Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marina Vujčić ×

Najava • 05.12.2019.

U književnom programu Bookvica gostuje Marina Vujčić

U književnom programu Bookvica svoj će roman 'Pedeset cigareta za Elenu' predstaviti jedna od najčitanijih hrvatskih književnica Marina Vujčić. Voditeljica Bookvice Patricija Horvat razgovarat će s autoricom o temama koje je privlače i njihovu istraživanju, o oživljavanju likova, problemima suvremenog društva, statusu spisatelj(ic)a u današnjem društvu...
PODCAST • 30.10.2019.

Marina Vujčić - Pedeset cigareta za Elenu

Marina Vujčić čita ulomak iz svog novog romana 'Pedeset cigareta za Elenu'. U romanu pratimo pedesetogodišnjeg junaka koji odluči svoj rođendan obilježiti tako da svih dvadeset i četiri sata ostane budan i da pri tome u čast svojoj poginuloj sestri blizanki, ispuni sasvim bizaran zavjet da popuši pedeset cigareta i sačuva pedeset opušaka.
Najava • 04.11.2019.

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić, održat će se u ponedjeljak 4. studenog na tribini Razotkrivanje u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Razgovor o novom romanu autorice i književne urednice Marine Vujčić vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 20.10.2017.

Predstavljanje knjige Marine Vujčić 'Pitanje anatomije'

Predstavljanje nove knjige Marine Vujčić 'Pitanje antomije' održat će se u petak 20. listopada u caffe baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Tanja Tolić, Vesna Tominac Matačić i Marina Vujčić.
Najava • 09.09.2017.

Subota na Festivalu svjetske književnosti 2017.

U programu Festivala svjetske književnosti 2017. u subotu, 9. rujna na rasporedu su: 'Dvostruki portret' Maje Gal Štromar i Ivane Rogar, te Vladimira Tabaševića & Kristiana Novaka, tribina 'Razotkrivanje' s Igorom Štiksom i svečano zatvaranje FSK-a uz rođendansku proslavu 15 godina Frakture i 5 godina Festivala svjetske književnosti. U Splitu će gostovati Marina Vujčić.
Vijest • 26.11.2015.

Marina Vujčić dobitnica nagrade V.B.Z.-a i TISAKmedije za najbolji roman 2015.

Književna nagrada V.B.Z.-a & Tisak medije za najbolji neobjavljeni roman 2015. godine dodijeljena je Marini Vujčić za roman 'Susjed'. Odluku je donio žiri književne nagrade u čijem su sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić i Drago Glamuzina.
Najava • 19.02.2015.

Splitska Bookvica predstavlja Marinu Vujčić

U ovotjednoj Bookvici Patricije Vodopije gostuje spisateljica i urednica Marina Vujčić koja će predstaviti svoje dvije nedavno objavljene knjige: roman 'A onda je Božo krenuo ispočetka' i zbirku drama 'Umri ženski'. Posebna gošća večeri bit će splitska spisateljica Aleksandra Kardum.