Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 18.01.2023.

Tribina Studentska riječ: Kultura narcizma

Tribina Studentska riječ na temu 'Kultura narcizma' održat će se u srijedu 18. siječnja u Gradskoj knjižnici u Zagrebu. O vezi između pojma narcizma koji je 1914. godine uveo Freud i trenutne ideološke paradigme u kojoj živimo, govorit će urednik i voditelj tribine Luka Mayer te gosti Oleg Filipović i Stanislav Matačić, psihijatri i psihoanalitičari.
Najava • 17.01.2023.

Razgovor sa Stjepanom Čuićem

Tribina na kojoj će gostovati Stjepan Čuić održat će se u utorak 17. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Voditeljica tribine Lada Žigo Španić razgovarat će s uglednim književnikom o njegovu opusu, o književnoj sceni u bivšem sistemu i danas, o politici, kulturi, medijima i drugim zanimljivim temama.
Najava • 17.01.2023.

Promocija monografije 'Cvijeta Job majstorica minijature'

Promocija monografije 'Cvijeta Job majstorica minijature', autorica Branke Hlevnjak i Rhee Ivanuš, održat će se u utorak 17. siječnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju: Branka Hlevnjak i Rhea Ivanuš te Barbara Vujanović, povjesničarka umjetnosti.
Najava • 16.01.2023.

Predstavljanje knjige 'Schmarrn' Laure Marchig

Predstavljanje 'obiteljske kuharice' Laure Marchig pod naslovom 'Schmarrn', održat će se u ponedjeljak 16. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti dr. sc. Sanja Roić, pjesnikinja i književnica Darija Žilić, autorica knjige Laura Marchig, dok će odlomke iz knjige čitati glumica Dunja Sepčić.
Najava • 11.01.2023.

Promocija slikovnice 'Cvjetovi groznice' Indreka Koffa i Lucije Mrzljak

Promocija slikovnice 'Cvjetovi groznice' estonskog pisca Indreka Koffa i hrvatske ilustratorice Lucije Mrzljak održat će se u srijedu 11. siječnja u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. Tom će se prigodom otvoriti i izložba originalnih ilustracija, a o slikovnici će govoriti Lucija Mrzljak te urednik hrvatskog izdanja Marko Radeljić.
Najava • 17.12.2022.

Odvalimo se poezijom na Ribnjaku – božićna donacijska razmjena knjiga

Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom u suradnji s Centrom mladih Ribnjak priređuje u subotu 17. prosinca novu donacijsku razmjenu knjiga, prvenstveno pjesničkih. Dođite na kavu, čaj, druženje, na susret s prijateljima, podržite ovu vrijednu akciju i donirajte knjigu ili preuzmite neki novi naslov uz dobrovoljnu donaciju.
Najava • 16.12.2022.

Promocija knjige 'La Petite Marie' Vjekoslave Huljić

Promocija knjige ''La Petite Marie'' autorice Vjekoslave Huljić održat će se u petak 16. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Daniel Rafaelić, Julijana Matanović, Dražen Klarić, Žarko Ivković i autorica Vjekoslava Huljić. Ulomke iz knjige čitat će Anja Šovagović Despot.