Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dorta Jagić Agata Lučić

Tri putnika u zemlju Nut

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Ilustracije: Agata Lučić
  • 08/2020.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313097
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tri putnika u zemlju Nut“ prvi je tekst za djecu višestruko nagrađivane hrvatske pjesnikinje Dorte Jagić. U pustolovno bajkovitom stilu autorica pripovijeda priču o trojici braće koji napuštaju svoj kraj (kojim je zavladao zli zmaj), odlaze u svijet te se nakon niza doživljaja, promijenjeni i mudriji, vraćaju kako bi promijenili i vlastiti dom. 

Klasičnom obrascu bajke Dorta Jagić daje novi život, stvarajući dojmljive slike, pokazujući svu svoju jezičnu invenciju, vješto koristeći rimu i refrene. Tako nastaje originalna, duhovita cjelina koja prenosi mladom čitatelju i snažnu poruku. Ilustratorica Agata Lučić, kojoj je ovo prva slikovnica, vješto prati tekst kojemu sjajno odgovaraju njezin izražajni kolorit i maštovite slobodne forme.

Dorta Jagić rođena je 1974. godine u Sinju. Osim poezije, piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje i dramske tekstove. Uvrštena je u brojne domaće i strane pjesničke antologije, pojedini pjesnički ciklusi i priče prevedeni su na dvadeset stranih jezika. Osim pjesničke nagrade Goran za mlade pjesnike za rukopis "Plahta preko glave", dobitnica je nagrade Balkan Grand Prize for Poetry 2007. na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj te ugledne nagrade The European Poet of Freedom Award 2014. za knjigu pjesama "Kauč na trgu", koju dodjeljuje poljski grad Gdanjsk. Godine 2017. nagrađena je Goranovim vijencem za cjelokupan opus i izniman doprinos hrvatskoj književnosti, a 2019. Nagradom Višnja Machiedo za knjigu eseja "Veće od kuće". Vodi radionice kreativnog pisanja, prevodi s engleskog i njemačkog poeziju i prozu. Živi u Zagrebu kao slobodna umjetnica.  

Objavila: "Plahta preko glave", pjesme (SKUD „I. G. Kovačić“, 1999., elektronickeknjige.com, 2009.), "Tamagochi mi je umro na rukama", pjesme (Meandar,  2001.), "Kalodont", drama (Zbornik dramskih tekstova alternativne kazališne scene, 2003.), "Đavo i usidjelica", pjesme (AGM, 2003., elektronickeknjige.com 2006.), "Kvadratura duge", pjesme (AGM, 2007.), "Kičma", kratke priče (Aora, 2009.), "S tetovažom nisi sam", kratke priče (HDP i Jesenski & Turk, 2011.), "Kauč na trgu", pjesme (HDP, 2011.), "Mali rječnik biblijskih žena", proze (Mala zvona, 2013.), "Kanapa na rynku" (Instytut Kultury Miejskie, Gdanjski, 2013.), "Prolazi i pukotine", putopisi (Jesenski & Turk, 2015.), "Kafkin nož", pjesme (HDP, 2015.)., Veće od kuće, proze (Hena com, 2018.), "Inženjer leta na kraju svijeta", slikovnica (Naklada Ljevak, 2020.), "Tri putnika u zemlju Nut", slikovnica (Mala zvona, 2020.).

Agata Lučić rođena je 1995. godine, a djetinjstvo je provela u Delnicama. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te diplomski studij na odjelu grafike na Akademiji likovnih umjetnosti. Zanimaju je različiti materijali i mediji: bavi se ilustracijom, keramikom, grafikom i dizajnom. Njezini stripovi i ilustracije objavljeni su u fanzinima, novinama i časopisima (Komikaze, Večernji list, Skica itd.), a neke je radove realizirala kao murale. U sklopu programa ERASMUS+ studirala je jedan semestar na Royal Academy of Fine Arts u Antwerpenu te je sudjelovala na rezidencijalnom programu (CreArt AIR Aveiro, Portugal). Izlagala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te je i nagrađivana za svoj rad. 

Za nakladu Mala zvona ilustrirala je slikovnicu Dorte Jagić „Tri putnika u zemlju Nut”. Za knjigu „Ogledalo bez mana” nagrađena je posebnom pohvalom žirija na 11. Supertoonu – festivalu animacije i stripa, u kategoriji strip-album. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –