Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 12.07.2018.

Natječaj za Nagradu Kamov 2018.

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2018. za najbolje književno djelo (poezija, proza, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i statue. Rok za slanje je 26. 7. 2018.
Najava • 14.07.2018.

Ljeto u MSU: Čita i o pisanju zbori - Suzana Matić

Na književnoj večeri koja se održava u sklopu Ljeta u MSU, u subotu 14. srpnja gostuje Suzana Matić. Voditelj, Adrija Škare s autoricom će razgovarati 'o poeziji, prozi, tom pumpajućem srcu, ali i o horoskopu, arhitekturi i CD plejeru koji vrti jednu te istu pjesmu'...
Vijest • 09.07.2018.

Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2018.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Solin 8. godinu zaredom organizira Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2018. godine. Svaki autor može poslati najviše tri neobjavljene pjesme, tema je slobodna, a rok za prijavu je do 31. listopada 2018. godine.
Najava • 10.07.2018.

CeKaTe knjižni klub: Darija Žilić, Romana Brolih i Ana Brnardić

U sklopu Knjižnog kluba u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i Udruge Nova stranica Zagreb u utorak, 10. srpnja u galeriji Modulor održat će se književno-poetska večer na kojoj će gostovati pjesnikinje Darija Žilić, Romana Brolih i Ana Brnardić.
Najava • 08.07.2018.

Deset sati smaranja: Četrdeset hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju

I ove se godine u zagrebačkom Art parku održava književno-performerski projekt 'Deset sati smaranja' na kojem će četrdeset generacijski različitih pjesnika i prozaika naizmjence čitati punih deset sati bez stanke i predaha!Četrdeset suvremenih hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju donosi svoje priče i pjesme u park.
Najava • 03.07.2018.

Izložba 'Books, directions, audiences' Nacionalne knjižnice Bugarske gostuje u NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gostuje izložba Books, directions, audiences (Knjige, smjerovi, publika) Nacionalne knjižnice Republike Bugarske koja predstavlja vrijednu građu iz zbirki triju odjela Knjižnice, kao što su Rukopisi i stare tiskane knjige, Orijentalna zbirka te Bugarski povijesni arhivi.
Najava • 02.09.2018.

Rujan u znaku 6. Festivala svjetske književnosti - u Zagrebu i Splitu gostuju brojni nagrađivani autori

Šesti Festival svjetske književnosti će od 2. do 8. rujna u Zagrebu (i Splitu) ugostiti neke od najznačajnijih svjetskih autora među kojima poljsku književnicu i ovogodišnju dobitnicu nagrade Man Booker International Olgu Tokarczuk, još jednog dobitnika ove nagrade, izraelskog pisca Davida Grossmana, kao i dobitnika nagrade Man Booker, Richarda Flanagana.