Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 04.06.2021.

Razgovori između teksta i naslovnice: Mladenka kostonoga

U sklopu ovogodišnjeg programskog izdanja Connect/Reflect sisačkoj publici bit će predstavljeni suvremeni pisci hrvatske književnosti čije knjige su, osim na književnom planu, istaknute i u natječajima dizajna uspješnim naslovnicama. Prva knjiga koju će biti predstavljena je 'Mladenka kostonoga'. O knjizi će govoriti Želimir Periš i Natalija Miletić.
Najava • 03.06.2021.

Počinju 18. Pulski dani eseja s temom Zbilja i sudbina književnosti

18. Pulski dani eseja održat će se online i biti dostupni na društvenim mrežama od četvrtka 3. lipnja. Skup će se baviti temom 'Zbilja i sudbina književnosti', a izlagat će Dolores Butić, Davor Šalat, Tatjana Gromača, Božica Jelušić, Mario Kolar, Dragutin Lučić Luce, Franjo Nagulov, Lada Žigo i Božidar Petrač.
Najava • 06.06.2021.

20. Festival europske kratke priče: Otoci

Ove se godine FEKP održava u Zagrebu, na Visu i na Hvaru, a dvadeseti rođendan će proslaviti gostovanjem četvero izvanserijskih američkih pisaca, onih koji istinski stvaraju sliku suvremene književnosti, pisaca koji su za života ušli u kanon. Riječ je o Paulu Austeru, Siri Hustvedt, Lydiji Davis i Lorrie Moore, koji gostuju na zagrebačkom programu FEKP digital.
Najava • 28.05.2021.

Promocija zbirke drama '4 drame'

Promocija zbirke drama '4 drame' autora Rone Žulj, Luke Vlašića, Espija Tomičića i Tee Matanović održat će se u petak 28. svibnja u Teatru &TD u Zagrebu. Na promociji će uz autore i autorice govoriti kazališna kritičarka i profesorica na Odsjeku dramaturgije Nataša Govedić i urednik izdanja te voditelj Biblioteke ADU Goran Pavlić.
Vijest • 26.05.2021.

Omnibus koji spaja poeziju i film traži pjesnikinju/pjesnika

Neprofitna udruga Art Lab u potrazi je za autoricom ili autorom stihova koji će sa svojom pjesmom sudjelovati u jednom od osam segmenata malog kratkometražnog omnibusa 'Osam oblaka', koji spaja poeziju i film. Pozivaju se pisci iz Zagreba i okolice da raspišu segment 'Zahvalnost' i da svoje radove dostave najkasnije do 2. lipnja 2021.
Najava • 25.05.2021.

Promocija zbirke poezije Anteja Jelenića 'Stalak za svijet'

Promocija zbirke poezije Anteja Jelenića 'Stalak za svijet' održat će se u utorak 25. svibnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz autora sudjeluju Dorta Jagić (spisateljica) i Matko Abramić (urednik). Događaj će biti popraćen nastupom benda T.i.E. (Take it Easy) koji će u akustičnoj verziji svirati svoje postgrunge/rock/etno 'štorije'.
Najava • 20.05.2021.

Susret s francuskim strip autorom Cyrilom Pedrosom

Francuski strip autor Cyril Pedrosa boravi u Hrvatskoj od 19. do 26. svibnja kao gost Hrvatskog PEN-a i Francuskog instituta u Zagrebu. Čitatelji se mogu susresti s autorom u četvrtak 20. svibnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Uz autora sudjeluju Tomica Bajsić, Samuel Lévêque, Željka Somun i Marko Šunjić.