Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Josip Čekolj

Hahari na dnu mulja

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Ilustracije: Dominik Vuković
  • 11/2022.
  • 88 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313585
  • Cijena: 16.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U najboljoj tradiciji romana za mlade, a ipak novim svježim glasom pripovijeda Josip Čekolj dogodovštine svojih hahara – četvero prijatelja na pragu odrastanja. I premda je grad kojim se kreću izmišljen, a njihovom inačicom kajkavskog jezika nitko u stvarnosti ne govori, posve su stvarne njihove ljubavi i zbunjenosti, sukobi i zablude, kao i potreba za uporištem i toplinom.

U tumaranju hahara po „dnu mulja” javljaju se neki orijentiri, manje ili više pouzdani, uglavnom s rubova društva, među kojima je možda najvažnija starica s mačkama i sluhom za poeziju. I kako to u romanima odrastanja obično biva, lutanje kroz mulj na koncu postaje korak prema zrelosti. 

Roman za mlade Josipa Čekolja „Hahari na dnu mulja” opremljen je ilustracijama likovnog umjetnika Dominika Vukovića. Poticaj za nastanak ove knjige bila je izložba „Hahari i žabe” Dominika Vukovića, tematski posvećena reminiscencijama na djetinjstvo. Ovo izdanje ilustrirao je blisko surađujući s autorom romana, što je urodilo osobitom povezanošću teksta i ilustracije. 

Sanja Lovrečić, urednica

Josip Čekolj rođen je 1999. godine. Osnovnu školu pohađa u Donjoj Stubici, a srednju školu u Zaboku. Prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije. Trenutno polazi diplomski studij kroatistike i povijesti ranog novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je slikovnice „Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom” (2020.) i zbirke pjesama „Junaci i zmajevi u zalasku” (2022.). Pjesnički rukopis „Dječak pred žetvu” pohvaljen je na „Goranovu proljeću” te je osvojio nagradu „Na vrh jezika” 2022. godine. Ciklus akrostiha „Rukovet noćnih putovanja” nastao je u sklopu Revije malih književnosti te je objavljen u antologiji „Vrijeme misli” (2021.). Kratke priče i pjesme objavljuje u regionalnim i hrvatskim časopisima i zbornicima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –