Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Diana Burazer ×

Vijest • 19.02.2024.

Diana Burazer dobitnica nagrade 'Ante Zemljar' za 2024.

Prosudbeno povjerenstvo Hrvatskog književnog društva donijelo je odluku da se nagrada 'Ante Zemljar' dodjeli književnici Diani Burazer. Nagrada se sastoji od diplome, medaljona s likom književnika Ante Zemljara i umjetničke fotografije s motivima otoka Paga. Svečano uručenje nagrade 'Ante Zemljar' bit će u četvrtak 22. veljače u MKD Ilinden u Rijeci.
Najava • 24.11.2023.

Tribina Žica, odmotano klupko boli

Hrvatski P.E.N. centar poziva na tribinu 'Žica, odmotano klupko boli'. Kako poezija progovara o Žici/slobodi i neslobodi/ represiji/ratu/migrantima?… o iskustvima sudionika kao pjesnika, čitatelja i kritičara, o prijevodima i o antologiji u nastajanju govorit će: Lana Derkač, Davor Šalat, Andrijana Kos Lajtman, Ksenija Banović, Goran Čolakhodžić i Diana Burazer.
Najava • 31.01.2023.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022. i CD-a 'Pomrčina' benda Sjeverozapad, održat će se u utorak 31. siječnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Sudjelovat će Lidija Bajuk, Ksenija Banović, Alen Brlek, Diana Burazer, Marina Katinić, Andrijana Kos Lajtman, Davor Šalat, Tomica Šćavina, Rujana Vučićević, Zvonka Obajdin i Nikola Brkljačić.
Najava • 09.11.2022.

Tribina 'Bok, bok (*) norveškoj književnosti'

Na tribini 'Bok, bok (*) norveškoj književnosti' o nekim norveškim autorima i norveškoj književnosti prevedenoj u Hrvatskoj, govore: Miroslav Mićanović, književnik, Mišo Grundler, prevoditelj i asistent na katedri za skandinavske jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Anja Majnarić, prevoditeljica i Diana Burazer, moderatorica tribine.
Najava • 20.09.2022.

KAJ i ČA – poetski međuprostori

U sklopu ciklusa tribina Tumači poezije Hrvatskog PEN centra, u utorak 20. rujna u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, održat će se tribina posvećena hrvatskoj dijalektalnoj poeziji. Na tribini će sudjelovati Božica Brkan, Evelina Rudan, Mario Kolar te Nada Galant i Diana Burazer, moderatorica.