Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.03.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Hana Tintor i Marija Ott Franolić
Održava se
20.03.2024. u 18:30h

Vizual: Hana Tintor

Kako nastaju skicolike ilustracije Hane Tintor? Kako ilustrira slikovnicu, kako strip, koliko joj je vremena trebalo za animirani film, čemu su je naučili animirani spotovi te koji joj je najdraži medij za stvaranje? Kako je sport počeo utjecati na njezin pristup ilustraciji? Što je za nju dobra slikovnica i što ju najviše inspirira za nastanak novih ilustracija?

Drugi razgovor u sklopu programa Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja održat će se u srijedu 20. ožujka u 18:30 u Galeriji Prozori Knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu (Zapoljska 1).

O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će ilustratorica Hana Tintor i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.

Hana Tintor je ilustratorica i animatorica. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ilustrirala je slikovnice, oslikavala vanjske zidove i zidove interijera, dizajnirala i režirala kratke animirane filmove, a ovih dana upravo završava svoj prvi strip.

O programu:

Program Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja odvija se u Galeriji Prozori Knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića (KGZ), u suradnji s portalom Moderna vremena. Program proizlazi iz prvotnog koncepcijskog i izložbenog usmjerenja Galerije Prozori prema izlaganju ilustracije te s vremenskim odmakom propituje odnos slike i teksta u mediju slikovnice u suvremenom kontekstu, s naglaskom na njihovom umjetničkom, kritičkom i aktivirajućem potencijalu. Razgovor s autorima koji se odvija uživo, u formi intervjua objavljuje se na portalu Moderna vremena. Autorice koncepcije su književna kritičarka i teoretičarka dr. sc. Marija Ot Franolić i voditeljica Galerije Prozori, Petra Dolanjski HarniViše o programu!

Pročitajte prvi razgovor iz serijala Razgovori u ProzorimaKlasja Habjan : Važno mi je da ilustracija ostane prostor slobode i eksperimenta

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –