Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miljenko Jergović ×

Vijest • 06.06.2024.

Miljenko Jergović dobitnik međunarodne književne nagrade Vilenica za srednjoeuropsku književnost

Miljenko Jergović ovogodišnji je dobitnik međunarodne književne nagrade Vilenica, a kriteriji odabira žirija su literarna izvrsnost i raznolikost u geografskom, generacijskom i žanrovskom smislu. Dodjela nagrade održat će se Međunarodnom književnom festivalu Vilenica koji se u Sloveniji održava svakog rujna, još od 1986. godine.
Najava • 14.03.2024.

Promocija knjige 'Rat' Miljenka Jergovića

Promocija knjige 'Rat' Miljenka Jergovića i ekskluzivna izložba autorovih fotografija, održat će se u Knjižari Fraktura 14. ožujka u 19 sati. Miljenko Jergović napisao je još jednu posvetu gradu – ovoga puta neimenovanom, svakom ranjenom gradu na svijetu poput Buče ili Alepa, gradu u kojemu žive, dišu i vole ljudi okruženi smrću.
Najava • 20.06.2023.

Promocija knjige Miljenka Jergovića 'Mudrost poraza, ludost pobjede'

Promocija nove knjige pisca, književnog kritičara i kolumnista Miljenka Jergovića Mudrost poraza, ludost pobjede održat će se 20. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti novinar i pisac Boris Dežulović, novinar Aleksandar Holiga i izvršni direktor 24sata Goran Gavranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarević.
Najava • 19.06.2023.

Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej'

U ponedjeljak 19. lipnja s početkom u 20 sati u Laubi - kući za ljude i umjetnost na tribini Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura predstavit će autobiografiju 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej', jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika Brace Dimitrijevića.
Najava • 15.05.2023.

Sarr, Ugrešić i Fosse - predstavljanje knjiga mjeseca svibnja po izboru BestBooka u Knjižari Fraktura

U ponedjeljak 15. svibnja u Knjižari Fraktura održat će se predstavljanje BestBookovih knjiga mjeseca. U organizaciji BestBooka i nakladničke kuće Fraktura o trima knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Vijest • 02.11.2022.

Trinaest naslova u širem izboru Nagrade Fric 2021/2022.

Žiri nagrade Fric u sastavu: Jagna Pogačnik (predsjednica), Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen, pročitao je 60-ak za nagradu pristiglih knjiga prozne fikcije objavljene u razdoblju 1. 7. 2021. – 30. 6. 2022. godine i u uži izbor odabrao 13 naslova.
Kritika • 09.04.2022.

Miljenko Jergović : Trojica za Kartal

Bilo bi potpuno besmisleno kvalitativnom gradacijom uspoređivati 'Sarajevski Marlboro' i 'Trojicu za Kartal', to nisu iste knjige niti je njihov nastanak vezan uz isti neposredni kontekst. Osim toga, problem je kritičke recepcije Jergovićeva stvaralaštva nerijetko primarno neknjiževne prirode. Često put ocjene proizlaze iz nazovi-analize njegove ličnosti, a za posljedicu imamo ili panegirike ili unižavanje.