Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dorta Jagić ×

Najava • 06.03.2018.

Razgovor s Goranovkama uoči Međunarodnog dana žena

Uoči Međunarodnog dana žena, ali i ovogodišnjeg Goranovog proljeća, plaftorma Odvalimo se poezijom i CeKaPe organiziraju 'Razgovor s Goranovkama', susret s pjesnikinjama Sonjom Manojlović, Dortom Jagić, Anom Brnardić i Monikom Herceg.
Najava • 18.03.2017.

54. Goranovo proljeće u Zagrebu i Splitu

Najvažnija i najdugovječnija pjesnička manifestacija 'Goranovo proljeće', 54. po redu održat će se ove godine od 18. do 21. ožujka u Zagrebu i Splitu, a ugostit će petnaestak stranih gostiju, te tridesetak domaćih pjesnika. Manifestacija se otvara u subotu 18. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa.
Vijest • 09.03.2017.

Dorta Jagić dobitnica 'Goranova vijenca', Moniki Herceg 'Goran' za mlade pjesnike

Ovogodišnja dobitnica 'Goranova vijenca', najuglednije naše pjesničke nagrade koja se dodjeljuje za ukupan prinos hrvatskoj poeziji, ugledna je pjesnikinja srednje generacije Dorta Jagić. Nagradu 'Goran' za mlade pjesnike dobila je Monika Herceg.
Vijest • 24.03.2014.

Dorta Jagić dobitnica nagrade The European Poet of Freedom

Hrvatska pjesnikinja Dorta Jagić osvojila je nagradu 'The European Poet of Freedom Literary Price' za knjigu pjesama 'Kauč na trgu' koju dodjeljuje poljski Grad Gdanjsk. Među nominiranima bili su pjesnici iz cijele Europe, a svrha je nagrade promoviranje poezije koja se bavi slobodom.
Najava • 26.06.2013.

Počinje osmi po redu festival Park-in-Zagreb

Festival Park-in-Zagreb održat će se od 26. lipnja do 6. srpnja u Parku Ribnjak te prostorima Centra mladih Ribnjak u Zagrebu. Bogat književni program sastoji se od 8 književnih večeri na kojima će gostovati Krešimir Mišak, Merita Arslani, Boris Perić, Stjepo Martinović, Zdravko Zima, Dorta Jagić. Održat će se i književna večer "Novi ženski književni val" na kojoj će se predstaviti autorice...
Najava • 11.06.2008.

Tribina Dekonstrukcije : Perle na jeziku

U srijedu, 11. lipnja 2008. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se razgovor o knjizi "Perle na jeziku", zborniku poezije 3. Međunarodnog festivala suvremene poezije. O multijezičnom zborniku govorit će urednik Silvestar Vrljić, suradnica na festivalu pjesnikinja Ana Brnardić i sudionica ovogodišnjeg festivala Dorta Jagić.
Vijest • 06.06.2008.

Zvonimir Majdak pobjednik 43. Večernjakovog natječaja za kratku priču

Autor kultnog romana "Kužiš, stari moj" i plodni otac Suzane Rog Zvonimir Majdak u sedamdesetoj je godini života poslao kratku priču na 43. Večernjakov natječaj i osvojio prvu nagradu i 30.000 kuna. Drugu nagradu i 8000 kuna osvojila je Tatjana Lukarić koja do sad nije objavljivala, a treću i 5000 kuna, hvaljena pjesnikinja Dorta Jagić.
Najava • 23.11.2007.

Književna večer Ivana Šamije

U petak, 23. studenog 2007. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24), u Zagrebu, održati će se književna večer Ivana Šamije. Voditeljica tribine je Dorta Jagić.