Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 15.11.2018.

Program događanja na Interliberu 2018. - dan 3.

Iz program na Interliberu u četvrtak 15. studenog izdvajamo panel diskusiju na temu 'Izazovi prevođenja' o kojoj će razgovarati članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca. Svoje će knjige predstavljati Oleg Maštruko, Martina Mlinarević Sopta, Jurica Pavičić, Frane Herenda, Mladen Kopjar, Mani Gotovac...
Najava • 14.11.2018.

Program događanja na Interliberu 2018. - dan 2.

Izdvajamo promociju biografske knjige grupe Elemental autora Marka Podruga popraćenu kratkim nastupom benda, okrugli stol 'Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu' kao i panel diskusiju 'Yuval Noah Harari: 21 lekcija za 21. stoljeće', posvećenu publicističkom hitu izraelskog povjesničara Yuvala Noaha Hararija.
Najava • 13.11.2018.

Program događanja na Interliberu 2018. - dan 1.

41. sajam knjiga Interliber otvara se u utorak 13. studenog a odmah potom posjetiteljima se nude brojna događanja. Iz ponude za velike i male izdvajamo druženje s autorima i ilustratorima Sanjom Pilić, Sanjom Polak, Pavlom Pavličićem, Mirom Gavranom, Željkom Mezić ili pak norveškim piscem za mlade Bobbiem Peersom, koji će na Interliberu predstaviti svoju popularnu trilogiju o Williamu Wentonu.
Vijest • 08.11.2018.

Miloš K. Ilić dobitnik nagrade 'Edo Budiša' za 2017. godinu

Književna nagrada Istarske županije 'Edo Budiša' za 2017. godinu bit će dodijeljena u četvrtak 15. studenoga u pazinskoj Kući za pisce – Hiži od besid, dobitniku nagrade Milošu K. Iliću za djelo 'Umorni kao psi'. Nagrada se dodjeljuje autoru do 35 godina starosti.
Najava • 12.11.2018.

Tragom prijevoda : Mia Pervan i Željka Čorak

Posljednja ovogodišnja tribina u ciklusu Tragom prijevoda predstavlja dvije vrsne prevoditeljice, i dva važna romana: 'Meursault, protuistraga' alžirskog novinara i pisca Kamela Daouda o kojem će govoriti Mia Pervan te roman 'Malicroix' jednog od najznačajnijih francuskih književnika 20. stoljeća Henrija Boscoa, o kojem će govoriti Željka Čorak.
Najava • 09.11.2018.

Književni petak : Štulić i(li) Marulić

Tribina Književni petak bavit će se pitanjem oko kojeg se lome pera kritičara i pobornika obrazovne reforme, učitelja i profesora, đaka i roditelja: koga uvrstiti u lektiru? Urednica i voditeljica je Marija Selak a gosti: Zoran Ferić, Julijana Matanović i Milana Vuković Runjić.
Najava • 29.11.2018.

24. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen Predragu Luciću

Ovogodišnji, 24. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je uspomeni na Predraga Lucića, već od svečanosti otvorenja, na kojemu će svom prijatelju pjevati Amira Medunjanin.