Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Baković ×

Najava • 14.02.2023.

Poezija u drugom filmu: Irena Matijašević

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu u goste dovodi pjesnikinju, proznu spisateljicu i radijsku urednicu na Trećem programu Hrvatskog radija, Irenu Matijašević. Predstavljena će biti njezina nova pjesnička knjiga 'Cesta za tar'. Uz autoricu će o njezinoj poeziji govoriti pjesnik i cijenjeni književni kritičar Davor Šalat.
Najava • 17.12.2022.

Odvalimo se poezijom na Ribnjaku – božićna donacijska razmjena knjiga

Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom u suradnji s Centrom mladih Ribnjak priređuje u subotu 17. prosinca novu donacijsku razmjenu knjiga, prvenstveno pjesničkih. Dođite na kavu, čaj, druženje, na susret s prijateljima, podržite ovu vrijednu akciju i donirajte knjigu ili preuzmite neki novi naslov uz dobrovoljnu donaciju.
Najava • 08.12.2022.

Poezija u drugom filmu – Vanda Mikšić i Vlatka Valentić

Na posljednjoj ovogodišnjoj pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu koja će se održati u Kinoteka Baru u Kordunskoj 1, gošće su pjesnikinje i prevoditeljice Vanda Mikšić i Vlatka Valentić. O mjestu poezije u njihovu cjelokupnom radu vezanom za književnost te o utjecajima prevođenja na njihovo pjesništvo... s autoricama će razgovarati Sanja Baković.
Vijest • 09.09.2022.

Pogledajte program posljednjeg dana Festivala svjetske književnosti 2022.

U proteklih pet dana nije nedostajalo zanimljivih književnih događanja na 10. jubilarnom Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu. Na brojnim predstavljanjima, tribinama i okruglim stolovima prodefilirali su deseci domaćih i inozemnih autora/ica, a takav će biti i današnji, posljednji dan FSK-a, u petak 9. rujna 2022.
Najava • 20.06.2022.

Rumunjski i hrvatski pjesnici u Zagrebu

Pjesničko čitanje i predstavljanje pjesničko-prevoditeljske radionice hrvatskih i rumunjskih pjesnika u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP) i partnera FILIT iz Rumunjske, održat će se 20. lipnja u društvenom klubu Botaničar u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Baković, Miroslav Kirin, Nada Topić, te rumunjski pjesnici Claudiu Komartin, Ștefan Manasia i Olga Stefan.
Najava • 10.04.2022.

Odvalimo se poezijom - donacijska razmjena knjiga, koncert i čitanje na Ribnjaku

Odvalimo se poezijom priređuje novu donacijsku razmjenu knjiga, čitanje povodom rođendana Vesne Parun i mali muzički program! Dođite u nedjelju 10. travnja u Centar mladih Ribnjak na kavu, čaj, druženje i ako želite, ponesite knjigu poezije koju želite donirati, a uz donaciju preuzmite neku od ponuđenih knjiga, zasigurno ćete pronaći nešto za sebe.
Najava • 26.03.2021.

Književni petak: Patanjalijeve Yoga Sutre i nove interpretacije

Književni petak posvećen je Patanjalijevim Yoga sutrama, drevnim spisima indijske samkhya filozofije, kapitalnom djelu indijske misli, koje je objavljeno početkom 2019. u novom izdanju, u prijevodu i komentaru prevoditelja i filozofa Domagoja Orlića. Urednica i voditeljica Književnog petka Sanja Baković ugostit će Domagoja Orlića.