Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.05.2024.

Promocija knjige 'Noćni portir' Drage Glamuzine
Održava se
14.05.2024. u 20h

Drago Glamuzina, Noćni portir

Promocija knjige dnevničkih zapisa Drage Glamuzine "Noćni portir" (Buybook, 2024.) održat će se u utorak, 14. svibnja u 20 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će o knjizi govoriti Đurđica Čilić, Zoran Ferić, Ivica Prtenjača i autor. 

Drago Glamuzina napisao je svoj dnevnik tijekom zime i proljeća 2022. godine. Naziv "Noćni portir" savršeno se uklapa jer Glamuzina često piše o događajima koji se zbivaju tokom dana, ali ih on zapisuje noću. U ovoj knjizi autor opisuje svakodnevne trenutke, poput kućnih poslova, susreta s prijateljima, vremena provedenog s obitelji i ženom "s kojom odnedavno spava." Iako je formalno dnevnik, "Noćni portir" sadrži elemente romana. Semezdin Mehmedinović je o knjizi napisao: „Neke knjige uznemiravaju, a Noćni portir umiruje. Na neobičan i teško objašnjiv način ova knjiga je utješna. Nakon njenog čitanja povjeruješ da život, čak i u ovako nesretnom svijetu kakav je naš današnji, ima smisla."

Do sad su u ediciji "Dnevnik" izdavačke kuće Buybook (koju uređuje Semezdin Mehmedinović) objavljeni dnevnici Lane Bastašić, Almina Kaplana, Marka Pogačara, Selvedina Avdića, Olje Savičević Ivančević i Drage Glamuzine.

Drago Glamuzina

Noćni portir

  • Buybook 04/2024.
  • 184 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533780450

Pjesnik i romansijer Drago Glamuzina pisao je ovaj dnevnik u toku zime i proljeća 2022. godine. Dani su bili ispunjeni događajima koje je onda opisivao noću, pred spavanje, pa je onda i naslov 'Noćni portir' sretno srastao s knjigom. Dnevnik se tako transformirao u noćnik. A šta je ovdje opisano: sitni kućni problemi, susreti s prijateljima, vrijeme provedeno s bližnjima i ženom 's kojom odnedavno spava', u pitanju su živi likovi u tekstu koji, može se reći, u formalnom smislu jeste i roman. (Semezdin Mehmedinović)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –