Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 23.01.2019.

Sandorfov mini maraton 2 u Booksi i Knjižnici T. Ujevića s dobitnicima Europske nagrade za književnost

Višednevno književno događanje u organizaciji izdavačke kuće Sandorf, kluba Booksa i Knjižnice Tina Ujevića zagrebačkoj će publici predstaviti dobitnike Europske nagrade za književnost: slovensku spisateljicu Gabrielu Babnik, belgijsku dramsku i proznu spisateljicu Isabelle Wéry, bugarskog pisca Milena Ruskova te ciparkog pisca Emiliosa Solomoua.
Najava • 23.01.2019.

Predstavljanje knjige Douglasa Murraya 'Čudna smrt Europe'

U srijedu, 23. siječnja 2019. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige Douglasa Murrayja 'Čudna smrt Europe: Imigracija – Identitet – Islam'.
Vijest • 22.01.2019.

Slavko Kozina i Ivana Ljevak Lebeda na čelu Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK

Na redovnoj izbornoj skupštini Zajednice nakladnika i knjižara održanoj u ponedjeljak 21.siječnja 2019. u HGK – komori Zagreb izabrano je novo vodstvo ZNK. Za novog predsjednika izabran je Slavko Kozina (Naša djeca) a za zamjenicu predsjednika izabrana je Ivana Ljevak Lebeda (Naklada Ljevak). Izabrano je i devet članova/ica Vijeća ZNK.
Najava • 24.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Album hrvatske ćirilice u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu'

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak 24. siječnja bit će predstavljena knjiga 'Album hrvatske ćirilice u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu' autora Ivana Kosića. Uz autora knjigu će predstaviti recenzenti Josip Bratulić i Marinka Šimić.
Vijest • 16.01.2019.

Društvo hrvatskih književnika raspisalo natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

DHK raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige: 'Judita', za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini; 'Davidias', za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike te 'Slavić', za najbolji prvijenac u 2018. godini.
Vijest • 28.12.2018.

U 79. godini preminuo izraelski pisac Amos Oz

Amos Oz bio je jedan od prvih Izraelaca koji je zagovarao rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba nakon Šestodnevnog rata. U svojim djelima Oz je precizno i bez zadrške govorio o svojem odnosu prema fanatizmu svake vrste, prema religiji i odnosu sekularnog društva i religioznog te o svom odnosu i stavu prema suživotu Židova i Palestinaca.
Vijest • 17.12.2018.

20. prosinca 2018. je rok za dostavu komentara s prijedlozima za poboljšanje nacrta novog modela otkupa knjiga

Ministarstvo kulture je nakon održanog sastanka s predstavnicima narodnih knjižnica o novom modelu otkupa knjiga, kojim bi se nastojale ispraviti nepravilnosti i nedostatci zamijećeni u dosadašnjem modelu koji se primjenjivao zadnjih dvadeset godina.