Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 07.06.2018.

Predstavljanje nove zbirke kratke priče 'Biber 02'

Predstavljanje nove zbirke 'Biber 02', nastale kao rezultat natječaja za kratku priču na temu pomirenja, održat će se u 7. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Zagrebu. U razgovoru će, uz organizatora, sudjelovati: Tatjana Gromača, Lejla Kalamujić, Qerim Ondozi, Milica Vučković i Srđan Sandić.
Najava • 07.06.2018.

Predstavljanje udžbenika 'Forenzička ginekologija i perinatologija'

Predstavljanje udžbenika 'Forenzička ginekologija i perinatologija', koju su uredili Dubravko Habek, Ingrid Marton, Matija Prka, Ana Tikvica Luetić i suradnici, održat će se u četvrtak, 7. lipnja u velikoj dvorani na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.
Najava • 11.06.2018.

Predstavljanje knjige Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče'

Predstavljanje nove knjige priča Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče' održat će se u ponedjeljak 11. lipnja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Uz Slavenku Drakulić o knjizi će govoriti Anera Ryznar i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić Kukuljica.
Najava • 07.06.2018.

Promocija knjige 'Dva muža Karoline Lotman' Midhata Ajanovića - Ajana

Sarajevski autor sa švedskom adresom, Midhat Ajanović – Ajan predstavit će u zagrebačkoj Booksi svoj novi roman 'Dva muža Karoline Lotman'. Promocija knjige održat će se 7. lipnja a uz autora, publici će se predstaviti i hrvatski redatelj, scenarist i producent Damir Čučić.
Najava • 04.06.2018.

12. godišnja izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol o mjestu prevoditelja na knjižarskoj i nakladničkoj sceni

Otvorenje 12. izložbe Društva hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol na temu 'Ime s naslovnice – prevoditelj kao autor' održat će se u ponedjeljak 4. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 23.05.2018.

Na djeci jezik ostaje - razgovor o opadanju kakvoće jezika u emisijama namijenjenima djeci

U sklopu festivala Ilica: Q'ART, u srijedu 23. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87 održat će se tribina 'Na djeci jezik ostaje' kojom se nastoji posvijestiti koliko je važno da djeca od malih nogu upijaju kvalitetne jezične sadržaje kako bi brzo postali upućeni govornici hrvatskoga jezika.
Najava • 24.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija'

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija: Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti', urednika Zdravka Babića, Hrvoja Pintarića, Marjete Mišigoj-Duraković, Davora Miličića i suradnika održat će se u četvrtak, 24. svibnja u u Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.