Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.10.2019.

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić
Održava se
04.11.2019. u 18h

Predstavljanje novog romana Marine Vujčić "Pedeset cigareta za Elenu" (Fraktura, 2019), održat će se u ponedjeljak, 4. studenog u 18 sati na tribini Razotkrivanje u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu (Mala dvorana, Gundulićeva 6).

Razgovor s autoricom vodit će urednik Seid Serdarević.
  
"Pedeset cigareta za Elenu", roman istaknute spisateljice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan "leptirov učinak" na razini malog čovjeka i njegove svakodnevnice. Ako leptir zamahne krilima u Pekingu, on može, kaže poslovica, uzrokovati uragan na Floridi – ali što se, recimo, može dogoditi kad jedan pedesetogodišnjak odluči svoj rođendan obilježiti tako da svih dvadeset i četiri sata, od ponoći kad mu rođendan počinje, pa do ponoći kad završava, ostane budan i da pri tome u čast svojoj poginuloj sestri blizanki, ispuni sasvim bizaran zavjet da popuši pedeset cigareta i sačuva pedeset opušaka?

Marina Vujčić

Pedeset cigareta za Elenu

  • Fraktura 08/2019.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581521
  • Cijena 139.00 kn

'Pedeset cigareta za Elenu', najnoviji roman spisateljice i urednice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan 'leptirov učinak' na razini malog čovjeka i njegove svakodnevnice. Četiri paralelne priče, naizgled posve nepovezane, odvijat će se tijekom dvadeset četiri sata u danu...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –