Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miroslav Kirin ×

Vijest • 18.10.2022.

Finalisti/ce Nagrade Fran Galović 2022.

Od 64 pristigle knjige na natječaj za Nagradu Fran Galović za najbolje objavljeno književno djelo hrvatskih autora na temu zavičaja i/ili identiteta, prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mario Kolar (predsjednik), Julijana Matanović i Zlatko Krilić, u finale je odabralo 10 knjiga. Dobitnik će biti proglašen na završnoj svečanosti ovogodišnje 29. Galovićeve jeseni.
Najava • 20.06.2022.

Rumunjski i hrvatski pjesnici u Zagrebu

Pjesničko čitanje i predstavljanje pjesničko-prevoditeljske radionice hrvatskih i rumunjskih pjesnika u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP) i partnera FILIT iz Rumunjske, održat će se 20. lipnja u društvenom klubu Botaničar u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Baković, Miroslav Kirin, Nada Topić, te rumunjski pjesnici Claudiu Komartin, Ștefan Manasia i Olga Stefan.
Najava • 11.03.2022.

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije' održat će se u petak 11. ožujka u Galeriji Šira u Zagrebu gdje je nedavno postavljena izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom 'Poezija u slici', inspirana pjesmama objavljenim u 'Banijskoj književnoj antologiji' Miroslava Kirina i Borisa Vrge.
Najava • 23.02.2022.

Predstavljanje knjige 'Babanija' Miroslava Kirina

Predstavljanje knjige 'Babanija' Miroslava Kirina održat će se u srijedu, 23. veljače u zagrebačkom caffe baru Botaničar. Uz autora, o knjizi će govoriti urednica Ana Brnardić, pjesnikinja Evelina Rudan te književnica i kritičarka Darija Žilić. Predstavljanje knjige bit će moguće pratiti i putem YouTube kanala Naklade Ljevak.
Najava • 10.11.2021.

Tribina o hrvatsko-turskim kulturnim i književnim vezama

Tribina o hrvatsko-turskim kulturnim i književnim vezama održat će se u srijedu 10. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U razgovoru o turskoj književnosti na hrvatskom jeziku, o književnim susretima i suradnjama, te o svim oblicima kulturne suradnje govore Nermina Husković, Goran Beus Richemberg i Miroslav Kirin.
Najava • 25.04.2019.

Frakturina večer poezije

Nakladnička kuća Fraktura organizira večer poezije koje će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. u 20 sati u dvorani Müller zagrebačkog Kina Europa (Varšavska 3). Predstavit će nove zbirke Josipe Gogić, Miroslava Kirina, Suzane Matić, Lare Mitraković i Davora Šalata.
Najava • 26.10.2017.

Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera: Maroević, Manojlović, Kirin, Herceg

U četvrtak 26. listopada u Knjižnica Vjekoslava Majera u Zapruđu održat će se tribina povodom Mjeseca hrvatske knjige 'Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera' na kojoj će gostovati pjesnici: Tonko Maroević, Sonja Manojlović, Miroslav Kirin i Monika Herceg.