Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Bodrožić ×

Vijest • 22.11.2022.

Monika Herceg, Ivana Bodrožić i Sara Kopeczky Bajić osvojile nagradu Ranko Marinković

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar održana je dodjela nagrada 56. natječaja 'Ranko Marinković' za najbolju kratku priču Večernjeg lista. Prvu nagradu i deset tisuća kuna osvojila je Monika Herceg, drugu nagradu i osam tisuća kuna osvojila je Ivana Bodrožić a treću nagradu i pet tisuća kuna osvojila je Sara Kopeczky Bajić.
Najava • 22.11.2022.

O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu: Maja u redakciji

Sljedeća tribina iz ciklusa 'O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu' usmjerit će pogled na medije koji u velikoj mjeri oblikuju našu stvarnost. Od toga što promoviraju, 'podjele poslova' i rodne zastupljenosti prema 'važnosti' tema, vizualnog tretiranja žena u medijima, te odnosa između glavnih urednika / urednica i onih koji obavljaju većinu posla.
Najava • 22.10.2022.

O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu: Maja u društvu pisaca

Prva tribina iz ciklus tribina 'O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu' bavit će se temom seksizma u društvu, napose u književnim i kulturnim krugovima. Gdje je neprepoznata mizgonija, kako književnice vide svoju poziciju, a kako poziciju kolega... razgovaraju Jagna Pogačnik, Antonela Marušić i Zoran Ferić s voditeljicom tribine Ivanom Bodrožić.
Najava • 19.05.2022.

Kultura na remontu: Što piše u planini?

Druga po redu tribina u ciklusu Kultura na remontu pod nazivom 'Što piše u planini?' održat će se u četvrtak 19. svibnja u zagrebačkoj Booksi. O važnosti povezanosti između prirode i kulture koju su stvorili ljudi, razgovaraju pisci i novinari: Karmela Devčić, Suzana Matić i Milan Majerović Stilinović uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Najava • 28.04.2022.

Kultura na remontu: Čemu se vi smijete?

Nova sezona ciklusa tribina Kultura na remontu započinje razgovorom pod nazivom 'Čemu se vi smijete?'. Što je, zapravo, danas smiješno? Koji su uvjeti humora u društvu, a i u književnosti/umjetnosti. Na sva ova i druga pitanja odgovorit će naša poznata književnica Tanja Mravak te novinari i satiričari Borna Sor i Domagoj Zovak, uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Najava • 30.09.2021.

Spisateljice u dijalogu: Ivana Bodrožić i Mirta Maslač

Prvo izdanje tribine 'Spisateljica u dijalogu' nazvano 'Zatvorenost/isključenost/otpor' ugošćuje autoricu romana 'Sinovi i kćeri' i jednu od naših nacionalno i internacionalno najpoznatijih spisateljica, Ivanu Bodrožić, te autoricu zapaženog debitantskog romana 'Junak ili čudovište' Mirtu Maslać.
Najava • 10.09.2021.

Razgovori između teksta i naslovnice: Ivana Bodrožić – Sinovi, kćeri

U drugom po redu razgovoru iz ciklusa 'Razgovori između teksta i naslovnice', koji se održava u petak 10. rujna na Šetnici Slave Striegla u Sisku, predstavlja se Ivana Bodrožić i njezin roman 'Sinovi, kćeri'. Knjigu je objavio nakladnik Corto Literary/Hermes naklada, urednica knjige je Diana Matulić, a dizajn naslovnice potpisuje Ivana Pamuković.