Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eugene Ionesco Vendi Vernić

Priče 1, 2, 3, 4

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Prijevod: Sanja Lovrenčić
  • Ilustracije: Vendi Vernić
  • 11/2020.
  • 84 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538131165
  • Cijena: 15.66 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Četiri priče Eugènea Ionescoa namijenjene djeci, prvi put na hrvatskom jeziku, s ilustracijama Vendi Vernić

Premda se inače nije bavio pisanjem za djecu, Ionesco je prihvatio izazov ilustratora Etiennea Delesserta i napisao „Priče 1, 2, 3, 4“ „za djecu mlađu od tri godine“. U njih je pretočio neke trenutke iz vlastitog života i neke (verbalne) igre kojih se igrao sa svojom kćeri dok je bila malena. Njegov svijet slobodne mašte, humora i apsurda i u ovim je pričama jednako originalan i prepoznatljiv kao i u dramama koje su mu donijele svjetsku slavu. 

Za prvo hrvatsko izdanje „Priča 1, 2, 3, 4“ ilustratorica Vendi Vernić stvorila je likovni jezik koji se diskretno oslanja na stilove oblikovanja iz godina nastanka ovih Ionescovih tekstova, ostajući pritom originalan, slobodan i maštovit.

Vendi Vernić (1991.) nagrađivana je mlada ilustratorica. Diplomirala je 2015. primijenjenu grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Svjetlana Junakovića. Na međunarodnom je sajmu Dječje knjige u Bologni 2018. osvojila Grand Prix za ilustraciju.

Kao grafička dizajnerica imala je mnoge angažmane u prestižnim kulturnim i umjetničkim institucijama poput Škole za suvremeni ples Ane Maletić, Arhiva Tošo Dabac, Studija Bruketa&Žinić, Instituta Plavi svijet, nakladnika Školska knjiga i drugih.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –