Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ena Katarina Haler ×

Najava • 11.03.2022.

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije' održat će se u petak 11. ožujka u Galeriji Šira u Zagrebu gdje je nedavno postavljena izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom 'Poezija u slici', inspirana pjesmama objavljenim u 'Banijskoj književnoj antologiji' Miroslava Kirina i Borisa Vrge.
Vijest • 08.12.2020.

Antonija Bogner-Šaban, Ena Katarina Haler i Paula Ćaćić laureatkinje 26. Dana Josipa i Ivana Kozarca

Na ovogodišnjim, 26. po redu Danima Josipa i Ivana Kozarca, nagradom za životno djelo nagrađena je znanstvenica Antonija Bogner-Šaban, nagradu za knjigu godine za književnost dobila je Ena Katarina Haler za roman 'Nadohvat', dok je Poveljom uspješnosti nagrađena Paula Ćaćić za zbirku pjesama 'Osobni pejzaž'.
Vijest • 15.10.2020.

Ena Katarina Haler dobitnica Nagrade Gjalski za 2020.

Dobitnica Nagrade Ksaver Šandor Gjalski za 2020. godinu je Ena Katarina Haler za roman 'Nadohvat' u izdanju V.B.Z.-a iz Zagreba. Roman je snažno odjeknuo u čitateljskim, ali i užim kritičarskim krugovima, polučivši veliku čitanost (našao se na listi najprodavanijih domaćih knjiga iz područja beletristike), osobito zbog svoje tematske i izvedbene intrigantnosti.
Razgovor • 19.08.2020.

Ena Katarina Haler : Mislim da smo kao društvo nedovoljno empatični

Ako netko lijevog svjetonazora protumači Katarinu kao tvrdu konzervativku, a ipak se poistovjećuje s njom, suosjeća i propituje njezin stav – to je daleko snažnija emocija nego ona koja bi se dogodila da se čitatelj inicijalno potpuno slaže s njom. Isto tako vjerujem da bi za izrazito desno orijentiranog čitatelja, Katarina bila ipak suviše liberalna ili kritična prema ustaštvu.
Najava • 25.11.2019.

Predstavljanje romana 'Nadohvat' Ene Katarine Haler

Predstavljanje romana prvijenca 'Nadohvat' Ene Katarine Haler održat će se u ponedjeljak 25. studenog u Vinyl baru u Zagrebu. O romanesknom prvijencu u kojem autorica ispisuje ratnu traumu više generacija govorit će autorica Ena Katarina Haler, književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik Drago Glamuzina.