Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 16.02.2024.

Promocija knjige 'Velika važnost malih priča' Ande Bukvić Pažin i Marije Ott Franolić

Promocija knjige 'Velika važnost malih priča' Ande Bukvić Pažin i Marije Ott Franolić održat će se u petak 16. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autorice, o knjizi će govoriti Andreja Silić, viša savjetnica za predškolski odgoj u AZOO i Nataša Govedić, književnica i kritičarka. Razgovor će moderirati urednica Anita Peti-Stantić.
Najava • 14.02.2024.

Mađunarodni dan darivanja knjigom

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje 'Čitaj mi!', a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.
Najava • 15.02.2024.

Novozagrebačka tribina: Ozren Majerić – 'Skriveno'

Predstavljanje prve knjige Ozrena Majerića, novog novozagrebačkog autora, održat će se u četvrtak 15. veljače u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu. Po zanimanju fotograf, kratke priče piše i objavljuje od 2017., a okušao se i u pisanju putopisa... 'Skriveno' je njegova debitantska knjiga.
Najava • 14.02.2024.

Predstavljanje knjige 'Grad je sinteza' Saše Šimprage

Predstavljanje knjige 'Grad je sinteza – Razgovori o Zagrebu', održat će se u srijedu 14. veljače u prostorima Udruženja hrvatskih arhitekata u Zagrebu. Riječ je o knjizi koja okuplja intervjue koje je analitičar prostora i publicist Saša Šimpraga vodio s brojnim stručnjacima/kinjama za područje urbanizma u Zagrebu.
Najava • 14.02.2024.

Tribina Bez cenzure o patrijahalnoj kulturi i medijskom populizmu

U Društvu hrvatskih književnika održat će se književna polemika: Je li hrvatska kultura i danas mahom patrijahalna ili je riječ o medijskom populizmu? Što kažu hrvatske umjetnice? O temi razgovaraju Lidija Bajuk, Diana Burazer i Lana Derkač. Tribinu vodi i uređuje, Lada Žigo Španić.
Najava • 07.02.2024.

Predstavljanje romana 'Agni' slovenskog autora Boruta Kraševca

Predstavljanje romana 'Agni' slovenskog autora Boruta Kraševca, nagrađenog uglednom Keresnikovom nagradom za književnost, održat će se u srijedu 7. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Jagna Pogačnik, (prevoditeljica) i Hrvoje Kovač (urednik).
Najava • 08.02.2024.

Predstavljanje slikovnice 'U pariškom ateljeu Jurja Plančića' Sanje Lovrenčić i Dominika Vukovića

Predstavljanje novog naslova iz serije slikovnica o hrvatskim likovnim umjetnicima 'U pariškom ateljeu Jurja Plančića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković, održat će se u četvrtak 8. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu.