Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 06.07.2022.

Krešimir Bagić osvojio Nagradu 'Tin Ujević' 2022.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade 'Tin Ujević' za najbolju zbirku poezije objavljenu u prošloj godini je Krešimir Bagić za knjigu pjesama 'Ponornice'. Nagrada je dodijeljena na svečanosti 5. srpnja u Tinovoj kuli u Vrgorcu. Nagradu je dobitniku uručio predsjednik DHK-a Zlatko Krilić, u društvu gradonačelnika Vrgorca Mile Hercega.
Najava • 07.07.2022.

Počinje Lit link festival 2022.

Lit link festival (ili Književna karika) je međunarodni književni festival koji će se održati od 7. do 10. lipnja u Zagrebu, Labinu i Rijeci i uz domaće autore, ugostiti pisce i urednike iz Francuske, Belgije, Kanade i Švicarske, koje spaja francuski jezik. Program festivala dodatno će obogatiti i autori iz Austrije i Slovenije.
Najava • 07.07.2022.

Naklada Mala zvona predstavlja nova izdanja

Naklada Mala zvona predstavit će u četvrtak 7. srpnja u Medijateci Francuskog instituta svoja dva recentna prijevodna izdanja: 'Srednji vijek rastumačen djeci' francuskog povjesničara Jacquesa Le Goffa i 'Zvučni svijet' francuskog pjesnika Victora Segalena i skladatelja Claudea Debussyja, oba u prijevodu Sanje Lovrenčić.
Najava • 07.07.2022.

Promocija knjige Miroslava Krleže 'Hiljadudevetstošezdesete'

Knjigu priređenu iz objavljenih fragmenata piščeva dnevnika, neobjavljene dnevničke građe iz rukopisne ostaštine te kontekstualnih predložaka, predstavit će leksikograf i krležolog Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža Bruno Kragić i dramski prvak kazališta Gavella Ozren Grabarić, koji će čitati Krležine tekstove.
Vijest • 29.06.2022.

Nastavlja se projekt Europa iznutra i izvana 2022.-2023.

Projekt prevođenja, produkcije, distribucije i promocije suvremenih europskih autora, 'Europa iznutra i izvana' nakladničke kuće Hena com, nastavlja se i treći put čitateljima donosi nagrađivane i vrijedne romane iz čak 15 europskih zemalja, koji se bave konstrukcijom identiteta, kako individualnog tako i kolektivnog.
Najava • 28.06.2022.

Poezija je za sve: Suzana Matić i Vanda Petanjek

Na tribini Poezija je za sve gostuju pjesnikinje Suzana Matić i Vanda Petanjek. Kako se njihovi poetski svjetovi dodiruju, gdje se razilaze, kako pristupaju pisanju naizgled teških i već ispisanih tema, saznajte u razgovoru koji moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 24.06.2022.

Promocija zbirke priča Perunikine besjede

Promocija zbirke priča 'Perunikine besjede', u organizaciji Društva ljubitelja književnosti Littera, održat će se u petak 24. lipnja u dvorištu Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. U zbirci se nalazi devetnaest priča, napisanih iz pera deset autora, članova udruge Littera. Promociju će obogatiti kratka dramska izvedba glumačke skupine iz Belog Manastira.