Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Bodrožić ×

Najava • 19.05.2022.

Kultura na remontu: Što piše u planini?

Druga po redu tribina u ciklusu Kultura na remontu pod nazivom 'Što piše u planini?' održat će se u četvrtak 19. svibnja u zagrebačkoj Booksi. O važnosti povezanosti između prirode i kulture koju su stvorili ljudi, razgovaraju pisci i novinari: Karmela Devčić, Suzana Matić i Milan Majerović Stilinović uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Najava • 28.04.2022.

Kultura na remontu: Čemu se vi smijete?

Nova sezona ciklusa tribina Kultura na remontu započinje razgovorom pod nazivom 'Čemu se vi smijete?'. Što je, zapravo, danas smiješno? Koji su uvjeti humora u društvu, a i u književnosti/umjetnosti. Na sva ova i druga pitanja odgovorit će naša poznata književnica Tanja Mravak te novinari i satiričari Borna Sor i Domagoj Zovak, uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Vijest • 21.12.2021.

Roman Ivane Bodrožić 'Rupa' među 10 najboljih svjetskih krimića po izboru američkog portala CrimeReads

Engleski prijevod romana Ivane Bodrožić 'Rupa' uvršten je na listu najboljih međunarodnih kriminalističkih romana 2021. prema izboru američkog portala specijaliziranog za žanrovsku književnost CrimeReadsa!
Vijest • 26.11.2021.

Dvije zbirke priča i četiri romana u finalu književne Nagrade Fric za 2020/21.

Žiri književne Nagrade Fric odlučio je da u uži izbor ulaze knjige šestero autora/ica (dvije zbirke priča i četiri romana) koje će konkurirati za nagradu vrijedu 75.000 kuna. Tri knjige od predloženih šest već su nagrađene prestižnim književnim nagradama (nagrade Meša Selimović, K.S. Gjalski i Iso Velikanović), hoće li se jedna od njih okititi i Fricom?
Vijest • 03.11.2021.

Objavljen uži izbor Nagrade Janko Polić Kamov

Žiri Nagrade Kamov koji čine Andrea Zlatar, Velid Đekić i Nikola Petković odabrao je naslove koji su ušli u uži izbor nagrade koja se dodjeljuje za književnu izvrsnost, autora Branke Arh, Ivane Bodrožić, Zorana Ferića, Drage Glamuzine i Martine Vidaić. Svečana dodjela Nagrade Kamov održat će se 17. studenog, na Kamovljev rođendan.
Najava • 17.06.2021.

Novozagrebačka tribina: Ivana Bodrožić predstavlja roman 'Sinovi, kćeri'

Na Novozagrebačkoj tribini gostuje autorica Ivana Bodrožić koja će predstaviti svoj novi roman 'Sinovi, kćeri'. Tribinu organizira Knjižnica Vjekoslava Majera, a druženje s autoricom i urednicom Dianom Matulić održat će se na otvorenom ispred knjižnice u Zapruđu, u četvrtak 17. lipnja 2021.
Najava • 14.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje', gostuju Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. O poeziji kao mogućnosti obraćanja mnogima, njenoj ljekovitosti i važnosti, o tome trebamo li poeziju i zašto je bitno da poezija bude, koliko i stilski, toliko i emocionalni paket za čitatelje, s autoricama će razgovarati Monika Herceg i Mateja Jurčević.