Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miroslav Kirin ×

Kritika • 07.01.2019.

Miroslav Kirin : Lirka

'Lirka' Miroslava Kirina na ludičan i začudan način kondenzira svakodnevni svijet, trajanje uz obične stvari, prakse i rituale. Indirektno i sasvim nenametljivo uvažava potisnute slike djetinjstva i/ili nekog izvornijeg života, zazirući od matrica ukorijenjenih u artificijelnosti i raznim vrstama konvencija.
Najava • 26.10.2017.

Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera: Maroević, Manojlović, Kirin, Herceg

U četvrtak 26. listopada u Knjižnica Vjekoslava Majera u Zapruđu održat će se tribina povodom Mjeseca hrvatske knjige 'Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera' na kojoj će gostovati pjesnici: Tonko Maroević, Sonja Manojlović, Miroslav Kirin i Monika Herceg.
Najava • 04.04.2017.

Kreće nova tribina u Booksi - 'Poezija na živo' ugošćuje Miroslava Kirina

'Poezija na živo' nova je serija tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara. Prvi gost tribine je Miroslav Kirin, pjesnik, prevoditelj i prozaik, a voditelj tribine je mladi pjesnik Ivan Šamija.
Najava • 23.10.2015.

Jednodnevna književna akcija : Poeziju u knjižnice!

Program počinje u 18 sati ispred ulaza u Gradsku knjižnicu gdje će biti postavljena polica na koju će potom okupljeni pjesnici stavljati knjige poezije ili makete s naslovima izvornih zbirki poezije. Nakon toga počinje središnji događaj – okupljanje pjesnika i glumaca, čitanje poezije i perfomansi.
Najava • 25.09.2015.

Zagrijavanje rujansko: Kirin, Sajko, Simić, Vujčić

Zagrijavanje novu književnu sezonu otvara novim knjigama i sjajnim piscima. Poeziju i prozu, nove i friško objavljene tekstove čitaju Miroslav Kirin, Ivana Sajko, Mima Simić te Marina Vujčić.