Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 13.05.2018.

Počinje 11. riječki sajam knjige i festival autora vRIsak

Riječki sajam knjige i festival autora vRIsak održat će se jedanaestu godinu zaredom u Rijeci (i Malom Lošinju) od 13. do 21. svibnja. Festival i ove godine donosi bogat program i mnoštvo književnih i kulturnih događanja, ali i brojne popuste do 90%. U čemu će ove godine uživati riječka publika čitajte u nastavku...
Najava • 10.05.2018.

Festival povijesti i sajam knjiga Kliofest 2018. - program 10. svibnja

Festival povijesti i sajam knjiga Kliofest 2018. u četvrtak, 10. svibnja na programu ima nekoliko okruglih stolova, predstavljanja knjiga i projekata, a tu je i filmska projekcija – Izbor filmova o 1948. godini i sukobu Tito-Staljin koja će se održati u Hrvatskom državnom arhivu.
Najava • 09.05.2018.

Otvara se Mediteranski festival knjige (MFK) u Splitu

Mediteranski festival knjige (MFK) otvara se u srijedu, 9. svibnja točno u podne u kompleksu ŠC Gripe u Splitu, a za sve ljubitelje knjiga i čitanja bit će otvoren do nedjelje, 13. svibnja. Raznovrstan program za djecu i mlade započinje već u jutarnjim satima, nastavlja se tijekom cijelog dana, a završava večernjom Petominutljetkaom Marija Glavaša.
Najava • 10.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Most ponad burne rijeke' Dalibora Talajića

Predstavljanje knjige 'Most ponad burne rijeke' strip autora Dalibora Talajića održat će se u četvrtak, 10. svibnja u klubu Booksa. Knjigu u kojoj Talajić ne govori o stripu već o svom roditeljskom iskustvu, predstavit će Sandra Pocrnić Mlakar i autor, a razgovor će moderirati Vladimir Šagadin.
Najava • 10.05.2018.

Besplatna radionica u Školskom muzeju - postani novinar!

Povodom izložbe 'O čemu govorimo kada govorimo o obrazovanju : Medijska slika obrazovanja u Hrvatskoj u 21. stoljeću' u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu održat će se besplatna radionica 'Postani pravi novinar!' Radionicu će voditi dugogodišnji urednik Školskih novina Marijan Šimeg.
Vijest • 02.05.2018.

Finalisti 12. hrvatske književne nagrade 'Anto Gardaš'

Prosudbeno povjerenstvo 12. hrvatske književne nagrade 'Anto Gardaš' odabralo je šest knjiga koje se nalaze u užem izboru za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2017. godini. Dobitnica nagrade bit će proglašena 22. svibnja u Knjižari Nova u Osijeku.
Vijest • 30.04.2018.

Baka Librić u obliku igračke od papira odjavila 11. Monte Librić

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić završeno je jučer dodjelom nagrada za najbolju izradu i fotografiju papirnate Bake Librić. U sedam festivalskih dana, od 23. do 29. travnja, održano je više od 60 programa te izloženo gotovo 3000 hrvatskih, talijanskih i engleskih naslova za djecu.