Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.01.2023.

BestBook & Fraktura pozivaju na predstavljanje knjiga mjeseca
Održava se
12.01.2023. u 19h

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka, a iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici...

U četvrtak 12. siječnja s početkom u 19 sati o čak trima sjajnim knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati glavni Frakturin urednik Seid Serdarević

A to su "Hirovita ljeta" Jiříja Menzela, "Raskrižja" Jonathana Franzena (knjiga mjeseca) i o prokletim godinama Tina Ujevića u Beogradu i Zagrebu povodom 90. godišnjice izdanja zbirke "Ojađeno zvono".

O knjizi "Raskrižja" Jonathana Franzena Ena Katarina Haler je napisala: "Ono što iz naše europske perspektive često previdimo, činjenica je da je ta središnja Amerika njezin veći dio – iz nje izvire mentalitet koji nećemo upoznati kroz ostale medije popularne kulture, a koji zapravo čini Ameriku kakvom jest. A to je Amerika u kojoj se moglo dogoditi ubojstvo Georgea Floyda, obaranje presude u slučaju Roe vs. Wade, upad na Capitol, slučaj u osnovnoj školi Uvalde u Teksasu... Tu Ameriku Franzen poznaje, to je njegov prostor. To je Amerika koju u svojim romanima razotkriva, prokazuje i da budem dosljedna eksplicitnosti naslovnog motiva novog romana – Amerika koju svjesno razapinje". 

Razgovor ćete moći pratiti uživo u Knjižari Fraktura (Kneza Mislava 17, Zagreb) i online, na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura, na FB profilu Fraktura – najbolja literatura te na FB stranicama magazina BestBook, Express i 24sata.

Jonathan Franzen

Raskrižja

  • Prijevod: Igor Buljan
  • V.B.Z. 11/2022.
  • 568 str., meki uvez
  • ISBN 9789535205647

Franzen se u 'Raskrižjima' vraća temi američke obitelji i maestralno pripovijeda priču iz različitih perspektiva kako bi potpuno ogolio svoje likove. Obitelj Hildebrandt mikrokozmos je Amerike i društva sedamdesetih godina prošlog stoljeća, razdoblja toliko različitog, a toliko sličnog našemu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –