Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomica Bajsić ×

Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 07.06.2018.

Književna senzibilizacija u Knjižnici Dugave: Somalija

Književna senzibilizacija ima za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila. Na susretima se predstavljaju književna djela koja tematiziraju problematiku migranata i azilanata s Bliskog istoka i iz Afrike. Na 6. Književnoj senzibilizaciji u zagrebačkoj Knjižnici Dugave upoznajemo Somaliju.
Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 04.04.2017.

Edicije Božičević predstavljaju roman 'Tijela bez težine' Valerije Luiselli

U utorak, 4. travnja 2017. s početkom u 18:00 sati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' (Preradovićeva 5, Zagreb) Edicije Božičević predstavit će roman 'Tijela bez težine' mlade meksičke autorice Valerije Luiselli.
Najava • 24.05.2016.

Predstavljanje knjige 'Amazona diše' Tomice Bajsića

Predstavljanje knjige 'Amazona diše : Škola na dalekom kraju svijeta' Tomice Bajsića (tekst i fotografije) održat će se u utorak 24. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će, uz glazbeno-plesni nastup škole capoeire Filhos de Bimba, predstaviti Tomica Bajsić, David Rey i Ivo Reis Dos Anjos.
Najava • 21.02.2012.

Tribina Susret svjetova i Pločnici Buenos Airesa

U okviru tribine „Susret svjetova“ održat će se predavanje pod nazivom „Pločnici Buenos Airesa“, na kojem će Tomica Bajsić s Dinkom Telećanom razgovarati o romanu „Školice“ Julia Cortázara, o Jorgeu Luisu Borgesu i Ernestu Sabatu, poeziji i metafizici putovanja.
Vijest • 16.11.2010.

Nova besplatna knjiga: 'Zrak ispod mora' Tomice Bajsića

Besplatne elektroničke knjige bogatije su za novi naslov: zbirku poezije suvremenog hrvatskog pjesnika Tomice Bajsića, "Zrak ispod mora". S obzirom da knjiga od svog objavljivanja 2009. godine nije ugledala ni knjižarske ni knjižnične police, ovo je jedina prilika zainteresiranima da je pročitaju.
Kritika • 06.04.2010.

Tomica Bajsić : Urezi, izbor iz svjetske poezije o ratu, represiji, ropstvu...

Pjesme oko sto trideset uvrštenih pjesnika iz cijelog svijeta donesene su kronološki, prema godini rođenja autora te popraćene osnovnim biobibliografskim informacijama. Nipošto ne treba smetnuti da poslije ropstva, kojim se naizgled zaključuje podnaslov knjige, slijedi trotočje. U ta se tri sitna grafička znaka, vjerujem, upisuje prije svega jedna riječ koja se, bez obzira na gramatički oblik,...