Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2022.

Predstavljanje knjige 'Babanija' Miroslava Kirina
Održava se
23.02.2022. u 19h

Predstavljanje knjige "Babanija" Miroslava Kirina (Naklada Ljevak, 2021) održat će se u srijedu 23. veljače u 19 sati u zagrebačkom caffe baru Botaničar (Trg Marka Marulića 6).

Uz autora, o knjizi će govoriti urednica Ana Brnardić, pjesnikinja Evelina Rudan te književnica i kritičarka Darija Žilić

Babanija je svijet, ime koje odvlači od poznatog k nepoznatom – ispisanom sasvim poznatim, katkad zazorno bliskim ljudima, prostorima, razgovorima. U Babaniji je moguća Banija, ali je ona istodobno i prilično nemoguća. Nestvarna, izmišljena, izmaštana, a zatim opet tako gorko stvarna, krhka sa svojom nesrećom, protresena galgenhumorom. Banija je pak sad već mitska mikrozemlja. Svojevrsno međuzemlje. Zemlja koju se svako malo nužno mora reimaginirati. A najvažnije – zemlja beskrajnog djetinjstva. Svatko ima pravo da ovaj kraj nazove onako kako osjeća da je najbolje. Ako se pak odlučimo za latinski naziv, koji se pomalo gordo izdiže iz meteža naših nesigurnih jezika, Terra banalis je možda najbolje rješenje. (M. Kirin)

Predstavljanje knjige bit će moguće pratiti i putem YouTube kanala Naklade Ljevak. 

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen. 

Miroslav Kirin

Babanija

  • Naklada Ljevak 10/2021.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555317

Babanija je svijet, ime koje odvlači od poznatog k nepoznatom – ispisanom sasvim poznatim, katkad zazorno bliskim ljudima, prostorima, razgovorima. U Babaniji je moguća Banija, ali je ona istodobno i prilično nemoguća. Nestvarna, izmišljena, izmaštana, a zatim opet tako gorko stvarna, krhka sa svojom nesrećom, protresena galgenhumorom. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –