Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ana Brnardić ×

Najava • 06.10.2020.

19. Festival europske kratke priče u Zagrebu

19. Festival europske kratke priče svoj zagrebački program započinje suradnjom sa Hay festivalom i promocijom hrvatske verzije antologije 'Europa 28 – Žene o budućnosti Europe'. Svoje kratke priče čitat će domaći autori – Vid Barić, Senko Karuza, Ivana Pintarić, Milan Majerović Stilinović i Ante Zlatko Stolica.
Najava • 25.09.2020.

Pjesnikinja petkom – dijalozi poezije i glazbe

Književna večer Pjesnikinja petkom - dijalozi poezije i glazbe čije su gošće pjesnikinje i glazbenice Zrinka Posavec i Ana Brnardić, održat će se u petak 25. rujna u parku ispred Bookse. O njihovim zadnjim zbirkama poezije, vezama glazbe i poezije, utjecaju glazbe na ritam pjesama, osjećaju za svijet kroz uši i kroz riječi, s pjesnikinjama će razgovarati Monika Herceg.
Najava • 06.03.2020.

Pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić

Povodom Međunarodnog dana žena Hrvatski PEN centar poziva vas na pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić koji će se održati u petak, 6. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Razgovor • 12.02.2020.

Ana Brnardić : Sviđa mi se ideja poezije kao lijeka, no koji nije za svakog u svakoj prilici

Nema recepata ni pravila, i to je ono što čini poeziju moćnom. Kad bi bilo recepata i pravila, poezija bi sve vrijeme zvučala isto i prazno, odnosno bila bi, možda, čak i popularna. Potpuno se priklanjam Eichovoj tvrdnji koji kaže da je poezija suvišna i nekorisna i nedjelatna, što je upravo ono što je legitimira u utilitarističkom svijetu.
Najava • 12.02.2020.

Predstavljanje zbirke poezije Ane Brnardić 'Vuk i breza'

Predstavljanje zbirke poezije Ane Brnardić 'Vuk i breza' (Hena com, 2019.) održat će se u srijedu, 12. veljače u klubu SKUD IGK. O knjizi će govoriti: Dorta Jagić, urednica, Goran Čolakhodžić, pjesnik i kritičar i Ana Brnardić. Glazba: Matija Kasaić Drakšić, kontrabas
Najava • 09.12.2009.

Tribina dekonstrukcije : Ana Brnardić

U srijedu 9. prosinca 2009., u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se Tribina dekonstrukcije na kojoj će se predstaviti mlada i nagrađivana pjesnikinja Ana Brnardić. Uz autoricu sudjeluje književni kritičar Brane Oblučar i voditeljica Tribine Darija Žilić.
Najava • 11.06.2008.

Tribina Dekonstrukcije : Perle na jeziku

U srijedu, 11. lipnja 2008. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se razgovor o knjizi "Perle na jeziku", zborniku poezije 3. Međunarodnog festivala suvremene poezije. O multijezičnom zborniku govorit će urednik Silvestar Vrljić, suradnica na festivalu pjesnikinja Ana Brnardić i sudionica ovogodišnjeg festivala Dorta Jagić.