Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 16.09.2021.

Jurica Pavičić osvojio i Grand Prix de Littérature Policière za najbolji strani krimić 2021.

Za francuski prijevod romana 'Crvena voda' (L'Eau rouge) Jurica Pavičić upravo je osvojio i treću nagradu – Grand Prix de Littérature Policière za najbolji strani krimić u 2021. godini! Riječ je o jednoj od najprestižnijih književnih nagrada koja se dodjeljuje još od 1948. godine, a osvojili su je i Patricia Highsmith, Stanisław Lem, Mary Higgins Clark, Elmore Leonard, P. D. James, i mnogi drugi...
Najava • 10.09.2021.

Pjesnikinja petkom: Irena Matijašević i Suzana Matić

U programu 'Pjesnikinja petkom' gostuju pjesnikinje Irena Matijašević i Suzana Matić. S autoricama će razgovarati Monika Herceg. Pjesnikinje će razgovarati o poeziji kao alatu za transfer emocija, o jednostavnosti jezika kao jednog od uvjeta takve poezije te o svojim sjajnim posljednjim pjesničkim knjigama.
Najava • 10.09.2021.

Razgovori između teksta i naslovnice: Ivana Bodrožić – Sinovi, kćeri

U drugom po redu razgovoru iz ciklusa 'Razgovori između teksta i naslovnice', koji se održava u petak 10. rujna na Šetnici Slave Striegla u Sisku, predstavlja se Ivana Bodrožić i njezin roman 'Sinovi, kćeri'. Knjigu je objavio nakladnik Corto Literary/Hermes naklada, urednica knjige je Diana Matulić, a dizajn naslovnice potpisuje Ivana Pamuković.
Najava • 08.09.2021.

Virtualni skup Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti

Hrvatsko čitateljsko društvo organizira virtualni skup 'Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti', 8. rujna od 10 - 14 sati na kojem će se raspravljati hoće li digitalne tehnologije olakšati pristup svima koji su isključeni iz procesa učenja, ili će zapravo podići nove, čak još i veće barijere?
Najava • 02.09.2021.

Razgovor s Ece Temelkuran

Ece Temelkuran, turska književnica i novinarka sa zagrebačkom adresom gostovat će u četvrtak 2. rujna u parku ispred Bookse. S njom će razgovarati Miljenka Buljević. Razgovor dvije dugogodišnje prijateljice bit će prilika da se pretresu važne književne i društvene teme.
Vijest • 01.07.2021.

Predstavljen projekt 'Traditional children's stories for a common future – TRACE'

U sklopu projekta odabrana je 21 tradicionalna priča iz Hrvatske, Grčke, Španjolske i Latvije. Riječ je o bajkama, mitovima i legendama koje su dio povijesti, tradicije i folklora jednog naroda. Sve su priče prevedene na jezike partnerskih zemalja kao i engleski jezik i besplatno su dostupne svim zainteresiranima na e-platformi nastaloj u sklopu projekta.
Najava • 30.06.2021.

Program Bookse u parku 30.6. – 4.7.2021

I ovaj tjedan na Booksi u parku čeka vas raznolik program: razgovor o romanu 'Petlja' Franje Janeša, razgovor o knjizi 'Moja dota' Nore Verde, razgovor s turskom novinarkom i spisateljicom Ece Temelkuran, razgovor o zbirci 'Vježbe hrabrosti' Gorana Bogunovića, nastup benda Radost! i predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva.