Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomica Bajsić ×

Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.
Najava • 31.10.2019.

Večer haiku poezije: Hori Takeaki i Tomica Bajsić

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Hrvatski PEN centar organizira večer haiku poezije s Horijem Takeakijem, japanskim književnikom, antropologom i majstorom haikua. Izbor iz haiku poezije Vladimira Devidéa pročitat će Tomica Bajsić.
Najava • 28.11.2018.

Tumači poezije: Južna pošta, putovanje poezijom Latinske Amerike

Tribina 'Tumači poezije: Južna pošta, putovanje poezijom Latinske Amerike', održat će se u srijedu, 28. studenoga u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Dramski umjetnik Ivan Colarić pročitat će poemu 'Mapa' brazilskog pjesnika Murila Mendesa, a Tomica Bajsić govorit će o putovanju latinoameričkom poezijom.
Najava • 24.09.2018.

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta 'Poezija to go', održat će se u ponedjeljak, 24. rujna u dvorani Müller kina Europa. Nastupaju pjesnici: Krešo Bagić, Tomislav Bajsić, Diana Burazer, Božidar Brezinšćak Bagola i Evelina Rudan te Sonja Zubović.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 03.12.2014.

Španjolska književnica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

Poznata španjolska književnica Rosa Montero u srijedu 3. prosinca gostuje u Zagrebu gdje će predstaviti svoju knjigu 'Luđakinja u nama', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u 12 sati. Istoga dana navečer u Dvorani Müller kina Europa s gošćom će u sklopu tribine 'Španjolsko-hrvatski književni dijalog' razgovarati Dražen Katunarić i Tomica Bajsić.
Najava • 11.11.2014.

Kulture susreta : Dinko Telećan - To umijeće putovanja

Na Tribini Kulture susreta gostuje pjesnik, putopisac i prevodilac Dinko Telećan koji će govoriti o svojim knjigama, o sviranju flamenca na ulicama Cordobe, o glazbi lisabonske grupe Madredeus, o Borgesu i o Marquezu i o putovanjima Indijom i Šri Lankom... Razgovor moderira Tomica Bajsić.
Najava • 22.10.2013.

Večer u stihu : Ivan Herceg, Tomica Bajsić, Aleksandar Hut Kono, Romana Brolih

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige Udruga Nova stranica Zagreb organizira književnu večer "Večer u stihu" na kojoj će svoja razmišljanja, planove i autorske radove predstaviti Ivan Herceg, Tomica Bajsić, Aleksandar Hut Kono i Romana Brolih. Domaćin večeri je Roman Simić Bodrožić.