade za genije (Genius Grant/MacArthur Fellows Program), Bosanac u Americi, jedan od najcjenjenijih suvremenih pisaca s ovih prostora – Aleksandar Hemon. Razgovor pratite u četvrtak 11. veljače uživo na Facebook stranici kluba Booksa.