Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomica Bajsić ×

Najava • 08.11.2022.

Polemička tribina: Koliko mediji danas brinu o književnosti?

Polemička tribina Društva hrvatskih književnika na temu: Koliko mediji danas brinu o književnosti?, održat će se u utorak 8. studenog u prostorijama DHK u Zagrebu. O temi će razgovarati Nives Tomašević, Davor Šalat, Stjepo Martinović i Tomica Bajsić. Voditeljica tribine je Lada Žigo Španić.
Najava • 24.06.2022.

Predstavljanje antologije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu?' Damira Šodana

Predstavljanje antologije suvremene europske poezije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu' Damira Šodana održat će se u petak 24. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj se predstavlja sva raznolikost europske poezije početkom 21. stoljeća govorit će Tomica Bajsić i Damir Šodan.
Najava • 31.03.2022.

Susret sa slovenskom pjesnikinjom i spisateljicom Anom Svetel

Susret s Anom Svetel, pjesnikinjom i spisateljicom iz Slovenije, koja u Zagrebu boravi kao gošća Rezidencije za pisce Hrvatskog P.E.N. centra a bavi se i antropologijom i glazbom, održat će se u četvrtak, 31. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Uz autoricu, sudjeluju i Ivan Herceg i Tomica Bajsić.
Najava • 11.03.2022.

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije' održat će se u petak 11. ožujka u Galeriji Šira u Zagrebu gdje je nedavno postavljena izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom 'Poezija u slici', inspirana pjesmama objavljenim u 'Banijskoj književnoj antologiji' Miroslava Kirina i Borisa Vrge.
Najava • 15.12.2021.

Predstavljanje knjige o sto godina Međunarodnog PEN-a (1921. - 2021.)

U povodu stogodišnjice Međunarodnog PEN-a (1921.-2021.) u srijedu 15. prosinca u Knjižnici M. J. Zagorke u Zagrebu održat će se predstavljanje ilustrirane povijesti te organizacije, u čijoj izradi je sudjelovao i Hrvatski PEN. Monografiju će predstaviti Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Zvonko Maković i Sibila Petlevski.
Najava • 28.11.2018.

Tumači poezije: Južna pošta, putovanje poezijom Latinske Amerike

Tribina 'Tumači poezije: Južna pošta, putovanje poezijom Latinske Amerike', održat će se u srijedu, 28. studenoga u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Dramski umjetnik Ivan Colarić pročitat će poemu 'Mapa' brazilskog pjesnika Murila Mendesa, a Tomica Bajsić govorit će o putovanju latinoameričkom poezijom.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.