Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski P.E.N. centar ×

Najava • 21.03.2018.

Predstavljanje knjige 'Vidi, poezija!' i čitanje hrvatskih pjesnika na Svjetski dan poezije

Na Svjetski dan poezije (21. ožujka) Hrvatski P.E.N. centar poziva na predstavljanje knjige 'Vidi, poezija!' i čitanje hrvatskih pjesnika koje će se održati 21. ožujka u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović" (Preradovićeva 5, Zagreb).
Vijest • 06.03.2018.

Međunarodni PEN usvojio 'Manifest žena'

Povodom skorog Dana žena hrvatski P.E.N. centar objavio je hrvatski prijevod 'Manifesta žena' koji je jednoglasno usvojen od delegata Međunarodnoga PEN-a 21. rujna 2017. godine na Osamdeset i trećem kongresu PEN-a u Lavovu u Ukrajini.
Najava • 21.02.2018.

Razgovor 'Tuđe i naše', povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor ''Tuđe i naše - O prevođenju i popularizaciji književnosti', koji će se održati u srijedu 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Obilježavanje Dana povod je i za javno predstavljanje rada na lingvističkim pravima.
Najava • 24.11.2017.

Hrvatski P.E.N. centar obilježava 90. obljetnicu

Program obilježavanja 90. obljetnice Hrvatskog PEN-a započet će u Gradskom kazalištu Gavella u kojem će uz domaće, sudjelovati predstavnici Međunarodnog centra PEN-a. U programu se u nastavku održava tribina 'PEN u zonama konflikta', susret sa suvremenim ukrajinskim piscem Andrejem Kurkovim te okrugli stol 'PEN jučer i danas'.
Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 10.05.2016.

Hrvatski P.E.N. centar organizira simpozij 'Ecce homo'

Hrvatski P.E.N. centar organizira simpozij 'Ecce homo' koji otvara pitanja aktualnosti umjetničke subverzije u današnjoj svjetsko-političkoj situaciji, s posebnim naglaskom na lokalni kontekst. Sudjeluju: Tomislav Brlek , Nadežda Čačinovič, Frano Dulibić, Ivana Hanaček, Lucia Leman, Ivana Mance, Goran Pavlić i Sibila Petlevski.