Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marina Vujčić ×

Vijest • 24.03.2021.

Objavljeni dobitnici nagrada 'Iso Velikanović' i 'Marin Držić' za 2020. godinu

Mladen Machiedo dobitnik je nagrade 'Iso Velikanović' za životno djelo. Za najbolji prijevod književnih djela objavljenih u protekloj godini nagrađen je Adrian Cvitanović za prijevod s poljskoga 'Dnevnika pisanih noću' Gustava Herlinga-Grudzinskog. Prvu nagradu za dramsko djelo 'Marin Držić' dobila je Marina Vujčić...
Najava • 05.12.2019.

U književnom programu Bookvica gostuje Marina Vujčić

U književnom programu Bookvica svoj će roman 'Pedeset cigareta za Elenu' predstaviti jedna od najčitanijih hrvatskih književnica Marina Vujčić. Voditeljica Bookvice Patricija Horvat razgovarat će s autoricom o temama koje je privlače i njihovu istraživanju, o oživljavanju likova, problemima suvremenog društva, statusu spisatelj(ic)a u današnjem društvu...
PODCAST • 30.10.2019.

Marina Vujčić - Pedeset cigareta za Elenu

Marina Vujčić čita ulomak iz svog novog romana 'Pedeset cigareta za Elenu'. U romanu pratimo pedesetogodišnjeg junaka koji odluči svoj rođendan obilježiti tako da svih dvadeset i četiri sata ostane budan i da pri tome u čast svojoj poginuloj sestri blizanki, ispuni sasvim bizaran zavjet da popuši pedeset cigareta i sačuva pedeset opušaka.
Najava • 04.11.2019.

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić, održat će se u ponedjeljak 4. studenog na tribini Razotkrivanje u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Razgovor o novom romanu autorice i književne urednice Marine Vujčić vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 20.10.2017.

Predstavljanje knjige Marine Vujčić 'Pitanje anatomije'

Predstavljanje nove knjige Marine Vujčić 'Pitanje antomije' održat će se u petak 20. listopada u caffe baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Tanja Tolić, Vesna Tominac Matačić i Marina Vujčić.
Kritika • 22.12.2015.

Marina Vujčić : Susjed

Mlada žena koja je inače sposobna rezonirati sasvim bistro, čak i autoironično, saplevši se o vlastite romantične tlapnje, s vremenom sve karikaturalnije proklizava u ludilo. Kad se nakon cjeloživotne fatalističke pasivnosti napokon počne naoko proaktivno ponašati, već je zaglibila u deluziju: percepcija međuljudskih odnosa i zbivanja posve joj je izobličena.
Najava • 25.09.2015.

Zagrijavanje rujansko: Kirin, Sajko, Simić, Vujčić

Zagrijavanje novu književnu sezonu otvara novim knjigama i sjajnim piscima. Poeziju i prozu, nove i friško objavljene tekstove čitaju Miroslav Kirin, Ivana Sajko, Mima Simić te Marina Vujčić.