Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 29.06.2021.

Ljetni festival knjiga i autora u Vintage Industrial Baru

Nakladnička kuća V.B.Z. slavi svoj 30. rođendan a obilježit će ga trodnevnim V.B.Z. festom koji će se od 29. 6. do 1. 7. 2021. održati u klubu Vintage Industrial Bar u Zagrebu. Na festivalu će petnaestak V.B.Z.-ovih autora predstaviti svoje nove knjige.
Najava • 23.06.2021.

Predavanje Vesne Barilar 'Zagorkine Zlice od Opaka – kakvu nam priču pričaju njezine mračne ženske figure'

Marija Jurić Zagorka stvorila je u svojim romanima i brojne ženske likove mračnih osobnosti koje se, jednako kao i pozitivke, opiru patrijarhalnim kulturnim definicijama ženstva. Predavanje 'Zagorkine Zlice od Opaka – kakvu nam priču pričaju njezine mračne ženske figure' Vesne Barilar održat će se u srijedu, 23. lipnja putem Zoom platforme.
Vijest • 22.06.2021.

Objavljen Fantom slobode 1/2021

Objavljen je novi broj časopisa Fantom slobode 1/2021, u kojem ćete ponovno naći niz sjajnih autora i tekstova Amira Alagića, Alene Begić, Srđana Tešina, Irene Matijašević, Marija Brkljačića, Jadranke Milenković, Karla Nikolića, Petra Matovića i Andrije Radovića. Poseban blok posvećen je neobičnoj prozi Silvija Lebinca. Broj je uredila Ivana Rogar.
Najava • 23.06.2021.

Promocija Banijske književne antologije

Promocija 'Banijske književne antologije', koju su uredili Miroslav Kirin i Boris Vrga, održat će se 23. lipnja u parku ispred Književnog kluba Booksa u Zagrebu. U razgovoru će sudjelovati Ana Brnardić, Tomislav Bajsić, Vid Bešlić, Branko Čegec, Miroslav Mićanović, Boris Vrga + gosti iznenađenja (pjesnici iz antologije). Razgovor će moderirati Miroslav Kirin.
Najava • 24.06.2021.

Susret s makedonskim pjesnikom Jovicom Ivanovskim

Susret s makedonskim pjesnikom Jovicom Ivanovskim, gostom književne rezidencije Hrvatskoga P.E.N.-a, održat će se u u četvrtak, 24. lipnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz gosta, sudjeluju Marko Tomaš i Tomica Bajsić.
Najava • 17.06.2021.

Promocija knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Jasen Boko, dramaturg, novinar i putopisac sa splitskom adresom, u Zagrebu će u četvrtak, 17. lipnja, promovirati svoju najnoviju knjigu, putopis po Indiji 'Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva', objavljen u izdanju Profila. Promocija putopisa održat će se u Atriju Arheološkog muzeja.
Vijest • 14.06.2021.

Nagrada Višnja Machiedo Nives Opačić za knjigu eseja 'Završne riječi, ipak’

Književna nagrada "Višnja Machiedo" Hrvatskoga P.E.N. centra za 2020. godinu, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo nastalo na hrvatskom jeziku i u hrvatskoj produkciji, dodijeljena je Nives Opačić za knjigu "Završne riječi, ipak" u izdanju Matice hrvatske.