Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miljenko Jergović ×

Najava • 20.06.2023.

Promocija knjige Miljenka Jergovića 'Mudrost poraza, ludost pobjede'

Promocija nove knjige pisca, književnog kritičara i kolumnista Miljenka Jergovića Mudrost poraza, ludost pobjede održat će se 20. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti novinar i pisac Boris Dežulović, novinar Aleksandar Holiga i izvršni direktor 24sata Goran Gavranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarević.
Najava • 19.06.2023.

Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej'

U ponedjeljak 19. lipnja s početkom u 20 sati u Laubi - kući za ljude i umjetnost na tribini Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura predstavit će autobiografiju 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej', jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika Brace Dimitrijevića.
Najava • 15.05.2023.

Sarr, Ugrešić i Fosse - predstavljanje knjiga mjeseca svibnja po izboru BestBooka u Knjižari Fraktura

U ponedjeljak 15. svibnja u Knjižari Fraktura održat će se predstavljanje BestBookovih knjiga mjeseca. U organizaciji BestBooka i nakladničke kuće Fraktura o trima knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Vijest • 23.01.2023.

Miljenko Jergović dobitnik književne Nagrade Fric 2021/22. za najbolju knjigu fikcijske proze

Dobitnik nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2021/22. je Miljenko Jergović, za knjigu priča 'Trojica za Kartal' (Bodoni, 2022). Svečano proglašenje i dodjela nagrade održala se 22. siječnja 2023. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, gdje je autoru uručena mobilna skulptura i nagrada vrijedna 10.000 eura (bruto).
Najava • 12.01.2023.

BestBook & Fraktura pozivaju na predstavljanje knjiga mjeseca

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca. U četvrtak 12. siječnja u Knjižari Fraktura (i online) o čak trima sjajnim knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati glavni Frakturin urednik Seid Serdarević.
Kritika • 09.04.2022.

Miljenko Jergović : Trojica za Kartal

Bilo bi potpuno besmisleno kvalitativnom gradacijom uspoređivati 'Sarajevski Marlboro' i 'Trojicu za Kartal', to nisu iste knjige niti je njihov nastanak vezan uz isti neposredni kontekst. Osim toga, problem je kritičke recepcije Jergovićeva stvaralaštva nerijetko primarno neknjiževne prirode. Često put ocjene proizlaze iz nazovi-analize njegove ličnosti, a za posljedicu imamo ili panegirike ili unižavanje.
Najava • 02.06.2019.

18. Festival europske kratke priče otvaraju Miljenko Jergović i Semezdin Mehmedinović

18. Festival europske kratke priče, od 2. – 7. lipnja 2019. istražit će temeljnu ljudsku potrebu za pričanjem priča. Festival će otvoriti Miljenko Jergović i Semezdin Mehmedinović, razgovorom s Đurđicom Čilić o tome kako i o čemu pišu, o čemu najbolje šute te postoje li možda priče koje se jednostavno ne mogu ispričati.