Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Baković ×

Najava • 04.04.2024.

Poezija u drugom filmu: Ivan Babić i Irena Skopljak Barić

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu predstavlja autore kojima je zajedničko višeslojno književno djelovanje – pojavljuju kao pjesnici, voditelji važnih manifestacija, organizatori, kulturni radnici ustrajno posvećeni književnom radu – Ivan Babić i Irena Skopljak Barić. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 07.03.2024.

Književna tribina Kul u gradu: Tanja Radović

Na književnoj tribini Kul u gradu gostuje književnica Tanja Radović. Uz autoricu o njezinom novom romanu 'Oda mladostim', koji donosi napetu priču o višetjednoj turneji studentskog zbora u Francuskoj, govorit će književnica i radijska urednica i voditeljica Irena Matijašević. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 16.11.2023.

Poezija u drugom filmu: Suzana Kos

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu gostuje pjesnikinja Suzana Kos. Bit će predstavljena njezina prva pjesnička knjiga 'Dante'. O posebnosti njezinog pjesničkog jezika, te o dugom i slojevitom procesu nastanka knjige, uz autoricu će govoriti pjesnikinja, teatrologinja i književna kritičarka Nataša Govedić.
Najava • 18.05.2023.

Kul u gradu: Martina Vidaić - Stjenice

Na tribini Kul u gradu gostuje Martina Vidaić, dobitnica ovogodišnje glavne Nagrade Europske unije za književnost (EUPL) 2023. za roman 'Stjenice'. Roman je proglašen najboljim među 13 ove godine nominiranih romana. U razgovoru će uz autoricu sudjelovati i urednica knjige, Ana Brnardić a razgovor će moderirati Sanja Baković.
Najava • 04.05.2023.

Poezija u drugom filmu: Frida Šarar i Željka Horvat Čeč

U četvrtak, 4. svibnja u zagrebačkom Kinoteka Baru, Željka Horvat Čeč predstaviti će zbirku pjesama 'Strogo mirovanje', poeziju o ljubavi, bolesti, konzumerizmu i o našoj svakodnevnici, a Frida Šarar predstavlja poeziju iz svoje zadnje zbirke 'Udaljena jednu stvarnost odavde' u kojoj je sabrala pjesme koje je pisala zadnjih 25 godina.
Najava • 20.06.2022.

Rumunjski i hrvatski pjesnici u Zagrebu

Pjesničko čitanje i predstavljanje pjesničko-prevoditeljske radionice hrvatskih i rumunjskih pjesnika u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP) i partnera FILIT iz Rumunjske, održat će se 20. lipnja u društvenom klubu Botaničar u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Baković, Miroslav Kirin, Nada Topić, te rumunjski pjesnici Claudiu Komartin, Ștefan Manasia i Olga Stefan.
Najava • 23.05.2022.

Rachida Lamrabet otvara osmi Zagreb book Festival

Otvorenje osmog Zagreb book Festivala održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u prostoru zagrebačkog Ritma grada (Gajeva 2). Program otvara panel diskusija 'Čuje li politika zvona za uzbunu?' koja će se održati u 18 sati te razgovor o knjizi 'Reci to nekome' flamansko-marokanske autorice Rachide Lamrabet u 20 sati.