Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 21.05.2024.

Tribina Bez cenzure posvećena književnim radionicama

Je li pisanje dar ili zanat koji se može naučiti? U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina o književnim radionicama 'Klasici nisu izrasli iz radionica kreativnoga pisanja. Pa čemu služe danas?'. Na tribini sudjeluju Miroslav Mićanović, Kristijan Vujičić i Dubravka Brezak Stamać, a urednica i voditeljica je Lada Žigo Španić.
Najava • 23.05.2024.

Razgovor s Milanom Vuković Runjić u Društvu hrvatskih književnika

Na tribini Društva hrvatskih književnika gostuje Milana Vuković Runjić. Lada Žigo Španić razgovarat će s autoricom o njezinu spisateljskom, nakladničkom i novinarskom radu, o književnim preokupacijama (Proust i Matoš, 'proklete Hrvatice', krimići, fantastika, Mediteran), o današnjoj književnoj i izdavačkoj sceni i mnogim drugim temama.
Najava • 20.05.2024.

Književne sudbine klasika: Thom Jones

Tribina Književne sudbine klasika o jednom od najvećih američkih pisaca Thomu Jonesu, književnom srodniku Raymonda Carvera, autoru koji se za života borio s alkoholizmom i lošim zdravljem, a zbirkom priča 'Noćni vlak' ostvario je vrhunce američke kratke priče, održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu.
Najava • 16.05.2024.

Zagreb Book Festival: Plan B za klimatsku krizu – razgovor s Boštjanom Videmšekom

U programu Zagreb Book Festivala u četvrtak, 16. svibnja gostuje slovenski novinar, izvjestitelj iz svjetskih kriznih žarišta, Boštjan Videmšek koji će govoriti o svojoj knjizi 'Plan B – Pioniri borbe s klimatskom krizom i budućnost mobilnosti'. Ne propustite razgovor koji će voditi s nagrađivanom hrvatskom novinarkom Ivanom Dragičević.
Najava • 16.05.2024.

Tribina Hrvatskog P.E.N. Centra: Budućnost knjižara

Tribina Budućnost knjižara održat će se u četvrtak 16. svibnja u Knjižari Fraktura. Na tribini će sudjelovati dr. sc. Mihaela Majcen-Marinić, voditeljica službe za knjigu i nakladništvo MKM-a, Mirjana Vulić Šaldić, osnivačica antikvarijata i knjižare Zuzi shop, dr. sc. David Šporer s Odsjeka za komparativnu književnost i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Najava • 08.05.2024.

Predstavljanje knjige 'Područje signala' autorice Jagne Pogačnik

Predstavljanje knjige 'Područje signala – Mapiranje suvremene proze u Hrvatskoj 2000. – 2020.' Jagne Pogačnik, održat će se u srijedu 8. svibnja u Kinoteka baru u Zagrebu. Knjiga istražuje prozu nastalu u Hrvatskoj tijekom prvih dvadeset godina 21. stoljeća, a predstavit će je Tea Sesar, Anera Ryznar, Boris Postnikov, Katarina Luketić i autorica.
Najava • 07.05.2024.

Tribina Bez cenzure: Umjetnik danas može biti svatko?

Za kirurga ili informatičara traži se znanje, a umjetnik danas može biti svatko. Pa kako to? Kako se to baš umjetnost demokratizirala? O tome i o raznim drugim problemima na tribini Bez cenzure raspravljaju Monika Herceg, Robert Mlinarec, Meri Grubić, urednica i voditeljica Lada Žigo Španić te publika koja je pozvana uključiti se u raspravu.