Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 30.10.2019.

Marina Vujčić - Pedeset cigareta za Elenu

Marina Vujčić (foto: Siniša Sunara)

Gošća naše nove rubrike Podcast je Marina Vujčić, spisateljica i književna urednica koja će vam pročitati ulomak iz svoga novog romana "Pedeset cigareta za Elenu" (Fraktura, 2019).

U romanu pratimo pedesetogodišnjeg junaka koji svoj rođendan odluči obilježiti tako da svih dvadeset i četiri sata, od ponoći kad mu rođendan počinje pa do ponoći kad završava, ostane budan i da pri tome, u čast svojoj poginuloj sestri blizanki, ispuni sasvim bizaran zavjet da popuši pedeset cigareta i sačuva pedeset opušaka.

Bezazlena noćna šetnja, na koju se Oliver Radman uputio kako bi ostao budan, utjecat će na živote troje neznanaca na način koji Oliver nije mogao ni zamisliti niti će ga ikada postati svjestan.

Poslušajte ulomak iz knjige (klik na strelicu):

– PODCAST: Marina Vujčić čita ulomak iz romana 'Pedeset cigareta za Elenu' –

Marina Vujčić

Pedeset cigareta za Elenu

  • Fraktura 08/2019.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581521

'Pedeset cigareta za Elenu', najnoviji roman spisateljice i urednice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan 'leptirov učinak' na razini malog čovjeka i njegove svakodnevnice. Četiri paralelne priče, naizgled posve nepovezane, odvijat će se tijekom dvadeset četiri sata u danu...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –