Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 09.02.2023.

Predstavljanje slikovnice 'Čarobne naočale' Ane Dobričić i Vendi Vernić

Predstavljanje slikovnice 'Čarobne naočale' Ane Dobričić i Vendi Vernić, te otvoranje izložbe originalnih ilustracija načinjenih za to izdanje, održat će se u četvrtak 9. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Uz autorice, o knjizi će govoriti i urednica Sanja Lovrenčić. Izložba ilustracija ostaje otvorena do 22. veljače.
Najava • 08.02.2023.

Tribina DHK: Mladen Machiedo

U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina na kojoj će gostovati Mladen Machiedo. Lada Žigo Španić razgovarat će s akademikom Machiedom o njegovu bogatom, žanrovski raznovrsnom opusu, o prevođenju i vezama hrvatske i talijanske književnosti, o našoj kulturi danas i drugim zanimljivim temama.
Najava • 03.02.2023.

Predstavljanje knjige Ane Petrović 'Stripoterapija'

'Stripoterapija', hit knjiga srpske ilustratorice i književnice Ane Petrović, bit će predstavljena u petak 3. veljače u književnom klubu Booksa u Zagrebu. Knjigu koja na originalan i iznimno duhovit način razotkriva što se krije iza susreta autorice sa psihoterapeutkinjom, uz autoricu predstavit će Josipa Končinski, Kata Ivanković te moderatorica, Naike Dapiran.
Vijest • 31.01.2023.

Natječaj za kratku priču Lapis Histriae 2023: Karneval bez granica

24. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 18. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu 'Karneval bez granica'. Najbolji rad bit će nagrađen novčanom nagradom od 1.400,00 eura, rok za slanje je 26. 3. 2023. Nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 24. Forumu Tomizza.
Najava • 31.01.2023.

Bez cenzure: Pedagoška uloga knjiga za djecu i mladež nekad i danas

Društvo hrvatskih književnika poziva na književnu polemiku Pedagoška uloga knjiga za djecu i mladež nekad i danas. U raspravi će sudjelovati Dubravka Težak, Hrvoje Kovačević i Branka Primorac, uz voditeljicu tribine Ladu Žigo Španić, koja poziva i publiku da se uključi u ovu zanimljivu raspravu.
Najava • 27.01.2023.

Promocija zbirke pjesama 'Terca na tišinu' Sanina Karamehmedovića

Zagrebačka promocija zbirke pjesama 'Terca na tišinu' Sanina Karamehmedovića održat će se u petak 27. siječnja u glazbenoj knjižari Rockmark. Osim autora knjige u predstavljanju će sudjelovati književnica Julijana Matanović, glazbeni producent Nikša Bratoš, urednik knjige Krešimir Blažević i Tibor iz grupe Silente.
Najava • 25.01.2023.

Predstavljanje knjiga 'Žene, bajke, kraljice' i 'Bajke, kraljevi, lupeži'

Predstavljanje knjiga 'Žene, bajke, kraljice' i 'Bajke, kraljevi, lupeži' održat će se u srijedu 25. siječnja u kazalištu Mala scena. Upoznajte hrvatske autor/ic/e kao likove iz bajki: Ladu Žigo, Natašu Govedić, Veru Vujović, Jadranku Pintarić, Aidu Bagić, Jadranku Bargh, Anu Đokić, Ludwiga Bauera, Borisa Perića, Darka Macana, Zorana Pongrašića i Romana Simića.