Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Baković ×

Najava • 18.05.2023.

Kul u gradu: Martina Vidaić - Stjenice

Na tribini Kul u gradu gostuje Martina Vidaić, dobitnica ovogodišnje glavne Nagrade Europske unije za književnost (EUPL) 2023. za roman 'Stjenice'. Roman je proglašen najboljim među 13 ove godine nominiranih romana. U razgovoru će uz autoricu sudjelovati i urednica knjige, Ana Brnardić a razgovor će moderirati Sanja Baković.
Najava • 04.05.2023.

Poezija u drugom filmu: Frida Šarar i Željka Horvat Čeč

U četvrtak, 4. svibnja u zagrebačkom Kinoteka Baru, Željka Horvat Čeč predstaviti će zbirku pjesama 'Strogo mirovanje', poeziju o ljubavi, bolesti, konzumerizmu i o našoj svakodnevnici, a Frida Šarar predstavlja poeziju iz svoje zadnje zbirke 'Udaljena jednu stvarnost odavde' u kojoj je sabrala pjesme koje je pisala zadnjih 25 godina.
Najava • 14.02.2023.

Poezija u drugom filmu: Irena Matijašević

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu u goste dovodi pjesnikinju, proznu spisateljicu i radijsku urednicu na Trećem programu Hrvatskog radija, Irenu Matijašević. Predstavljena će biti njezina nova pjesnička knjiga 'Cesta za tar'. Uz autoricu će o njezinoj poeziji govoriti pjesnik i cijenjeni književni kritičar Davor Šalat.
Najava • 17.12.2022.

Odvalimo se poezijom na Ribnjaku – božićna donacijska razmjena knjiga

Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom u suradnji s Centrom mladih Ribnjak priređuje u subotu 17. prosinca novu donacijsku razmjenu knjiga, prvenstveno pjesničkih. Dođite na kavu, čaj, druženje, na susret s prijateljima, podržite ovu vrijednu akciju i donirajte knjigu ili preuzmite neki novi naslov uz dobrovoljnu donaciju.
Najava • 08.12.2022.

Poezija u drugom filmu – Vanda Mikšić i Vlatka Valentić

Na posljednjoj ovogodišnjoj pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu koja će se održati u Kinoteka Baru u Kordunskoj 1, gošće su pjesnikinje i prevoditeljice Vanda Mikšić i Vlatka Valentić. O mjestu poezije u njihovu cjelokupnom radu vezanom za književnost te o utjecajima prevođenja na njihovo pjesništvo... s autoricama će razgovarati Sanja Baković.
Najava • 09.05.2022.

Poezija u drugom filmu - gost Senko Karuza

Gost svibanjskog izdanja Poezije u drugom filmu je Senko Karuza, autor s otoka Visa kojeg čitatelji poznaju kao pisca kratkih priča i predstavnika 'otočke književnosti'. Ovoga puta Karuza će se po prvi put predstaviti kao pjesnik. Bit će riječ o piščevu 'prijelazu na poeziju', spisateljskom zaletu, odnosu književnosti i otoka.
Najava • 10.04.2022.

Odvalimo se poezijom - donacijska razmjena knjiga, koncert i čitanje na Ribnjaku

Odvalimo se poezijom priređuje novu donacijsku razmjenu knjiga, čitanje povodom rođendana Vesne Parun i mali muzički program! Dođite u nedjelju 10. travnja u Centar mladih Ribnjak na kavu, čaj, druženje i ako želite, ponesite knjigu poezije koju želite donirati, a uz donaciju preuzmite neku od ponuđenih knjiga, zasigurno ćete pronaći nešto za sebe.