Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.03.2022.

Promocija romana 'Pozdrav iz Staljingrada' Romana Pavića
Održava se
25.03.2022. u 20h

Promocija romana "Pozdrav iz Staljingrada" autora Romana Pavića koji je u svojem je prvijencu spojio svoje ljubavi – slikarstvo, medicinu, povijest i književnost, održat će se u petak 25. ožujka u 20 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.

Vrhunski kirurg, liječnik, sveučilišni profesor i još mnogo toga, napisao je roman o tri intelektualca koja u osvit Drugoga svjetskoga rata sanjaju svoje snove, no igrom sudbine i ne vlastitom voljom naći će se u paklu Bitke za Staljingrad te i nakon toga preživjeti još mnoge nedaće. Ovaj roman suvremena je povijesna freska koja vješto kombinira fikcionalnu priču, stvarne dokumente i razmišljanja aktera vremena o kojem je riječ. 

O romanu uz autora govore povjesničar Hrvoje Klasić, kustos Željko Marcijuš i urednik Seid Serdarević.

Roman Pavić

Pozdrav iz Staljingrada

  • Fraktura 01/2022.
  • 648 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584232
  • Cijena 249.00 kn

'Pozdrav iz Staljingrada' saga je o trojici prijatelja uhvaćenih u kovitlac svjetskih događaja, koji čudom preživljavaju Bitku za Staljingrad, kamo nisu otišli svojom voljom, da bi se potom u sovjetskom zarobljeništvu uspjeli izdvojiti svojim sposobnostima te postati punopravni crvenoarmejci, koji će se po povratku u Jugoslaviju susresti s drugom vrstom ideološke zaslijepljenosti. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –