Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 20.09.2018.

Koja je tvoja priča? : Besplatne radionice kreativnog pisanja za osobe 55+

Projekt Koja je tvoja priča? namijenjen je osobama od 55 godina i starijima koje se žele aktivno baviti književnošću, a što će moći kroz besplatne radionice kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te kolektivno smišljanje i pripovijedanje priča. 

Projekt koji provodi Udruga Kulturtreger (Književni klub Booksa) odvijat će se u razdoblju od 1. 9. 2018. do 31. 12. 2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Radionice kreativnog pisanja kratke priče vodit će Zoran Ferić, jedan od najnagrađivanijih i najprevođenijih hrvatskih prozaista. Dorta Jagić, pjesnikinja s također brojnim nagradama za svoja djela koja su prevedena na desetak stranih jezika bit će mentorica radionica poezije, dok će Ivana Bodrožić, autorica romana "Hotel Zagorje" i "Rupa" koji su uspješno objavljeni i na američkom tržištu voditi Raspričavanja, društveno-kreativna događanja koja uključuju pisanje i pripovijedanje priča u društvu. 

Radionica ilustriranja priča povjerena je grupi škart iz Beograda čiji umjetnički i pedagoški rad pokriva širok spektar djelovanja – od izlaganja na Venecijanskom bijenalu, preko dizajna velikog broja raznih publikacija regionalne nezavisne kulturne scene, do umjetničkih radionica s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Sve aktivnosti u sklopu projekta Koja je tvoja priča? su besplatne i otvorene za sve zainteresirane osobe s napunjenih 55 godina i starije, no uz obaveznu prijavu jer je broj mjesta za radionice pisanja i ilustriranja priča ograničen. Prijaviti se može izravno u klubu Booksa u Martićevoj ulici 14d, na broj telefona 01/ 4616 124 ili na adresu elektroničke pošte booksa@booksa.hr

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –