Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 09.03.2018.

Program 'Kljaković priča' - povodom 129. godišnjice rođenja Joze Kljakovića

Povodom 129. godišnjice rođenja Joze Kljakovića u prostoru Memorijalne zbirke Joze Kljakovića održat će se prigodni program 'Kljaković priča'. Ovog velikana hrvatske likovne umjetnosti predstavit će mladi glumac Vedran Vitez (KNAP) izvedbom monologa Između dva rata, iz autobiografske knjige U suvremenom kaosu.
Najava • 08.03.2018.

Žene s vizijom u Muzeju Mimara

Multimedijski kulturni program pod nazivom 'Žene s vizijom' održat će se u četvrtak, 8. ožujka u Muzeju Mimara. Ovim će događanjem Udruga OS i Muzej Mimara obilježiti dan posvećen svim ženama u borbi za njihova prava i dostojanstvo, ali i za ostvarenje njihove zrele osobnosti i uloga koje su imanentne njihovoj prirodi.
Najava • 01.03.2018.

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza'

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza' održat će se u četvrtak, 1. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Karolina Lisak Vidović, Stipe Grgas, Tvrtko Vuković, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Najava • 01.03.2018.

Svečarsko druženje uz 145. obljetnicu rođenja Marije Jurić Zagorke

Uoči 145. obljetnice od rođenja Marije Jurić Zagorke, u četvrtak, 1. ožujka u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke održat će se prigodno svečarsko druženje. Uz stručno vodstvo kroz Stalni postav Memorijalnog stana posjetitelji će moći razgledati dvije izložbe, zaigrati društvenu igru Strašne žene i pogledati film Zagorka.
Najava • 01.03.2018.

Otvorenje izložbe ilustracija Vande Čižmek 'Igra'

Otvorenje izložbe ilustracija Vande Čižmek 'Igra' održat će se u četvrtak, 1. ožujka u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro, Davor Schunk i Vanda Čižmek.
Najava • 26.02.2018.

Kerempuhovanje predstavlja knjigu Duška Ljuštine 'Rasprodano'

Predstavljanje knjige Duška Ljuštine 'Rasprodano : Od Glibodola do Hollywooda' održat će se u sklopu kazališno scenskog programa Kerempuhovanje, u režiji Krešimira Dolenčića, a posvećeno je ravnatelju Dušku Ljuštini povodom 50 godina njegovog uspješnog djelovanja u Zagrebu.
Najava • 22.02.2018.

Kulturni četvrtak u HDA: predavanje Glagoljajmo zajedno!

Predavanje 'Glagoljajmo zajedno!', uz obilježavanje 25. obljetnice Društva prijatelja glagoljice, održat će se 22. veljače u Hrvatskome državnom arhivu u Zagrebu. Predavanje će održati Kristina Repar i Jasenka Štimac.