Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.06.2022.

Millenium stih – poetski maraton ''Riječi iznad svega'' u Zadru
Održava se
17.-18.06.2022.

U sklopu manifestacije Millenium stih – poetski maraton '„Riječi iznad svega'' koja se 17. i 18. lipnja održava u Zadru, Hrvatski P.E.N. centar poziva na program „Poezija u prijevodu” čije su gošće hrvatske pjesnikinje i članice P.E.N.-a Gordana Benić, Diana Burazer, Dorta Jagić i Andriana Škunca. Tijekom večeri, osim razgovora s pjesnikinjama, moći ćete čuti i njihovu poeziju na različitim jezicima. 

Poseban gost večeri je i član katalonskog P.E.N.-a, pjesnik i prevodilac Pau Sanchis i Ferrer koji se ovaj put neće predstaviti kao pjesnik, već će kao prevoditelj njegove poezije govoriti o Tonku Maroeviću.

Program „Poezija u prijevodu“ povezan je sa studijima filologije Sveučilišta u Zadru na kojima se posebna pozornost pridaje upravo književnom prevođenju. Ove godine „Poezija u prijevodu“ posvećena je preminulim pjesnicima Tonku Maroeviću i Ivici Ušljebrki. Tonko Maroević bio je poseban gost ovoga dijela programa u prvoj godini održavanja maratona, a Ivica Ušljebrka bio je član organizacijskog odbora maratona, organizator programa „Na njima riječ ostaje“, a sudjelovao je i u radu na do sada objavljenim zajedničkim zbirkama. Studenti Sveučilišta u Zadru čitat će svoje prijevode njihovih pjesma. 

Moderiraju: Rafaela Božić i Iva Grgić Maroević

Millenium stih – poetski maraton 
17. i 18. 6. 2022. Zadar

17.6.2022. 
- od 16 do 18:30, NA NJIMA RIJEČ OSTAJE
Nastupaju učenici osnovnih i srednjih škola Zadarske županije i glazbeni gosti.

- od 20 do 22 sata POEZIJA U PRIJEVODU 
Nastupaju profesori, studenti i gosti Sveučilišta u Zadru, glazbeni gosti. Posebni gosti, članice hrvatskog P.E.N.-a: Gordana Benić, Diana Burazer, Dorta Jagić i Andriana Škunca i član katalonskog P.E.N.-a Pau Sanchis i Ferrer. Moderiraju: Rafaela Božić i Iva Grgić Maroević

18.6.2022. 
- od 16 do 17 sati

Ispred sv. Donata snimanje Milenijske fotigrafije Šime Strikomana, sudjeluju svi sudionici ovogodišnje manifestacije.

- od 17 do 23:30
VELIKI MARATON 

Nastupaju pjesnici iz Zadra, Hrvatske i regije, kantautori i glazbeni gosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –