Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 02.02.2024.

Ciklus radionica poezije 'Rapsodije Gornje i Donje Dubrave'
Održava se
17.02.-13.04.2024.

Rapsodije Gornje i Donje Dubrave” ciklus je eksperimentalnih radionica poezije Betine Ilić Grički i Anete Vladimirov koje će se kroz osam susreta održati od 17. veljače do 13. travnja u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava.

U organizaciji udruge Domino, pjesnikinje Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički vode vas na dvomjesečno putovanje kroz eksperimentalnu poeziju u autorski osmišljenim radionicama i vježbama čije će putovanje završiti 20. travnja na javnom čitanju u Narodnom sveučilištu Dubrava.

U okviru besplatnih radionica poezije, voditeljice i njezine polaznice i polaznici propitat će postoje li granice između poetskog svijeta i njegovog ostatka u kojem većina nas prebiva iz dana u dan. Kako pjesnikinje navode – poetsko se u ovakvom pristupu ispostavlja kao nešto posve blisko, poznato, iako ne nužno imenovano, odnosno kao nešto što uz malo prakticiranja i igre možemo prepoznavati u svakodnevnom životu, u njegovim najuobičajenim momentima. Na radionicama će se učiti očuđavanju naizgled običnog i raskrinkavanju onog što se mistificira i čini udaljenim, i hermetičnim. Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički su za sve polaznice i polaznike pripremile vježbe i igre na kojima će se baviti naslijeđem umjetnosti u likovima nekih od najistaknutijih stanovnika i stanovnica kvarta istočno od Maksimirske šume, a zapadno od Sesveta. Očekuju se gostovanja drugih pjesnikinja i istraživačica poetskih postupaka i nepoetskih ustupaka. Istraživat će se kvartovska strategija života i izlaska sunca, tražiti divlje bilje i poticati na razmišljanje o plemenitoj naseobini u konačnici i čuvene Vesne Parun, čija će poezija poslužiti kao uvod u proljeće 2024. godine.

Projekt je dio višemjesečnog programa u kojem Domino istražuje feminističku stranu kvarta, nastoji mapirati kvart iz ženskog pogleda, osnažiti i aktivirati zajednicu stvaranjem zajedničkih feminističkih umjetničkih radova. U zajednici, za zajednicu – od veljače do travnja u javnom prostoru Dubrave održat će se i performansi, likovne radionice za sve zainteresirane, a 20. travnja sve realizirano bit će prikazato na javnom čitanju poezije i predstavljanju radova polaznika radionica u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Više o programu, prijavama i voditeljicama pročitajte OVDJE

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –