Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomica Bajsić ×

Najava • 24.06.2022.

Predstavljanje antologije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu?' Damira Šodana

Predstavljanje antologije suvremene europske poezije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu' Damira Šodana održat će se u petak 24. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj se predstavlja sva raznolikost europske poezije početkom 21. stoljeća govorit će Tomica Bajsić i Damir Šodan.
Najava • 31.03.2022.

Susret sa slovenskom pjesnikinjom i spisateljicom Anom Svetel

Susret s Anom Svetel, pjesnikinjom i spisateljicom iz Slovenije, koja u Zagrebu boravi kao gošća Rezidencije za pisce Hrvatskog P.E.N. centra a bavi se i antropologijom i glazbom, održat će se u četvrtak, 31. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Uz autoricu, sudjeluju i Ivan Herceg i Tomica Bajsić.
Najava • 11.03.2022.

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije' održat će se u petak 11. ožujka u Galeriji Šira u Zagrebu gdje je nedavno postavljena izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom 'Poezija u slici', inspirana pjesmama objavljenim u 'Banijskoj književnoj antologiji' Miroslava Kirina i Borisa Vrge.
Najava • 15.12.2021.

Predstavljanje knjige o sto godina Međunarodnog PEN-a (1921. - 2021.)

U povodu stogodišnjice Međunarodnog PEN-a (1921.-2021.) u srijedu 15. prosinca u Knjižnici M. J. Zagorke u Zagrebu održat će se predstavljanje ilustrirane povijesti te organizacije, u čijoj izradi je sudjelovao i Hrvatski PEN. Monografiju će predstaviti Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Zvonko Maković i Sibila Petlevski.
Najava • 27.10.2021.

Hrvatsko-bugarske književne veze danas

U susret stogodišnjici rođenja Vesne Parun održat će se razgovor s istaknutim bugarskim književnikom Emilom Andreevim, koji kao gost rezidencije hrvatskog PEN-a radi na scenariju za film o Vesni Parun. Više o književnim vezama između Hrvatske i Bugarske danas govorit će Ana Vasung i Dimana Miteva.
Najava • 24.09.2018.

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta 'Poezija to go', održat će se u ponedjeljak, 24. rujna u dvorani Müller kina Europa. Nastupaju pjesnici: Krešo Bagić, Tomislav Bajsić, Diana Burazer, Božidar Brezinšćak Bagola i Evelina Rudan te Sonja Zubović.
Najava • 07.06.2018.

Književna senzibilizacija u Knjižnici Dugave: Somalija

Književna senzibilizacija ima za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila. Na susretima se predstavljaju književna djela koja tematiziraju problematiku migranata i azilanata s Bliskog istoka i iz Afrike. Na 6. Književnoj senzibilizaciji u zagrebačkoj Knjižnici Dugave upoznajemo Somaliju.