Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.12.2019.

U književnom programu Bookvica gostuje Marina Vujčić
Održava se
05.12.2019. u 20:30h

Pedeset cigareta za Elenu Vujčić Marina

U književnom programu Bookvica svoj će novi roman „Pedeset cigareta za Elenu“ (Fraktura, 2019.) predstaviti jedna od najčitanijih hrvatskih književnica Marina Vujčić. 

U potki romana je teorija kaosa, takozvani leptirov učinak, koji autorica istražuje na razini „malog“ čovjeka i njegove svakodnevice pitajući se može li bezazlena noćna šetnja jedne osobe sudbonosno utjecati na živote drugih ljudi, koje i ne poznaje. 

„Četiri paralelne priče ovih junaka, naizgled posve nepovezane, odvijat će se tijekom dvadeset četiri sata u danu na početku kojeg je Oliver donio odluku koja će utjecati na živote ostalih troje protagonista i likova koji su s njima povezani. Usprkos tome ostat će neznanci, iako bi im taj jedan dan, a nekima možda i ostatak života, izgledao sasvim drukčije da se jedni drugima nisu našli na putu.“ (Seid Serdarević)

Voditeljica Bookvice Patricija Horvat razgovarat će s autoricom o tajni njezine popularnosti, temama koje je privlače i njihovu istraživanju, o oživljavanju likova, problemima suvremenog društva koja stavlja u prvi plan u svojim djelima, statusu spisatelj(ic)a u današnjem društvu i aktualnoj temi koeficijenta, a spomenut će i raznovrsne aktivnosti, osim pisanja romana, kojima se autorica bavi na književnom polju.

I publika će imati priliku postavljati pitanja autorici, a u tradicionalnoj nagradnoj igri netko će dobiti knjigu „Pedeset cigareta za Elenu“ na dar.

Bookvica se održava u četvrtak, 5. prosinca s početkom u 20,30 sati, u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II).

– PODCAST: Marina Vujčić čita ulomak iz romana 'Pedeset cigareta za Elenu' –


Marina Vujčić rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. U nakladi izdavačke kuće Profil 2010. objavila je roman „Tuđi život“, a 2014. u izdanju Hena coma knjigu drama „Umri ženski“ i roman „A onda je Božo krenuo ispočetka“, koji je 2015. ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. Za dramu „Umri ženski“ 2014. godine dobila je treću nagradu Marin Držić.
Godine 2015. u izdanju Hena coma objavila je roman „Mogla sam to biti ja“. Iste godine na natječaju V. B. Z.-a i Tisak medije romanom „Susjed“ osvojila je nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015., koji je objavila izdavačka kuća V. B. Z.

Godine 2016. u suautorstvu s Ivicom Ivaniševićem objavila je roman „Otpusno pismo“ u izdanju Hena coma te za dramu „Podmornica“ dobila treću nagradu Marin Držić, a 2017. u izdanju Hena coma objavila je roman „Pitanje anatomije“. Živi i radi u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –