Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 24.11.2022.

Predstavljanje knjige Jasne Jeličić Radonić 'Faros – rimski grad'

Predstavljanje knjige arheologinje i sveučilišne profesorice Jasne Jeličić Radonić 'Faros – rimski grad' održat će se u četvrtak 24. studenoga u Matici hrvatskoj u Zagrebu. Knjigu o povijesti rimskog razdoblja vladavine Farosa, uz autoricu će predstaviti sveučilišni profesori Mirjana Matijević Sokol i Dino Milinović.
Najava • 30.11.2022.

Promocija knjige Davora Rocca 'Od titraja do doživljaja'

Promocija knjige Davora Rocca 'Od titraja do doživljaja – zvuk u suvremenom okruženju' održat će se u srijedu 30. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja kroz niz različitih aspekata obrađuje i predstavlja saznanja i odnos prema zvuku, uz autora će govoriti Bruno Gamulin, Višeslav Laboš, Dubravko Kuhta i Simona Goldstein.
Najava • 25.11.2022.

Austrijska književnica Eva Menasse u Zagrebu predstavlja roman 'Dunkelblum'

Austrijska književnica Eva Menasse predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Dunkelblum'. Roman koji pripovijeda o odnosu stanovnika jednog austrijskog gradića prema povijesnoj krivnji, uz autoricu predstavit će Andy Jelčić i Eugenia Ehgartner. Kao ovogodišnja laureatkinja Nagrade Albert Goldstein, Eva Menasse gostuje na ovogodišnjem sajmu knjiga u Puli.
Vijest • 22.11.2022.

Monika Herceg, Ivana Bodrožić i Sara Kopeczky Bajić osvojile nagradu Ranko Marinković

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar održana je dodjela nagrada 56. natječaja 'Ranko Marinković' za najbolju kratku priču Večernjeg lista. Prvu nagradu i deset tisuća kuna osvojila je Monika Herceg, drugu nagradu i osam tisuća kuna osvojila je Ivana Bodrožić a treću nagradu i pet tisuća kuna osvojila je Sara Kopeczky Bajić.
Najava • 24.11.2022.

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec'

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec – sabrane i nove pjesme' održat će se u četvrtak 24. studenog u Book Caffeu Dnevni boravak u Rijeci. O knjizi će uz autora govoriti Zoran Ferić i Roman Simić.
Najava • 22.11.2022.

Predstavljanje novog romana Zorana Ferića 'Dok prelaziš rijeku'

Promocija novog romana jednog od najčitanijih i najomiljenijih domaćih autora, Zorana Ferića, 'Dok prelaziš rijeku', održat će se u utorak 22. studenog u Malom pogonu Tvornica Kulture u Zagrebu. O knjizi će govoriti Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina, Đurđica Čilić i Zoran Ferić.
Najava • 21.11.2022.

Književni petak: Kulturna politika Zagreba, izazovi, projekti, zamke

Kako izgleda nova kulturna strategija Zagreba? Tko je stvara, kada će biti gotova i koji će biti njezin smjer? Koje će novosti donijeti u kulturni život grada saznajte na tribini Književni petak na kojoj će gostovati Emina Višnić, nova pročelnica Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo. Tribinu vodi Andrija Škare.