Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 27.05.2021.

Promocija romana 'Petlja' Franje Janeša

Promocija romana 'Petlja' autora Franje Janeša održat će se u četvrtak 27. svibnja ispred književnog kluba Booksa u Zagrebu. O romanu koji donosi bogatu i složenu priču koja se bavi krivnjom, govoriti će Franjo Janeš i Kruno Lokotar.
Najava • 28.05.2021.

25. Dani Antuna Šoljana

25. književno-znanstveni skup Dani Antuna Šoljana održat će se 28. - 29. svibnja u Rovinju. Uz književno-znanstveni kolokvij 'Antun Šoljan i svjetska književnost', program će biti popraćen otvorenjem izložbe grafičkih radova rovinjskih srednjoškolaca prema Šoljanovim pjesmama, promocijama novih knjiga, projekcijom filma Timon (1973.) te koncertom Zorana Predina.
Najava • 26.05.2021.

76. Poezija u dvorištu: Romana Brolih i Selma Sarajlić Kanazir

Pjesnička tribina Poezija u dvorištu ugostit će dvije pjesnikinje, Romanu Brolih i Selmu Sarajlić Kanazir. Voditeljica programa, Sanja Baković, s autoricama će razgovarati o njihovim novim knjigama, o putovima i postupcima pisanja, pjesničkim počecima i pjesničkom trajanju, te o bivanju i djelovanju u književnom polju.
Najava • 25.05.2021.

Tribina Razotkrivanje: Svetislav Basara, Kontraendorfin

Tribina Razotkrivanje sa Svetislavom Basarom održat će se u utorak 25. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu, povodom objave hrvatskog izdanja romana 'Kontraendorfin', dobitnika Ninove nagrade za 2020. godinu. Razgovor će voditi Miljenko Jergović.
Najava • 25.05.2021.

Promocija zbirke poezije Anteja Jelenića 'Stalak za svijet'

Promocija zbirke poezije Anteja Jelenića 'Stalak za svijet' održat će se u utorak 25. svibnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz autora sudjeluju Dorta Jagić (spisateljica) i Matko Abramić (urednik). Događaj će biti popraćen nastupom benda T.i.E. (Take it Easy) koji će u akustičnoj verziji svirati svoje postgrunge/rock/etno 'štorije'.
Vijest • 13.05.2021.

Poznati autori u užem izboru za dobitnika Nagrade Fonda Miroslav Krleža

Društvo hrvatskih književnika objavilo je uži izbor dobitnika Nagrade i Povelje Fonda Miroslav Krleža Krleža. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade odlučilo je da u uži izbor za Nagradu u proteklome dvogodišnjom razdoblju 2019/2020. uđu autori: Zoran Ferić, Borben Vladović, Goran Tribuson, Elvis Bošnjak i Ivan Rogić Nehajev.
Najava • 14.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje', gostuju Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. O poeziji kao mogućnosti obraćanja mnogima, njenoj ljekovitosti i važnosti, o tome trebamo li poeziju i zašto je bitno da poezija bude, koliko i stilski, toliko i emocionalni paket za čitatelje, s autoricama će razgovarati Monika Herceg i Mateja Jurčević.