Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 27.10.2022.

Predstavljanje romana 'Neminem' Vedrana Kukavice

Predstavljanje romana Vedrana Kukavice 'Neminem: kratki tečaj nestajanja' održat će se u četvrtak 27. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti: Ratko Cvetnić, Sandra Pocrnić Mlakar, Darko Pero Pernjak, Joško Ševo i Damir Smrtić.
Najava • 27.10.2022.

Promocija knjige pjesama 'Junaci i zmajevi u zalasku' Josipa Čekolja

Promocija knjige pjesama 'Junaci i zmajevi u zalasku', nagrađivanog mladog pjesnika Josipa Čekolja, održat će se u četvrtak 27. listopada u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Josip Čekolj i Sanja Lovrenčić.
Najava • 25.10.2022.

Promocija knjige Ivana Jozića i Vide Meić 'Šaptanje bankomatima i druge nježnosti'

Promocija knjige Ivana Jozića i Vide Meić 'Šaptanje bankomatima i druge nježnosti' održat će se u utorak 25. listopada na lokaciji Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Osim autorā o knjizi će govoriti hrvatski slikar, dekan Akademije likovne umjetnosti i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Tomislav Buntak, a razgovor će moderirati urednik Roman Simić.
Najava • 22.10.2022.

O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu: Maja u društvu pisaca

Prva tribina iz ciklus tribina 'O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu' bavit će se temom seksizma u društvu, napose u književnim i kulturnim krugovima. Gdje je neprepoznata mizgonija, kako književnice vide svoju poziciju, a kako poziciju kolega... razgovaraju Jagna Pogačnik, Antonela Marušić i Zoran Ferić s voditeljicom tribine Ivanom Bodrožić.
Najava • 26.10.2022.

Predstavljanje prve slikovnice Jurice Pavičića 'Tri kuće, tri prijatelja'

Predstavljanje prve slikovnice jednog od najproduktivnijih i najcjenjenijih hrvatskih pisaca Jurice Pavičića, 'Tri kuće, tri prijatelja' održat će se u srijedu 26. listopada u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. S Juricom Pavičićem i ilustratoricom Klarom Rusan o knjizi će razgovarati urednica Ivana Žderić, dok će dijelove iz knjige čitati glumica Ecija Ojdanić.
Vijest • 18.10.2022.

Finalisti/ce Nagrade Fran Galović 2022.

Od 64 pristigle knjige na natječaj za Nagradu Fran Galović za najbolje objavljeno književno djelo hrvatskih autora na temu zavičaja i/ili identiteta, prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mario Kolar (predsjednik), Julijana Matanović i Zlatko Krilić, u finale je odabralo 10 knjiga. Dobitnik će biti proglašen na završnoj svečanosti ovogodišnje 29. Galovićeve jeseni.
Najava • 19.10.2022.

Poezija u drugom filmu: Danijela Jozić, Ivana Lulić, Maja Marchig

Na pjesničkoj tribini 'Poezija u drugom filmu' koja će se u srijedu 19. listopada održati u zagrebačkom Kinoteka Baru u Kordunskoj 1., predstavljaju se novi pjesnički glasovi, pjesnikinje: Danijela Jozić, Ivana Lulić i Maja Marchig. Tribinu vodi i uređuje Sanja Baković.