Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 16.06.2021.

Predstavljanje knjige 'Mišićno – koštani poremećaji i bolesti kod pijanista pouke iz prošlosti i pouke mladima'

Predstavljanje knjige 'Mišićno – koštani poremećaji i bolesti kod pijanista pouke iz prošlosti i pouke mladima', autora Ive Bartolić i Ladislava Krapca, u izdanju Medicinske naklade, održat će se u srijedu, 16. lipnja u dvorani 'Margarita Peraica' Hrvatskog katoličkog društva Zagreb.
Najava • 14.06.2021.

Poezija je za sve: Olja Savičević Ivančević

Na tribini Poezija je za sve Olja Savičević Ivančević predstavit će svoju zbirku 'Divlje i tvoje' i knjigu pjesama u prozi 'Standardan život'. Uz autoricu o knjigama će govoriti Kruno Lokotar i Seid Serdarević, a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Najava • 11.06.2021.

25. Kvirinovi poetski susreti nagrađuju Gordanu Benić i Vladimira Tomaša

U Sisku će se od 11. do 13. lipnja održati jubilarni, 25. Kvirinovi poetski susreti. Na Susretima će biti dodijeljene dvije pjesničke nagrade: Plaketu sv. Kvirina za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu dobila je Gordana Benić, a dobitnik nagrade za najbolju knjigu poezije autora do 35. godina je Vladimir Tomaš za knjigu 'Hommage krvi Kristovoj'.
Najava • 11.06.2021.

20. Festival europske kratke priče zatvara američka autorica Lydia Davis

U petak, 11. lipnja u Vintage Industrial Baru, zagrebačkoj će se publici putem Zooma priključiti dobitnica nagrade Man Booker International, autorica kratkih priča, romana, eseja i prevoditeljica Lydia Davis. S njom razgovaraju Luiza Bouharoua i Roman Simić. Festival će završiti pjesmom – nakon razgovora s Lydijom Davis, na pozornicu stiže Janez Škof,
Najava • 10.06.2021.

Počinje 10. festival Stih u regiji

10. festival Stih u regiji ugostit će jake pjesničke snage iz zemlje i okruženja, oni su: Anita Pajević (BiH), Jovica Ivanovski (MK), Nina Dragičević (SLO), Radmila Petrović (SRB); Alen Brlek, Branko Čegec, Josip Čekolj, Ivan Herceg, Monika Herceg, Adrijana Kos Lajtman, Neva Lukić, Ivica Prtenjača, Damir Radić, Evelina Rudan, Vida Sever.
Najava • 08.06.2021.

Predstavljanje Knjige praznika Marka Pogačara

'Knjiga praznika', nova knjiga Marka Pogačara bit će predstavljena u utorak 8. lipnja, u parku ispred zagrebačke Bookse. Uz autora sudjelovat će pjesnikinja Monika Herceg, pjesnik i književni kritičar Tomislav Augustinčić i izvanredni profesor na Odsjeku za komparativnu književnost Tomislav Brlek.
Najava • 10.06.2021.

Predstavljanje knjige intimističkih pjesama i pisama Ivana Mažuranića

Predstavljanje knjige intimističkih pjesama i pisama napisanih Aleksandri Demeter Ivana Mažuranića, koje je izabrao i priredio Božidar Petrač, održat će se u četvrtak 10. lipnja u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Božidar Petrač, Ivica Matičević i dramski umjetnici Sanja Marin i Joško Ševo.