Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.03.2022.

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'
Održava se
11.03.2022. u 18h

Hrvatski P.E.N. centar i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu pozivaju na pjesničko čitanje iz „Banijske književne antologije”.

Čitanje će se održati u petak 11. ožujka u 18 sati u Galeriji Šira (Preradovićeva 13, Zg), gdje je nedavno postavljena izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom “Poezija u slici”.

Sudjeluju: Ivan Babić, Sanja Baković, Tomica Bajsić, Vid Bešlić, Ana Brnardić, Branko Čegec, Tomislav Domović, Ena Katarina Haler, Dorta Jagić, Renata Jambrešić KirinMaja Rivić, Domagoj Rogulja i Evelina Rudan.

Izložba "Poezija u slici – Banijska književna antologija" predstavlja dvadeset i jedan autorski poster (B1 formata) koje je oblikovalo osamnaest studentica i studenata preddiplomskog i diplomskog studija, inspirirajući se pjesmama i prozom hrvatskih pjesnika i pjesnikinja objavljenih u "Banijskoj književnoj antologiji" Miroslava Kirina i Borisa Vrge.

Banijska književna antologija

  • Meandarmedia, Hrvatski P.E.N. centar 06/2021.
  • 363 str., meki uvez
  • ISBN 9789533342917

Potaknuti nedavnim razornim potresom koji je u žižu javnosti doveo inače zapostavljeno područje Banije, odnosno Banovine, Miroslav Kirin i Boris Vrga priredili su 'Banijsku književnu antologiju' (antologiju banijskog pjesništva i proze) kako bi ukazali na taj iznimno vrijedan, a nedovoljno poznat segment nacionalne i regionalne kulture.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –