Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Snježana Banović ×

Najava • 25.06.2020.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Kazalište za narod: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 1945.-1955.'

U četvrtak 25. lipnja nakladnička kuća Fraktura organizira predstavljanje nove knjige Snježane Banović 'Kazalište za narod: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 1945.-1955.', u kojoj autorica minuciozno, s mnogo detalja, a istovremeno čitko i pregledno opisuje mijene koje doživljavaju HNK i hrvatsko glumište.
Najava • 28.05.2018.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz'

U ponedjeljak 28. svibnja 2018. u 19 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se predstavljanje nove knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz: Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici'.
Najava • 24.01.2014.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Kazalište krize'

Predstavljanje nove knjige Snježane Banović "Kazalište krize" održat će se u petak, 24. siječnja u dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Nenad Popović i Slobodan Šnajder, dok će ulomke pročitati Anja Šovagović Despot i Sreten Mokrović.
Razgovor • 20.01.2014.

Snježana Banović : Posluh, Pogodovanje, Prosječnost i Strah

Mlado je društvo odavno odlučilo da će kazalište, kao i uostalom cijelu državu ostaviti u rukama starih, okorjelih kadrova koji su tranziciji usprkos odlučili pod novim domoljubno-šabloniziranim krilaticama okameniti stari sistem s novim specifičnim težinama. One se, unutar paradigme interesnih grupa i izričite odgovornosti svih pojedinaca prema njima mogu opisati kao «tri P + S». To je slika hrvatskog...