Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 20.09.2018.

Koja je tvoja priča? : Besplatne radionice kreativnog pisanja za osobe 55+

Projekt Koja je tvoja priča? namijenjen je osobama od 55 godina i starijima koje se žele aktivno baviti književnošću, a što će moći kroz besplatne radionice kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te kolektivno smišljanje i pripovijedanje priča.
Najava • 25.09.2018.

Gruzijski književnik Aka Morchiladze gostuje u Zagrebu

Gruzijski književnik Aka Morchiladze gostuje 25. i 26. rujna u Zagrebu gdje će predstaviti svoj roman 'Putovanje u Karabah'. Predstavljanje knjige održat će se u utorak, 25. rujna u zagrebačkom Vinyl baru, a već sutradan Aka Morchiladze će se suočiti s hrvatskim kolegom Gordanom Nuhanovićem na tribini Autor protiv autora u Booksi.
Najava • 25.09.2018.

Promocija knjige 'Kartografije identiteta' Lane Molvarec

Promocija knjige 'Kartografije identiteta' Lane Molvarec održat će se 25. rujna u zagrebačkom Cafeu u dvorištu. O knjizi će govoriti Maša Kolanović, Stipe Grgas, Lana Molvarec i Branko Čegec.
Najava • 24.09.2018.

Odvalimo se poezijom: sjećanje na Vesnu Krmpotić

Skupina pjesnika okupljenih u grupi Odvalimo se poezijom odlučila je posvetiti ovu pjesničku večer Vesni Krmpotić. Gostuje pjesnikinja i spisateljica Tamara Bakran koja je upravo završila svoj doktorat na temu žudnje u poeziji Vesne Krmpotić. Nakon Tamarinog uvoda, čitat će se stihovi Vesne Krmpotić.
Najava • 20.09.2018.

Večer irske poezije i glazbe u društvu Bartholomewa Ryana

Hrvatski PEN centar i Booksa pozivaju vas na večer irske poezije i glazbe u društvu Bartholomewa Ryana, irskog pisca, filozofa i glazbenika koji predaje na sveučilištu u Lisabonu i prvi je gost književne rezidencije Hrvatskog P.E.N. centra.
Najava • 11.09.2018.

Bugarska pjesnikinja Elka Nyagolova gostuje u Društvu hrvatskih književnika

U Društvu hrvatskih književnika gostuje bugarska pjesnikinja Elka Nyagolova. Tom prigodom održat će se književna večer s autoricom kao i predstavljanje antologije suvremene poezije slavenskih pjesnika 'Rijeka i treća joj obala' u kojoj je zastupljeno 15 hrvatskih pjesnika.
Najava • 14.09.2018.

Zagreb u središtu Desničinih susreta 2018.

Znanstveni skup 'Desničini susreti 2018.' održat će se u Zagrebu od 14. do 16. rujna na temu 'Zagreb 1924. – 1930. i 1945. – 1967. društvo, kultura, svakodnevica'. Namjera je skupa detaljnije ući u pitanja društva, kulture i svakodnevice grada u međuratnom razdoblju te u vremenu poslijeratne obnove i razvoja.