Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 17.12.2020.

Izložba ilustracija Agate Lučić u Kabinetu Malih zvona

Tri putnika u zemlju Nut

U Kabinetu Malih zvona u Savskoj 28, otvorena je izložba ilustracija koje je mlada akademska umjetnica Agata Lučić izradila za slikovnicu Dorte JagićTri putnika u zemlju Nut“.

Tri putnika u zemlju Nut“ prvi je tekst za djecu višestruko nagrađivane hrvatske pjesnikinje Dorte Jagić. U pustolovno bajkovitom stilu autorica pripovijeda priču o trojici braće koji napuštaju svoj kraj (kojim je zavladao zli zmaj), odlaze u svijet te se nakon niza doživljaja, promijenjeni i mudriji, vraćaju kako bi promijenili i vlastiti dom. 

Ilustracija: Agata Lučić

Klasičnom obrascu bajke Dorta Jagić daje novi život, stvarajući dojmljive slike, pokazujući svu svoju jezičnu invenciju, vješto koristeći rimu i refrene. Tako nastaje originalna, duhovita cjelina koja prenosi mladom čitatelju i snažnu poruku. Ilustratorica Agata Lučić, kojoj je ovo prva slikovnica, vješto prati tekst kojemu sjajno odgovaraju njezin izražajni kolorit i maštovite slobodne forme.

 Izložba se može razgledati do 15. siječnja 2021.

Izložba Tri putnika u zemlju Nut

Agata Lučić rođena je 1995. godine, a djetinjstvo je provela u Delnicama. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te diplomski studij na odjelu grafike na Akademiji likovnih umjetnosti. Zanimaju je različiti materijali i mediji: bavi se ilustracijom, keramikom, grafikom i dizajnom. Njezini stripovi i ilustracije objavljeni su u fanzinima, novinama i časopisima (Komikaze, Večernji list, Skica itd.), a neke je radove realizirala kao murale. U sklopu programa ERASMUS+ studirala je jedan semestar na Royal Academy of Fine Arts u Antwerpenu te je sudjelovala na rezidencijalnom programu (CreArt AIR Aveiro, Portugal). Izlagala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te je i nagrađivana za svoj rad. 

Dorta Jagić Agata Lučić

Tri putnika u zemlju Nut

  • Mala zvona 08/2020.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313097
  • Cijena 98.00 kn

'Tri putnika u zemlju Nut' prvi je tekst za djecu višestruko nagrađivane hrvatske pjesnikinje Dorte Jagić. U pustolovno bajkovitom stilu autorica pripovijeda priču o trojici braće koji napuštaju svoj kraj (kojim je zavladao zli zmaj), odlaze u svijet te se nakon niza doživljaja, promijenjeni i mudriji, vraćaju kako bi promijenili i vlastiti dom. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –