Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Dobričić Vendi Vernić

Čarobne naočale

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Ilustracije: Vendi Vernić
  • 10/2022.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313554
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Malena junakinja ove priče želi pomoći mami i otići po kalup za tortu u spremište, no boji se tog mračnog prostora – toliko da se ne usuđuje čak ni ispružiti ruku da bi upalila svjetlo. No tata joj posuđuje čarobne naočale kroz koje svijet izgleda drugačije; naočale ne mijenjaju samo izgled stvari, nego onaj tko ih nosi može čuti i razumjeti životinje. Tako se djevojčica upoznaje s paukom u spremištu i s moljcem u spavaćoj sobi, a kad otvori prozor, u vrtu su lasica i noćni leptir. U razgovorima se pokazuje da naizgled simpatična bića nisu uvijek zaista simpatična – i obrnuto. 

Slikovnica „Čarobne naočale” autorice teksta Ane Dobričić i ilustratorice Vendi Vendić, topla je i vedra priča koja uči malenog čitatelja samopouzdanju, ali i tome da prvi dojmovi nisu uvijek pouzdani te da treba dobro upoznati bića oko sebe prije nego što se o njima donese ikakav sud.

Ana Dobričić rođena je dovoljno davno da je stigla završiti razne škole, pa i fakultet na kojemu se jako puno čita, a opet ne tako davno da bi zaboravila čarobni svijet dječjih priča. Taj joj je svijet blizak i zbog njeno dvoje djece koja su uvijek željna neke nove knjige i vrlo su savjesni slušatelji. Njihova pitanja i zajednička iskustva navela su mamu Anu da i sama počne pisati, s nadom da će se njene priče svidjeti i njenim i drugim mališanima, ali i velikima koji ponekad žele biti mali. Priče su tu i zato da bi veliki i mali, zajedno čitajući i putujući svijetom mašte, proveli više vremena družeći se, jer je to zajedničko vrijeme izuzetno vrijedno i za jedne i za druge.

Vendi Vernić (1991.) nagrađivana je mlada ilustratorica. Diplomirala je 2015. primijenjenu grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Svjetlana Junakovića. Na međunarodnom je sajmu Dječje knjige u Bologni 2018. osvojila Grand Prix za ilustraciju.

Kao grafička dizajnerica imala je mnoge angažmane u prestižnim kulturnim i umjetničkim institucijama poput Škole za suvremeni ples Ane Maletić, Arhiva Tošo Dabac, Studija Bruketa&Žinić, Instituta Plavi svijet, nakladnika Školska knjiga i drugih.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –