Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 14.02.2024.

Predstavljanje knjige 'Grad je sinteza' Saše Šimprage

Predstavljanje knjige 'Grad je sinteza – Razgovori o Zagrebu', održat će se u srijedu 14. veljače u prostorima Udruženja hrvatskih arhitekata u Zagrebu. Riječ je o knjizi koja okuplja intervjue koje je analitičar prostora i publicist Saša Šimpraga vodio s brojnim stručnjacima/kinjama za područje urbanizma u Zagrebu.
Najava • 14.02.2024.

Tribina Bez cenzure o patrijahalnoj kulturi i medijskom populizmu

U Društvu hrvatskih književnika održat će se književna polemika: Je li hrvatska kultura i danas mahom patrijahalna ili je riječ o medijskom populizmu? Što kažu hrvatske umjetnice? O temi razgovaraju Lidija Bajuk, Diana Burazer i Lana Derkač. Tribinu vodi i uređuje, Lada Žigo Španić.
Najava • 10.02.2024.

Predstavljanje slikovnice Slavka Sobina 'Doktor Jabuka i kradljivci osmijeha'

Predstavljanje najnovije slikovnice Slavka Sobina 'Doktor Jabuka i kradljivci osmijeha' održat će se u subotu 10. veljače u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. S vama će se družiti: autor Slavko Sobin i ilustrator Marko Jovanovac, a kroz razgovor o knjizi vodit će vas urednik Zoran Maljković.
Najava • 08.02.2024.

Predstavljanje romana 'Sat koji otkucava samo tik' Ivana Vidića

Predstavljanje romana 'Sat koji otkucava samo tik' Ivana Vidića održat će se u četvrtak 8. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora, o romanu će govoriti Jagna Pogačnik (urednica) i Dinko Telećan (promotor). Odlomke iz romana čita glumac Filip Nola.
Najava • 07.02.2024.

Svjetski dan čitanja naglas – pridružite mu se čitajući

U okviru Svjetskog dana čitanja naglas koji se ove godine obilježava 7. veljače, Hrvatsko čitateljsko društvo poziva autore da naglas pročitaju svoja djela ili njihov dio a poziva i vas da pratite događanje i sami postanete sudionik – pridružite mu se čitajući. Pratite videozapise koji će biti objavljivani tijekom dana na Facebook stranici Društva.
Najava • 08.02.2024.

Razgovor o nasilju nad ženama

Druga tribina u ciklusu književnih razgovora 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost bit će o gorućoj i jednoj od najbitnijih tema, nasilju nad ženama. Razgovor o ovoj temi s aktivistkinjom, pjevačicom i voditeljicom, Idom Prester i psihoterapeutkinjom i aktivistkinjom, Anom Pecotić, vodi književnica i urednica Monika Herceg.
Vijest • 02.02.2024.

Ciklus radionica poezije 'Rapsodije Gornje i Donje Dubrave'

'Rapsodije Gornje i Donje Dubrave' ciklus je besplatnih radionica poezije Betine Ilić Grički i Anete Vladimirov koje će se kroz osam susreta održati od 17. veljače do 13. travnja u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava. Dvomjesečno putovanje kroz eksperimentalnu poeziju završava 20. travnja na javnom čitanju u Narodnom sveučilištu Dubrava.