Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.05.2018.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz'
Održava se
28.05.2018. u 19h

Snježana Banović: Službeni izlaz

U ponedjeljak 28. svibnja 2018. u 19 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se predstavljanje nove knjige Snježane Banović "Službeni izlaz: Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici".

Uz autoricu o knjizi će govoriti Đurđa Knežević, Goran Sergej Pristaš i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Anja Matković.Snježana Banović, beskompromisna kritičarka, pedantna istraživačica arhiva i vrsna spisateljica oštra pera u "Službenom izlazu" s raznih strana osvjetljava sve probleme s kojima se naše kazalište, ali i umjetnost u cjelini susreću te ne ostavlja mnogo prostora za optimizam i nadu. Službeni izlaz bavi se ponajviše HNK-om od vremena Drugoga svjetskoga rata i poraća pa do današnjih dana, našim velikim umjetnicima i intendantima Vladimirom Habunekom, Brankom Gavellom, Marijanom Matkovićem i mnogima drugima te političarima koji kroje njihove sudbine.

Snježana Banović

Službeni izlaz : Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici

  • Fraktura 05/2018.
  • 320 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669602

Snježana Banović, beskompromisna kritičarka, pedantna istraživačica arhiva i vrsna spisateljica oštra pera u 'Službenom izlazu' s raznih strana osvjetljava sve probleme s kojima se naše kazalište, ali i umjetnost u cjelini susreću te ne ostavlja mnogo prostora za optimizam i nadu. Bavi se ponajviše HNK-om od vremena Drugoga svjetskoga rata i poraća pa do današnjih dana, našim velikim umjetnicima i intendantima i mnogima drugima te političarima koji kroje njihove sudbine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –