Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.06.2023.

Promocija knjige Miljenka Jergovića 'Mudrost poraza, ludost pobjede'
Održava se
20.06.2023. u 19h

Promocija nove knjige pisca, književnog kritičara i kolumnista Miljenka Jergovića Mudrost poraza, ludost pobjede (Fraktura, 2023) održat će se 20. lipnja u 19 sati u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu (Marulićev trg 21).

Uz autora, o knjizi će govoriti novinar i pisac Boris Dežulović, novinar Aleksandar Holiga i izvršni direktor 24sata Goran Gavranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarević.  

O knjizi:

Svjetsko nogometno prvenstvo najvažniji je sportski događaj na planetu, a nogomet je već odavno postao metafora života. U 90 minuta nogometne igre događaju se tragedije i komedije, epske pobjede i isto takvi porazi, u kojima kao gledatelji i komentatori sudjeluje većina čovječanstva. Miljenko Jergović, Svjetska prvenstva prati od onoga prvog kojeg se aktivno sjeća kada je kao osmogodišnjak na TV-u gledao Weltmeisterschatf 1974. u Njemačkoj pa do ovoga zadnjega koji se odvijao u čudno doba kraja 2022. godine u Kataru. Za 24sata svakodnevno je bilježio što se u Kataru i oko njega događalo, ali to je uvijek bila mogućnost da se ode i u daleku prošlost i da se analizira naša sadašnjost. U tridesetak kratkih tekstova pred nama se odvija i povijest trenutka ali i povijest nogometa. 

Miljenko Jergović

Mudrost poraza, ludost pobjede

  • Fraktura 06/2023.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789533585895

Miljenko Jergović, Svjetska prvenstva prati od onoga prvog kojeg se aktivno sjeća kada je bio osmogodišnjak pa do ovoga zadnjega koji se odvijao krajem 2022. godine u Kataru. Za 24sata svakodnevno je bilježio što se u Kataru i oko njega događalo, ali to je uvijek bila mogućnost da se ode i u daleku prošlost i da se analizira naša sadašnjost. U tridesetak kratkih tekstova pred nama se odvija i povijest trenutka ali i povijest nogometa. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –