Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ena Katarina Haler ×

Najava • 15.05.2023.

Sarr, Ugrešić i Fosse - predstavljanje knjiga mjeseca svibnja po izboru BestBooka u Knjižari Fraktura

U ponedjeljak 15. svibnja u Knjižari Fraktura održat će se predstavljanje BestBookovih knjiga mjeseca. U organizaciji BestBooka i nakladničke kuće Fraktura o trima knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Najava • 07.04.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o prostoru

Na tribini 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost' koja će se u petak 7. travnja održati u Booksi bit će govora o prostorima i kako ih je moguće pisati. Prostori su česta tema književnosti, a gosti su ovoga puta Ena Katarina Haler, arhitektica i književnica, i Tomislav Augustinčić, antropolog i etnolog, pjesnik te književni kritičar.
Najava • 12.01.2023.

BestBook & Fraktura pozivaju na predstavljanje knjiga mjeseca

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca. U četvrtak 12. siječnja u Knjižari Fraktura (i online) o čak trima sjajnim knjigama razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler i pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović, a razgovor će moderirati glavni Frakturin urednik Seid Serdarević.
Najava • 11.03.2022.

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije' održat će se u petak 11. ožujka u Galeriji Šira u Zagrebu gdje je nedavno postavljena izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom 'Poezija u slici', inspirana pjesmama objavljenim u 'Banijskoj književnoj antologiji' Miroslava Kirina i Borisa Vrge.
Vijest • 08.12.2020.

Antonija Bogner-Šaban, Ena Katarina Haler i Paula Ćaćić laureatkinje 26. Dana Josipa i Ivana Kozarca

Na ovogodišnjim, 26. po redu Danima Josipa i Ivana Kozarca, nagradom za životno djelo nagrađena je znanstvenica Antonija Bogner-Šaban, nagradu za knjigu godine za književnost dobila je Ena Katarina Haler za roman 'Nadohvat', dok je Poveljom uspješnosti nagrađena Paula Ćaćić za zbirku pjesama 'Osobni pejzaž'.