Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 14.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje', gostuju Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. O poeziji kao mogućnosti obraćanja mnogima, njenoj ljekovitosti i važnosti, o tome trebamo li poeziju i zašto je bitno da poezija bude, koliko i stilski, toliko i emocionalni paket za čitatelje, s autoricama će razgovarati Monika Herceg i Mateja Jurčević.
Vijest • 07.05.2021.

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'

Centar za kulturu Trešnjevka po četvrti put raspisuje natječaj za dječje književne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'. Natječaj traje pet mjeseci, i namijenjen je djeci od osam do šesnaest godina. Radovi se svrstavaju u tri dobne kategorije, a najbolji imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade.
Najava • 11.05.2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest 2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest održat će se od 11. do 14. svibnja 2021. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, sa smanjenim brojem posjetitelja. Program Festivala će se prenositi uživo na YouTube kanalu Kliofesta. Ovogodišnji Kliofest donosi mnoštvo okruglih stolova, tribina i konferencija povezanih s obljetnicama važnih povijesnih događaja.
Najava • 07.05.2021.

Predstavljenje romana Ivane Šojat 'Štajga ili put u maglu'

Novi roman Ivane Šojat 'Štajga ili put u maglu' knjiga je mjeseca svibnja prema izboru književnog magazina BestBook. Roman će biti predstavljen u petak 7. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi će govoriti Ivana Šojat, Seid Serdarević i Emirat Asipi.
Najava • 04.05.2021.

Virtualna promocija romana 'Bivše stvari' Bruna Vieire Amarala

Virtualna promocija romana 'Bivše stvari' nagrađivanog portugalskog pisca Bruna Vieire Amarala, održat će se u utorak 4. svibnja na Facebook stranici nakladnika Hena com. U predstavljanju će sudjelovati: Bruno Vieira Amaral, Marija Ott Franolić, Una Krizmanić Ožegović i Hrvoje Kovač.
Najava • 26.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'

14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!' počinje u ponedjeljak 26. travnja. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte, a u tome će im pomoći Sanja Pilić, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović, Zdenko Bašić, Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković.
Najava • 22.04.2021.

Društvo hrvatskih književnika obilježava Dan hrvatske knjige i 121. rođendan

U četvrtak 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige – 500 godina od prvoga izdanja 'Judite' i 121 godina od osnutka Društva hrvatskih književnika. U programu sudjeluju: Miro Gavran, Zlatko Krilić, Goran Grgić, Siniša Popović, Jelena Perčin, Kristian Novak, Stipe Čuić, Luko Paljetak, Mario Kolar, Lahorka Plejić Poje, Zlatko Mateša i drugi.