Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 17.04.2021.

Natječaj za prikupljanje literarnih radova za Međunarodni literarni natječaj za mlade GOI 2021. u Japanu

Hrvatski školski muzej prikuplja literarne radove za potrebe slanja na Međunarodni literarni natječaj za mlade GOI 2021. godine u Japanu te poziva škole i druge odgojno-obrazovne ustanove na suradnju. Natječaj organiziraju GOI mirovna zaklada iz Japana i UNESCO, a namijenjen je djeci i mladima. Rok za predaju radova je 10. lipanj 2021.
Vijest • 17.04.2021.

Finalisti 15. književne nagrade 'Anto Gardaš'

Prosudbeno povjerenstvo književne nagrade 'Anto Gardaš' donijelo je odluku o finalistima 15. književne nagrade 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2020. godini. Dobitnik/ca Nagrade bit će proglašena na rođendan omiljenog dječjeg pisca 21. svibnja 2021.
Najava • 23.04.2021.

U Noći knjige počinje i prodajna akcija Knjiga svima i svuda

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. Akcija se provodi u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.
Vijest • 13.04.2021.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo podcast o knjigama

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo je video podcast „Između redaka”, zamišljen kao zanimljiv i neformalan format tijekom kojeg će voditeljica Sanja Srdić Jungić, autorica te voditeljica marketinga i komunikacija Hoću knjigu, s gostima razgovarati o čitanju i pisanju. U premijernoj epizodi gostuje Kristian Novak.
Najava • 09.04.2021.

Tribina Razotkrivanje: Darko Šeparović - 'Pristanište'

Tribina Razotkrivanje s Darkom Šeparovićem, autorom romana 'Pristanište' održat će se u petak 9. travnja u Knjižara Fraktura u Zagrebu. Razgovor s autorom vodit će Andrija Škare, a ulomke iz knjige čitat će Frano Mašković.
Najava • 30.03.2021.

Online razgovor o knjizi 'Brat od leda' Alicije Kopf

Online predstavljanje romana 'Brat od leda' mlade i nagrađivane katalonske autorice Imme Ávalos Marqués, koja piše pod pseudonimom Alicia Kopf, održat će se u utorak 30. ožujka na Facebook stranici Hena coma. U predstavljanju će uz autoricu sudjelovati Lora Tomaš i Zoran Miočinović. Razgovor će moderirati urednik i voditelj projekta Hrvoje Kovač.
Vijest • 24.03.2021.

Natječaj za Nagradu 'Tin Ujević' 2021.

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za Nagradu „Tin Ujević“ koja se dodjeljuje za novu zbirku pjesama i sastoji se od diplome i novčanog iznosa. Nakladnici i autori mogu sudjelovati na natječaju zbirkama koje su objavljene u vremenu od svibnja 2020. do svibnja 2021. Rok za prijave do 31. svibnja 2021.